02 / 05 / 2024

Siirt depremi hasarlı bina sayısı

Siirt depremi hasarlı bina sayısı

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde 680 az hasarlı, 5 orta hasarlı ve 52 ağır hasarlı bina olduğu belirtildi.

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

İzmir depreminden sonra orta hasarlı denen binaya yeni rapor: Az hasarlı, oturulabilir!

İzmir depremi ardından Bayraklı ilçesinde 2 blok “orta hasarlı” olarak belirlendi. Depremzedelere taşınma yardımı yapıldı. 5 ay sonra verilen “Az hasarlı/oturulabilir” raporundan sonra ise AFAD, nakdi yardım ödenenlerden paraları iade etmesini istedi...

Siirt'teki depremde toplam 737 hasarlı bina tespit edildi!

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde 680 az hasarlı, 5 orta hasarlı ve 52 ağır hasarlı bina olduğu belirtildi.

Siirt'teki depremde ağır hasarlı 7 bina tespit edildi!

Siirt Kurtalan'da yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde 7 ağır hasarlı binanın tespit edildiği belirtildi.

Süleyman Soylu'dan Bingöl Depremi açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bingöl depremi ile ilgili olarak, "4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. Kızılayımız 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. Bingöl'de 1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var." dedi.

Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar ne zaman yıkılacak?

1999 Marmara Depremi’nden sonra Kocaeli’deki binalara hasar tespit çalışmaları yapıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,TBMM’de Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar hakkında sorular yöneltti. Milletvekili Türkkan;"500 bina neden hala yıkılmadı?" sorusunu sordu.

Avcılar'da 'ağır hasarlı' binaya 20 yıl sonra yıkım kararı!

1999 Gölcük Depremi sırasında ağır hasarlı olduğu belirlenen Avcılar’daki bina, 20 yıl sonra tahliye edilerek mühürlendi, yıkılmasına karar verildi.

İzmit'teki ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam den İzmit Belediyesi ekipleri 1999 depremi sonrası yaklaşık 20 senedir yıkılamayan ağır hasarlı binaların tehlikelerini ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor.

1999 Marmara Depremi'nde çürük bina felaketi!

1999 Marmara Depremi'nde hasar gören binalarda malzeme, işçilik ve tasarım hataları tespit eden uzmanlar ''Doğa, kurala uygun olmayanı affetmedi'' demiş. En çok zarar gören Avcılar'daki hasarlı binalarda aynı hatalardan nasibini almış.

TOKİ'den Siirt Baykan'a 105 dairelik konut projesi!

Siirt'in Baykan İlçe Kaymakamlığı'nın girişimleri sonucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile ilçeye 105 dairelik konut projesi için çalışmalar başlatıldı

İtalya'da depremi bilmeyen uzmanlara beraat!

İtalya'nın L'Aquila kentinde 2009 yılında meydana gelen ve 309 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan 6,3 büyüklüğündeki depremi öngörememekle suçlanan 6 uzmana verilen hapis cezası, temyiz mahkemesince bozuldu.

Türkiye Hazır Beton Birliği: Orta hasarlı binalarda ikamet devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce'de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor. Birlik; binaların yeniden inşasında THBB'nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Siirt depremi hasarlı bina sayısı Haberi

Siirt depremi hasarlı bina sayısı

Siirt'in Kurtalan ilçesinde 3 Aralık tarihinde yaşanan 5 büyüklüğündeki depremden sonra başlatılan hasar tespit çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde ve Siirt Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen ve 40 teknik personelin katıldığı çalışmalar kapsamında bugüne kadar toplamda 1794 bina kontrol edildi.

Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda, Siirt şehir merkezinde, Kurtalan ilçe merkezi ve köylerinde ile Baykan ilçe merkezi ve köylerinde toplamda 680 az hasarlı, 5 orta hasarlı ve 52 ağır hasarlı bina belirlendi.

Siirt'te yıkılma riski olan 2 katlı ev...