05 / 05 / 2024

Sigortasız konutlar

Sigortasız konutlar

18 Temmuz’da şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketi, ilk tahminlere göre 150-200 milyon TL sigortalı hasara neden oldu. Özellikle sigortalılık oranının düşük olduğu konutlar ve küçük işyerlerinde önemli gelir kayıpların yaşanacağı belirtildi.

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

İŞKUR sürpriz bir kararla herkese destek ödemesi yapacak! Bu parayı mutlaka alın!

Sigortasız çocuklu kadınlar için İŞKUR'un başlattığı mesleki eğitim kursları güzel bir fırsat sunuyor. İşsiz olan her insanın başvurabildiği mesleki eğitim kursları, özellikle iş hayatına dönmek isteyen çocuklu kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

Bir acı gerçek daha ortaya çıktı!  Yarısından fazlası sigortasız çıktı!

Tüm Türkiye'nin kenetlendiği Yüzyılın afetinde ihmaller yada yapılmayanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. 20 milyon 32 bin konuttan yüzde 55,4'ünün yani yarısından fazlası sigortasız çıktı!

Sigortasız vatandaşlar üzülmesin! Her ay maaşınız hazır! Sigortasız olanlara maaş bağlanıyor!

Sigortası olmayan vatandaşların üzülmesine gerek yok. Artık her ay maaş alabileceksiniz. İşte detaylar!

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem başlıyor! Faiz oranları düşecek mi?

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle bankalar artık tüketici ve konut kredilerinde zorunlu sigorta yapamayacak.  Peki yeni uygulamanın vatandaşa faydası ne olacak? Taşıt ve konut kredilerindeki faiz oranı değişecek mi? Bankaların kredi faiz oranları bu uygulamadan sonra düşer mi?  İşte detaylar...

Tüketici ve konut kredilerine sigorta düzenlemesi geliyor! 1 Ocak'ta resmen başlıyor!

Bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut finansmanı sözleşmeleri, sigortalı ve sigortasız olarak hazırlanacak karşılaştırmalı ödeme planıyla teklif edilebilecek.

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar?

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar? sorusu sigortasız çalışanların merak ettiği sorulardan biridir. İşte merak edilen yanıtlar!

Sigortasız işçi şikayet ederse ne olur?

Sigortasız işçinin hakları var mı? Sigortasız işçi şikayet ederse ne olur? sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte detaylar!

Konut kredilerinde sigortasız kredi seçeneği imkanı geliyor!

Konut satın alan tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi hazırlandı. İşte ayrıntılar...

Fahiş elektrik faturalarına çözüm! Milyonları ilgilendiren indirim haberi geldi!

Elektrik faturalarında 2022'yle beraber tarifeli faturalara geçiş yapıldı. Türkiye genelinde milyonlarca kişi iskansız konutlarında fark etmeden yüksek tarifeye sahip sanayi elektriğini kullanıyor. Peki bu durumda ne yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Konut sigortası ve DASK arasındaki fark ne?

Posta Gazetesi köşe yazarı Can Kantar bugünkü köşesinde DASK ve konut sigortası arasındaki farkı kaleme aldı. İşte Can Kantar'ın 'Sigortasız olmak artık bir lüks' başlıklı yazısı...

Sigortasız konutlar Haberi

Sigortasız konutlar

18 Temmuz’da şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketi, ilk tahminlere göre 150-200 milyon TL sigortalı hasara neden olurken, sigortanın önemini bir kez daha hatırlattı. Bazı ilçelerde metrekarede 128 kg’a kadar yükselen, ortalama 65 kg yağışın düştüğü İstanbul’da binlerce araç, işyeri ve ev, sular altında kalırken, özellikle konut ve işyerlerinde düşük sigortalılık oranının önemli mağduriyetler yaratacağı belirtiliyor.


SİGORTALILIK ORANI DÜŞÜK

Trafiğe kayıtlı yaklaşık 21 milyon aracın 15.2 milyonunun kaskosuz olduğunu belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, sigortalılık oranının en yüksek olduğu illerin başında gelen İstanbul’da dahi iki araçtan birinin kasko güvencesinden yoksun olduğunu söyledi. Sel felaketinden zarar gören araçların yüzde 95’inin sel teminatı bulunduğunu belirten Uğur Gülen, en büyük mağduriyetlerin sigortalılık oranının düşük olduğu konut ve işyeri branşlarında yaşanacağını söyledi. Konutlarda sigortalılık...