27 / 05 / 2024

sıfır konutlarda kdv oranları

sıfır konutlarda kdv oranları

Maliye Bakanlığı'nın konut KDV oranları 2013'e göre yaptığı uygulama Ocak ayında başlamıştı. Bakanlığın yaptığı düzenleme ile KDV oranları artık metrekareye göre değil, konut fiyatına göre uygulanıyor...

Ne vergi ne ÖTV ne de KDV var! 2023 model sıfır km bu otomobil sadece 218 bin TL

Son zamanlarda araç fiyatlarındaki artış, otomobil almayı oldukça zorlaştırıyor gibi görünse de, hala bütçe dostu seçenekler bulmak mümkün. İşte uygun fiyatlı sıfır otomobil arayışında olanlar için bir kurtuluş yolu.

KDV'siz, ÖTV'siz sıfır araba! Görenler şaşkınlık içinde! RKS M5 fiyatı ne kadar?

Sıfır otomobil fiyatlarının tavan yaptığı yaz aylarında araba almak isteyenler bütçelerine uygun olan arabaları arıyor. Hem bütçelere uygun olup hem de sıfır araba arayanlar için RKS M5 ne kadar?  RKS M5 fiyatı kaç TL?  İşte RKS M5 fiyat lisesi 10 Ağustos 2022:..

164 bin 728 liraya sıfır araba fırsatı! KDV, ÖTV yok! Tüm arabaları unutun! Gözlerinize inanamayacaksınız...

Otomobil fiyatlarının tavan yaptığı şu günlerde sıfır araba almak isteyenler bütçelerine uygun otomobil arıyor.. Hem bütçeye uygunluk hem de sıfır araba arayanlar için RKS M5, 164 bin 728 liradan satılıyor. İşte RKS M5 özellikleri...

134 bin 520 liraya sıfır araba fırsatı! KDV, ÖTV yok, yanlış duymadınız! Görenler gözlerine inanamıyor

Otomobil fiyatlarının rekor kırdığı şu günlerde vatandaşlar bütçesine uygun araba bulmaya çalışıyor. Hem bütçeye uygunluk hem de sıfır araba arayanlar için büyük fırsat ayağınıza geldi. 134 bin 520 liraya KDV ve ÖTV olmadan sıfır araba sahibi olabilirsiniz. Evet, yanlış duymadınız!

Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Kademeli olarak gelecek

Sıfır ve ikinci el otomobilde fiyatların düşmesi beklenirken flaş bir gelişme oldu. Otomotiv piyasasında araç alım satımı ile ilgilenenlerin ödediği KDV oranı yüzde 1'den yüzde 18'e yükseltilmişti. Bu artış araba fiyatlarına zam olarak yansıdı. 

Mikdat Kadıoğlu'ndan binalarda sıfır giriş uyarısı!

Karadeniz'de meydana gelen şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev sel felaketiyle karşılaştı. Prof. Mikdat Kadıoğlu yeni inşa edilen konutlarda sıfır giriş yapılmamasını dile getirdi. 

O ilde sıfır konut fiyatları yüzde 29.5 arttı!

İBB İPA İstanbul İstatistik Ofisi'nin yayınladığı verilere göre, İstanbul’da, Kasım 2020'de, konut satışları, yıllık yüzde 15,1 azaldı. Konut fiyatlarındaki artış ise sıfır konutlarda yüzde 29,5, ikinci el konutlarda yüzde 27,3 olarak gerçekleşti.

0.79 faiz sıfır konutlarda talebi artırdı mı?

Coronavirus etkisine rağmen Mart ayında 43.329 kredili konut satıldı. Mart ayında konut kredisi kullanılarak yapılan satışlar geçen senenin aynı dönemine oranla %90 artış gösterdi. Aynı dönemde faiz indirimlerine rağmen sıfır konut satışları düştü.

Ziraat Katılım, sıfır konutta finansman oranını yüzde 0,79'a düşürdü!

Ziraat Katılım, konut finansmanında 500 bin TL için 120 ay vadeli olmak üzere sıfır konutlarda oran bugünden itibaren yüzde 0,79’a düşürdü.

Sıfır konutta müteahhitten satış şartı!

Yeni yıl itibarıyla ikinci el konut satışlarında yüzde 0.99 olan konut kredisi faiz oranı sıfır konutlarda yüzde 0.79’a kadar düşüyor. Krediden faydalanmanın tek şartı ise evi müteahhitten almak.

Nuvo Dragos’ta 0.98 faize ek sıfır KDV!

Maltepe Bölgesi’nin en çok tercih edilen projesi Nuvo Dragos’ta şimdi de ev sahiplerine büyük ödeme avantajı ile özel bir kampanya başladı. Nuvo Dragos’ta 0.98 faize ek sıfır KDV imkanı sunuluyor. 

Konut kredisi kampanyaları sıfır konut satışlarını arttırdı!

2018 Aralık ayında sıfır konut satışları ilk kez ikinci el konut satışlarını geçti. Sıfır konutlarda yaşanan talep artışının ana nedeni sadece sıfır konutlara uygulanan konut kredisi kampanyaları oldu…

AND Pastel'de 60 ay sıfır faiz fırsatı!

AND Pastel Evleri projesi İstanbul Kartal'da AND Gayrimenkul tarafından hayata geçirildi. 60 ay sıfır faiz imkanı bulunan projede KDV oranı yüzde 1 olarak belirlendi...

sıfır konutlarda kdv oranları Haberi

sıfır konutlarda kdv oranları


Konut KDV oranları 2013!


Maliye Bakanlığı'nın konut KDV oranları 2013'e göre yaptığı uygulama Ocak ayında başlamıştı. Bakanlığın yaptığı düzenleme ile KDV oranları artık metrekare göre değil, konut fiyatına göre uygulanıyor. Bu karar ile birlikte yeni konutlarda 150 metrekarenin altındaki dairelere uygulanan yüzde 1'lik KDV oranı da tarihe karışmış oldu.


Önceki sistemde 150 metrekare altı konutların tesliminde yüzde 1, 150 metrekare ve üzeri konutlardan ise yüzde 18 KDV alınırken, konut KDV oranları 2013 uygulaması ile birlikte, büyükşehirlerde metrekare fiyatı 500 ile 1000 lira arasında olan konutlardan yüzde 8, metrekaresi 1000 lira ve üzeri konutlardan yüzde 18 KDV alınıyor. Yeni düzenlemede konutların değeri ise, arsa birim fiyatı, binanın emlak vergi değeri ve piyasadan toplanan satış değerleri üzerinden hesaplanıyor. Bakanlığın bu uygulaması 2013 yılında...