05 / 05 / 2024

Kanadalı ünlü mimar Sidney Tasekh, 1. Çukurova Zirvesi'ne katılacak!

Kanadalı ünlü mimar Sidney Tasekh, 1. Çukurova Zirvesi'ne katılacak!

"Dünyada En Kaliteli Yaşama Sahip Olan Kent Ödülü" alan "Vancouver"ın mimarı Kanadalı ünlü mimar ve kent planlama uzmanı Sidney Rasekh, 1. Çukurova Yapı Zirvesi'nde yapı sektörünün profesyonelleriyle buluşacak.



Öncül Sefa İletişim Hizmetleri ve Home&Offıce Concept dergisi işbirliği ile 18 Şubat 2015'te  Adana  Sheraton Otel'de, "Yaşanabilir bir kent... Nasıl?" mottosu ile düzenlenecek olan zirvede Sidney Rasekh "Dünyanın en yaşanılabilir kentini oluşturmak: Vancouver" başlıklı bir sunum yapacak. Rasekh, Çukurova bölgesinin yerel yöneticilerine, müteahhitlerine, mimarlarına, iç mimarlarına ve yapı sektörü temsilcilerine, kentsel dönüşüm, sürdürülebilir kent yaşamı, kentleşmede kamu ve özel sektör işbirliği, kentleşmenin stratejik planlaması, gibi konulardaki 30 yıldan fazla sürede edindiği tecrübelerini aktaracak. 



Amerika'nın 50 eyaletinde ve KaKanadalı ünlü mimar ve kent planlama uzmanı Sidney Rasekh, 1. Çukurova Yapı Zirvesi'nde yapı sektörünün profesyonelleriyle buluşacak. Rasekh, kentleşme konularını aktaracak. nada'da mimar olarak çalışma yetkisi veren Mimarlık Kayıt Kurulu Ulusal Konseyi" (NCARB) sertifikasına sahip olan Rasekh, Amerikan Mimarlar Enstitüsü (American Institute of Architecture) üyesi ve Kanada Kraliyet Mimarlık Enstitüsü (Royal Architectural Institute of Canada) eski üyesi. 



1 milyonluk Eco İstanbul'u da planladı 

Vancouver, Uluslararası Ticaret ve Kongre Merkezi, Transatlantik Yolcu Gemilerinin Liman Hizmetleri Projesi, Vancouver Limanı'nın yeniden tasarlanması, Cambie köprüsünün kent ile entegrasyonu projelerinde de yer alan Sidney Rasekh, İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki, 1 milyon nüfuslu yeni ekolojik şehir "Eco istanbul" ve 3. havalimanı planlama çalışmasında yer aldı, ana projelerini hazırladı. Ayrıca Bursa ili 2023 Vizyon Planı hazırlayan Rasekh, şu anda da Bursa Yıldırım şehir planlaması ve bazı mimari projeler üzerinde çalışıyor. 


Dünya


Geri Dön