29 / 04 / 2024

sığınak türleri

sığınak türleri

Canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadı ile inşa edilen korunma yerleri sığınak olarak ifade ediliyor. Söz konusu sığınaklar, korunacak veya kullanacakların, durumuna göre ikiye ayrılıyor. Buna göre sığınak çeşitleri nelerdir?

Sığınak nedir?

Sığınak Yönetmeliği, 3194 sayılı İmar Kanununa Göre Düzenlenmiş Bulunan İmar Yönetmeliklerine Sığınaklarla İlgili Ek Yönetmelik olarak 23804 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre sığınak nedir?

Virüsten kaçan zenginler için 8.3 milyon dolara sığınak!

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınına yakalanmak istemeyen zenginler sığınak arayışına girdi. En çok olanaklara sahip olan sığınaklar 8 milyon 350 milyon dolara satılıyor.

Aşırı tüketim ultra zenginlere sığınak aldırıyor! 

Aşırı tüketim, otomobil ve jetlerden salınan gazlar, plastik atıklar nedeniyle artan küresel ısınma ve yaşanan iklim değişiklikleri, ultra zenginleri sığınak almaya teşvik ediyor. 

Ozan Tüzün: Binalarda sığınak yapılmıyor!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, binalarda sığınak olarak projelerin yapıldığını ancak, projenin dışında bina içerisine sığınakların yapılmadığını söyledi.

Sit alanı türleri nelerdir?

4 grupta incelenen ve özellikle ender bulunan tarihi alanların yanı sıra, değeri bilinmesi gereken alanlar olarak karşımıza çıkan arazilere, ya da eserlerin yer aldığı alanlara sit alanı deniliyor. Peki, sit alanı türleri nelerdir?

Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

Kat malikleri kurulunun oybirliği kararı ve mülki amirin izniyle, bina veya tesisin işletme veya kullanma bütünlüğünü bozmadan ortak alanlar kapsamında kalan farklı şekilde değerlendilir mi? Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

Daikin Türkiye CIS ülkeleri distribütörleri ile yurt dışı atağını başlattı!

İklimlendirme sektörünün önde gelen markası Daikin, Türkiye’ de elde ettiği başarıyı çevre ülkelere de taşımak için CIS ülkelerinde faaliyet gösteren distribütörleri ile bir araya geldi.

Hangi binalarda sığınak zorunlu?

Genel sığınaklar ise nüfus ve trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde dışarıda bulunan halkın korunmasını sağlamak amacıyla yapılan yapılara deniyor. Peki hangi binalarda sığınak zorunlu? Hangi binalarda değil?

Sığınak yönetmeliği 2014!

Sığınaklara ilişkin yasal mevzuat en son 31 Aralık 2010 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sığınak yönetmeliği 2014 ve Sığınak Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelikteki esaslar..

Genel sığınak nedir?

Sığınaklar, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki genel sığınak nedir?

Türk Ytong Isı Yalıtım Plağı üretimini 5 kat artırıyor!

Ytong Isı Yalıtım Plağı’na geniş biçimde yer veren Türk Ytong, ürüne yönelik üretim kapasitesini önümüzdeki yıl 5 kat artırarak 1 milyon metrekare yanmaz ısı yalıtımına imza atmayı hedefliyor...

Altuğ Akbaş: Türkiye'de 19 milyon konutun yüzde 85'inde ısı yalıtımı yok!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş,19 milyon konutun yüzde 85'inde ısı yalıtımı yok. Isı yalıtımı olmayan bu binalar yüzünden her yıl yaklaşık 9.3 milyar doları kaybediyoruz dedi...

Vergide hata türleri!

Vergi hatası, vergi ile ilgili hesaplarda veya vergilendirmede yapılan hatalar yüzünden haksız yere fazla veya eksik vergi istenmesi veya alınması olarak tanımlanıyor. Vergi hataları türlere ayrılıyor. Peki, vergide hata türleri nelerdir?

Emrullah Eruslu: Isı yalıtımıyla yüzde 50 tasarruf sağlanabilir!

Eryap A.Ş. CEO'su ve XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğunu belirterek, ısı yalıtımının yaygınlaştırılmasıyla enerjide yüzde 50 tasurrufu sağlanacağını söyledi

sığınak türleri Haberi

sığınak türleri

Sığınak çeşitleri nelerdir?

Canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadı ile inşa edilen korunma yerleri sığınak olarak tanımlanıyor. Sığınaklar, 3194 sayılı imar kanunun 36 ve 44 maddeleri gereği T.C.Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanarak 25.08.l988 gün, l99l0-deðiþik 6.3.l99l gün 20806 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren sığınak yönetmeliği hükümleri esas alınarak imar yönetmeliğine ilave edildi.


Sığınaklar kullanacaklara göre sığınaklar ve kullanım amacına göre sığınaklar olmak üzere çeşitlere ayrılıyor. Sığınak çeşitleri ve sığınak yapılışı ile ilgili esaslar İmar Yönetmeliği kapsamında şu şekilde ele alınıyor:

SIĞINAK  

Nükleer ve konvansiyonel silahlarla biyolojik ve kimyevi harp maddelerinin tesirlerinden ve tabii afetlerden insanların yaşaması ve savaş gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadı ile inşa edilen korunma yerleridir.

  

KULLANACAKLARA GÖRE SIĞINAK ÇEŞİTLERİ 

Sığınaklar,...