16 / 05 / 2024

sigortalı Turizm çalışanları artış

sigortalı Turizm çalışanları artış

AKTOB tarafından yapılan araştırmaya göre, turizm sektöründe sigortalı çalışanların sayısı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11 artış gösterdi..

Turizm en çok istihdam yaratan üçüncü sektör!

Turizm sektörü sigortalı çalışan sayısında Türkiye'de üçüncü sırada yer aldı. AKTOB tarafından yapılan araştırmaya göre, turizm sektörü sigortalı çalışanlar bakımından, 1 milyon 40 bin kişi ile üçüncü sektör konumunda.

Turizm sektörü istihdamda üçüncü sırada!

'Bacasız sanayi' olarak adlandırılan turizm, 1 milyon 40 bin sigortalı çalışan ile en çok istihdam sağlayan üçüncü sektör oldu. İstihdamda ilk iki sırayı perakende ticaret ve inşaat aldı.

Turizm en çok istihdam oluşturan 3. sektör!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi tarafından yapılan analize göre. turizm sektörü sigortalı olarak çalışanlar bakımından 1 milyon 40 bin kişi ile 3 uncu sektör konumunda.

Turizm sektöründe çalışan sayısı 1 milyonu geçti!

Akdeniz Turistlik Otelciler ve İşletmeciler Birliği raporuna göre, turizm sektöründe sigortalı çalışan sayısının 1 milyonu geçtiği, tüm sigortalı sayısındaki artışın yüzde 20'sinin, turizm sahalarındaki gelişmeden elde edildiği bildirildi.

Turizm sektöründe sigortalı sayısı 1 milyonu aştı!

Türkiye'de sigortalı sayısındaki 495 bin kişilik artışın yüzde 19.4'üne turizm sektörü katkı sağladı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği verilerine göre turizmde sigortalı sayısı 1 milyonu aştı.

Turizm sektöründe sigortalı sayısı yüzde 12 arttı!

AKTOB'un SGK verilerinden derlediği verilere göre, Türkiye'de sigortalı çalışanların sayısı geçen yıla göre yüzde 6 artışla 13,3 milyon kişiye çıkarken, 790 bin kişilik artışın yüzde 14'ü turizmden sağlandı.

Turizm sektöründe çalışan sayısı yüzde 9,3 oranında arttı!

Turizm sektöründe çalışan sigortalı sayısının önemli ölçüde artış gösterdiği belirtildi. Kasım ayı verilerine göre, ülke genelinde sigortalı çalışan sayısının yüzde 4,7 arttığı, turizm sektöründe ise yüzde 9,3 oranında bir artış olduğu kaydedildi.

Turizm yatırımlarıyla ekonomiye 10 milyar dolarlık katkı sağlanacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) 'Turizm Sektörünün Yapısı, Büyüklüğü ve Ekonomiye Katkısı Araştırması çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Türkiye'de sigortalı çalışanların yüzde 6-7'si turizmde istihdam ediliyor.

Turizm istihdam artışında büyük rol oynadı!

Turizm istihdam artışında büyük rol oynadı. Türkiye'de son beş yılda ülke genelindeki sigortalı çalışan sayısı artışında yüzde 16,2 ile turizm sektörü ilk sırada yer aldı...

Utopya Turizm 2010'da neler yaptı

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.şž, 1 Ocak 2010 - 31 Aralık 2010 dönemine ilişkin faaliyet raporunu bildirdi

Petrokent Turizm Genel Kurulu 29 Mart'ta toplanıyor

Petrokent Turizm A.şž Genel Kurul'u 29 Mart 2011 tarihinde, saat 10.00'da toplanacak

ITB Berlin Turizm Fuarı 'na 110 Türk şirketi katıldı!

Paulus için dilek tutulup, mum yakılacak Türkiye, Berlin 'de düzenlenen turizm fuarı ITB 'ye 110 firmayla adeta çıkarma yaptı. Bu yıl fuar katılımcılarına üç boyutlu gözlüklerle seyahat yaptıran Türkiye inanç turizminde yeniliklere de imza atıyor  

Türkiye'nin en büyük turizm yatırımı 11 Nisan'da başlıyor

Turizmcilerin işletmesine 49 yıllığına verilecek arazilerden ise İzmir'in payına sadece bir otel düştü. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazine ve tartışmalı 2-B arazilerini, 49 yıllığına turizm yatırımcısının hizmetine tahsis ediyor

sigortalı Turizm çalışanları artış Haberi

sigortalı Turizm çalışanları artış

AKTOB tarafından yapılan araştırmaya göre, turizm sektöründe sigortalı çalışanların sayısı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11 artış gösterdi. Turizm sektöründe sigortalı çalışanların sayısı ağustos itibarıyla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11 arttı. 


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, turizmde sigortalı çalışanların sayısı ağustos sonunda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11 artarak 1 milyon 6 bin 383 kişiye yükseldi. 


Son bir yılda yaklaşık 100 bin artış 


Sigortalı sayısı, son bir yıl içinde Türkiye'de yaklaşık 670 bin, turizmde ise yaklaşık 100 bin artış gösterdi. Buna göre, ülke istihdam artışının yaklaşık yüzde 15'i turizmden elde edildi. Turizm sektörünün ülke istihdamındaki payı da yüzde 7,23'ten yüzde 7,62'ye...