27 / 04 / 2024

Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem başlıyor! Faiz oranları düşecek mi?

Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem başlıyor! Faiz oranları düşecek mi?

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle bankalar artık tüketici ve konut kredilerinde zorunlu sigorta yapamayacak.  Peki yeni uygulamanın vatandaşa faydası ne olacak? Taşıt ve konut kredilerindeki faiz oranı değişecek mi? Bankaların kredi faiz oranları bu uygulamadan sonra düşer mi?  İşte detaylar...



Tüketici kredi sözleşmelerinde Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile değişikliğe gidildi. Artık bankalar tüketici ve konut kredilerinde sigortayı zorunlu tutamayacak. Peki bu uygulama vatandaşlara ne yarar sağlayacak? İşte detaylar..

 milliyet.com.tr'ye konuşan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram  konuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

“Konut kredilerinde devletimizin ve Merkez Bankası’nın aldığı bazı kararlar var" diye söze başlayan Bayram, "Hem ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışın önüne geçilmesi hem de vatandaşlara kolay bir şekilde krediye erişim olanağı sağlanması için bazı düzenlemeler yapıldı. Her ne kadar inşaatçımızın maliyet artışlarından dolayı fiyat artışları olsa da Merkez Bankası’nın almış olduğu önlemlere göre konut kredisine ulaşım kolaylaştırılmıştır" dedi.

Geçtiğimiz günlerde konut kredilerine uygulanan sigorta oranları için yapılan düzenlemeden de bahseden Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, "Bununla birlikte sosyal konut projesiyle beraber de ev fiyatlarında düşüş olacaktır. Kısa zamanda sigortaya ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girmesini bekliyoruz" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön