01 / 05 / 2024

sigorta kira

sigorta kira

Kira sigortası uygulaması, Türkiye'de aktif olarak kullanılmaya başlandı. Kira sigortası, herhangi bir sebeple kiranın ödenememesi durumunda mülk sahiplerinin haklarını koruyor.

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafa kira desteği verilmeli!

Partisinin Kovid-19 Danışma Kurulu toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Esnafa kira desteği verilmeli. İşsiz kalan yurttaşlarımıza hak ettikleri gibi İşsizlik Sigorta Fonu’ndan gelir desteği verilmeli'' dedi.

Meral Akşener'den kira stopajı açıklaması!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada, "İktidarda olsak esnafımızı zorlayan elektrik faturası, kira stopajı ve sigorta primlerini, Mart 2020'den başlayarak 2021 sonuna kadar yüzde 25 düşürürdük" dedi.

Trink Kira Sigorta ile emlakçıların yüzü gülecek!

Ray Sigorta, ev sahiplerinin maddi zarara uğramasının önüne geçilerek, yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak için Trink Kira Sigorta'yı hayata geçirdi. Trink Kira Sigorta ile emlakçıların sırtındaki yük de azalacak.

Trink Kira Sigorta ile kiracıya kolaylık!

Ray Sigorta, kiracıların kira ödemesi konusunda kiracının yanında olan Trink Kira Sigortası, tarafından hayata geçirildi. Trink Kira Sigortası, kiracı ile ev sahibi arasında olan uyuşmazlıkları çözüyor.

BDDK, SPK ve TMSF 7 yılda 113 milyon lira kira ödedi!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 1 Ocak 2010-30 Haziran 2016 tarihleri arasında 113 milyon 416 bin lira kira parası ödendiğini açıkladı.

Sompo Japan Sigorta'dan artı konut sigortası!

Sompo Japan Sigorta, sektörün en kapsamlı ürünlerinden biri olan Artı Konut Sigortası’nı müşterileriyle buluşturuyor. Poliçeyle birlikte kira kaybı ile enkaz kaldırma ve ikametgâh değiştirme masrafları da güvence altına alınıyor

Kira geliri beyanında 9 harcama vergiden düşülebiliyor!

Yıllık kira beyannamesinde bazı harcamalar indirime konu olabilir. Sigorta şirketine ödenen primler, eğitim ve sağlık harcamaları ile bağışların yer aldığı 9 kalem harcama beyannamede gider gösterilebilir..

Kira gelir vergisi şahıs sigorta primleri indirimi!

Gelir Vergisi Kanunu ile diğer kanunlarda belirtilen yıllık beyanname ile bildirilecek gelirlere ilişkin indirimler arasında kira gelir vergisi şahıs sigorta primleri indirimi de bulunuyor. İşte vergi indirimleri..

Sigorta giderleri kira gelir vergisinden düşülür mü?

Mesken kiralamalarından gelir elde edenlerin kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Ödenecek kira bedelinden gerçek gider yöntemi seçilerek bazı indirimler yapılabiliyor. Peki kiraya konu olan gayrimenkulün sigorta giderleri kira gelir vergisinden düşülü

Kira gelirine uygulanacak indirimler!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sermaye iradı sahibi mükellefleri, kira gelirine bazı indirimlerden faydalanabiliyor. Söz konusu kira gelirine uygulanacak indirimler arasında, şahıs ve Bireysel Emeklilik Sigorta Primleri yer alıyor...

AutoMall'dan galericilere kira ve sigorta avantajı!

İstanbul Bağcılar'da hizmet veren otomobil alışveriş ve yaşam merkezi AutoMall, galeri sahiplerine kira ve sigorta avantajı sunuyor

Halkbank kira güvence sigortası yapıyor!

Halkbank, Birlik Sigorta aracılığıyla hizmete sunduğu Kira Güvence Sigortası ile ev sahiplerini ve kiracıları kiranın ödenememesi durumuna karşı güvence altına alıyor  

sigorta kira Haberi

sigorta kira

Herhangi bir sebeple kiranın ödenememesi durumunda mülk sahiplerinin haklarını koruyan kira sigortası, Türkiye'de aktif olarak kullanılmaya başlandı.


Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ray Sigorta'nın hayata geçirdiği Trink kira sigortasının satış organizasyonunu üstlenen Kuzey Sigorta’nın Genel Müdürü Derya Gülgeç, kiracının herhangi bir sebeple kirayı ödememesi durumunda mülk sahiplerinin haklarını korumaya yönelik sigorta poliçesinin 22 Mayıs 2017'de başlatıldığını bildirdi.






Mülk sahiplerinin öncelikli en önemli kaygısını gideren poliçenin, mülk sahipleri ve emlak ofisleri tarafından yoğun ilgiyle karşılaştığını ifade eden Gülgeç, "İlk 20 günün sonunda 814 mülk sahibi, 321...