05 / 05 / 2024

Sidney Rasekh bursa

Sidney Rasekh bursa

Bursa ili 2023 Vizyon Planı hazırlayan; şu anda Bursa Yıldırım şehir planlaması ve bazı mimari projeler üzerinde çalışan ünlü Mimar Sidney Rasekh kimdir? Sidney Rasekh, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Çukurova Yapı Zirvesi'nde kentsel dönüşüm ele alındı!

İlki düzenlenen Çukurova Yapı Zirvesi'nde, kentsel dönüşüm konusu her yönüyle konuşuldu. Dünyaca ünlü Mimar Sidney Rasekh, Vancouver kenti örneğini anlattı..

Kanadalı ünlü mimar Sidney Tasekh, 1. Çukurova Zirvesi'ne katılacak!

"Dünyada En Kaliteli Yaşama Sahip Olan Kent Ödülü" alan "Vancouver"ın mimarı Kanadalı ünlü mimar ve kent planlama uzmanı Sidney Rasekh, 1. Çukurova Yapı Zirvesi'nde yapı sektörünün profesyonelleriyle buluşacak.

Vancouver'ın mimarı Sidney Rasekh Çukurova Yapı Zirvesi'nde!

18 Şubat 2015'te Adana Sheraton Otel'de, "Yaşanabilir bir kent... Nasıl?" mottosu ile düzenlenecek olan 1. Çukurova Yapı Zirvesi, Kanadalı ünlü mimar, şehir planlamacısı, sürdürülebilir kent planlama uzmanı Sidney Hasekiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Sidney Rasekh kimdir?

Bursa ili 2023 Vizyon Planı hazırlayan; şu anda Bursa Yıldırım şehir planlaması ve bazı mimari projeler üzerinde çalışan ünlü Mimar Sidney Rasekh kimdir? Sidney Rasekh, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Sidney Rasekh, 1. Çukurova Yapı Zirvesi'ne katılacak!

“Dünyada En Kaliteli Yaşama Sahip Olan Kent Ödülü” alan “Vancouver”ın mimarı Kanadalı ünlü mimar ve kent planlama uzmanı Sidney Rasekh, 1. Çukurova Yapı Zirvesi'nde yapı sektörünün profesyonelleriyle buluşacak.

Sidney Rasekh: Yeni İstanbul'da otomobil olmayacak!

Mimar Sidney Rasekh, İstanbul için yapılan planlamalar için son derece radikal önerilerde bulunduğunu, birçok kesimin görüşlerine rağmen Türk hükümetinin bu önerileri kabul ettiğini söyledi

Sidney Rasekh, Türkiye'deki kentsel dönüşüm için radikal kararlar aldı!

Ünlü şehir plancısı ve mimar Sidney Rasekh: Yeni İstanbul'da otomobile yer yok. Kentin önceliği yaşlılar ve çocuklar olacak

Sidney Rasekh: İstanbul'da sorun plansız büyüme!

Vancouver'ı baştan yaratan ABD'li ünlü mimar ve şehir planlamacısı Sidney Rasekh, tam bir İstanbul hayranı. "İstanbul beni çok heyecanlandırıyor" diyen Rasekh, en çok Eminönü ve Süleymaniye'den etkilendiğini söylüyor...

Sidney Rasekh, İstanbul´un kentsel sorunlarını çözüyor!

ABD´li Şehir Plancısı Sidney Rasekh, İstanbul´un kentsel sorunlarını çözmek için girişim başlattı

Bursa İl Özel İdaresi ilköğretim okulu inşaatı yaptıracak

Bursa İl Özel İdaresi, Nilüfer İlçesi Hüsnü Züber İlköğretim Okulu inşaatını yaptıracak.

Bursa Yıldırım Belediyesi ruhsatsız yapıları yıktıracak!

Bursa Yıldırım Belediyesi Başkanlığı, ruhsatsız yapıları yıktıracak

Bursa'daki Yeşil Türbe'nin restorasyonu tamamlandı

Osmanlı mimarisinde dış duvarlarının tümü çini ile kaplı tek türbe olan Bursa'daki Yeşil Türbe, eski siluetine kavuştu

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

Sidney Rasekh bursa Haberi

Sidney Rasekh bursa

Sidney Rasekh kimdir?

Sidney Rasekh, Amerikalı şehir planlamacısı ve mimar. Uzun süredir İstanbul'da yaşayan Mimar Sidney Rasekh, dünyanın en ünlü metropollerinin tasarımcısı.


Sidney Rasekh, Amerika’nın 50 eyaletinde ve Kanada’da mimar olarak çalışma yetkisi veren Mimarlık Kayıt Kurulu Ulusal Konseyi” (NCARB) sertifikasına sahip.


Amerikan Mimarlar Enstitüsü (American Institute of Architecture) üyesi ve Kanada Kraliyet Mimarlık Enstitüsü (Royal Architectural Institute of Canada) eski üyesi. 


“Kentsel Sorunlar Komitesi” eski başkanı ve “British Columbia Mimarlık Enstitüsü Konut Komitesi” eski üyesi olan  Rasekh “Amerikan Mimarlar Enstitüsü Şehir Bölge ve Ulusal Komitesi” üyesi olarak da görev yaptı.


Dünyada birçok başarılı projeye imza atan Rasekh, Birleşmiş Milletler ve Economist Intelligence Unit gibi kuruluşlardan, “Dünyada En Kaliteli Yaşama Sahip Olan Kent Ödülü” aldı.


“Vancouver Kent Planı”nda uzun vadeli, kenti dönüştürme ve yeniden planlama...