09 / 01 / 2025

sığınak ne demektir

sığınak ne demektir

Sığınak Yönetmeliği, 3194 sayılı İmar Kanununa Göre Düzenlenmiş Bulunan İmar Yönetmeliklerine Sığınaklarla İlgili Ek Yönetmelik olarak 23804 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre sığınak nedir?

Sığınakların özellikleri nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nun 36 ve 44 üncü maddeleri gereğince hazırlanan Sığınak Yönetmeliğine göre sığınakların özellikleri nelerdir? Yanıtı ve konu ile ilgili hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Emlak sektöründe bilirkişi ne demektir?

Emlak sektöründe bilirkişilerden sıklıkla faydalanılmaktadır. Peki emlak sektöründe bilirkişi ne demektir?

Otopark ve sığınak daraltan müteahhide ne ceza verilecek?

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Maketten satışa sınırlama getiren hükümet, onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımları artırıyor.

Sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere ne ceza verilecek?

EKONOMİ yönetimi, İmar Kanununda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımlar artırılıyor.

Sığınak ne işe yarar?

Sığınak yönetmeliği, 25 Ağustos 1988 tarihinde 19910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olup; yönetmelik sığınakların çeşit, özellik, yapım, kullanım ve muhafazasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor. Peki, sığınak ne işe yarar?

Tapu maliki ne demektir?

Gayrimenkul hukukunda sıkça karşılaşılan malik nedir? Tapu maliki ne demektir? Medeni Kanun'a göre gayrimenkulde maliklik sıfatı hangi hallerde kazanılır? Tapu malikinin hak ve sorumlulukları nelerdir?

İmarda emsal ne demektir?

Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) olarak da bilinen emsal değerleri, yeni inşa edilecek bir yapının inşaat alanına ilişkin birtakım bilgiler veriyor. Peki imarda emsal ne demektir?

Ticari arsa ne demektir?

Ticari arsa ne demektir?: Ticari imarlı arsa; üzerine dükkan, mağaza ve ofis yapılabilen arsa olarak karşımıza çıkıyor. Yatırım açısından ticari arsanın nerede olduğu; konumu önem teşkil ediyor...

İmarsız arsa ne demektir?

İmarda arsa, üstüne bina yapılabilir, tarım yapılmayan, parsellenmiş, belediye sınırları içinde kalan toprak parçasına deniyor. Peki imarı olmayan arsa olur mu? İmarsız arsa ne demektir?

Mülga ne demektir?

Mülga, hukuk terimleri arasında yer alıyor. Kanun, yasa, yönetmelik ve tebliğlerde sık sık karşımıza çıkan mülga ne demektir? Mülga kanun ne demektir? Mülga madde ne demektir?

Emlak vergisi değeri ne demektir?

Emlak vergisi değeri ne demektir? Söz konusu değer emlak vergisinde kaç yılda bir açıklanan arsa emlak değeri üzerinden hesaplanıyor? İşte emlak vergisi kanunu esasları bu haberde...

Sömel ne demektir?

Temel duvarları yada kolonlar altına, yükü daha geniş bir alana yaymak için konulan malzeme olan sömel ne demektir? Sömel nedir? Sömel çeşitleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

Kaçak yapı ne demektir?

Kaçak yapı ne demektir?: İmar Kanunu yönetmeliklerine ve bir kısım kanunlarca belirlenmiş hükümlere uygun olmadan yapılan yapılardır diyebiliriz. Kaçak inşaat cezası ise genellikle, para cezaları ve yıkım cezaları olarak uygulanıyor...

sığınak ne demektir Haberi

sığınak ne demektir

Sığınak nedir?

Sığınak genel olarak canlı ve cansız varlıkları korumak için inşa edilen koruma yerlerine deniyor. Sığınak ile ilgili yasal hükümler 2 Eylül 1999 tarihinde 23804 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, 3194 sayılı İmar Kanununa Göre Düzenlenmiş Bulunan İmar Yönetmeliklerine Sığınaklarla İlgili Ek Yönetmelik kapsamında bulunuyor.


Sığınak

Madde 4- Nükleer ve konvansiyonel silahlarla, biyolojik ve kimyevi harp maddelerinin tesirlerinden ve tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleridir.


Sığınak çeşitleri; Kullanacaklara göre sığınak çeşitleri ve kullanım amacına göre sığınak çeşitleri olmak üzere 2'ye ayrılıyor.


Kullanacaklara Göre Sığınak Çeşitleri :

Madde 5- Sığınaklar korunacak veya korunacakların durumuna göre ikiye ayrılır.


a) Özel Sığınaklar : Evlerde, resmi ve özel idare, fabrika ve müesseselerin bodrumlarında veya...