01 / 05 / 2024

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Cevdet Yılmaz, "Biz her şeye rağmen terörle mücadelemizi, diğer taraftar da kalkınma mücadelemizi sürdüreceğiz. Kalkınmanın temelinde bu emniyet ve adalet var. dedi

Mehmet Cengiz'in acı günü! Annesi Şöhret Cengiz vefat etti!

Cengiz Holding'in yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz'in annesi Hatice Demir hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Çengelköy Aile Mezarlığı'na defnedilecek...

Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu!

Liberya'dan 2015'te Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim görmeye gelen ve hazırlık sınıfında geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Moribah Dukuly'nin cami hayali, okul ve yetimhane projesine vesile oldu...

Siirt Üniversitesi çarşı merkezi yaptırıyor!

Siirt Üniversitesi Rektörlüğü, çarşı merkezi ve müştemilatı yaptırıyor. İhale 25 Ağustos'ta saat 10.00'da gerçekleşecek..

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi'ndeki cami yükseliyor!

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi içinde yer alan cami inşaatı devam ediyor. Cami inşaatı ile ilgili bir açıklama yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir; hayırseverleri bağış yapmaya davet etti.

İznik çini ile cami mimarisine çağdaş yorum!

Projesi Hassa Mimarlık tarafından yapılan İstanbul Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin çağdaş bir yorumu olarak inşa edildi.

Suzan Arar'ın acı günü! Nevrez Arar vefat etti!

Ofton İnşaat'ın Satış ve Pazarlama Koordinatörü Suzan Arar'ın kayınpederi Nevrez Arar vefat etti. Nevrez Arar'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden kaldırılacak.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin temeli atıldı!

Cevdet Yılmaz, "Biz her şeye rağmen terörle mücadelemizi, diğer taraftar da kalkınma mücadelemizi sürdüreceğiz. Kalkınmanın temelinde bu emniyet ve adalet var. dedi

İstanbul'un silüeti vakıf eserlerinden oluşuyor!

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan, İstanbul silüetinde yer alan birçok yapının vakıf eseri olduğunu, bu eserler çıkarıldığında, geriye İstanbul diye bir şeyin kalmayacağını söyledi.

Amasya Üniversitesi'nin külliye inşaatı başladı!

Prof. Dr. Şuayip Özdemir, "Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte tasarlanan Külliye içerisinde Üniversite Camisi, İlahiyat Fakültesi İhtisas Kütüphanesi, Konferans Salonu, Hat, Ebru, Tezhip ve Dini Musiki Salonları planlanmaktadır'' dedi.

Torunlar GYO'nun acı günü! Osman Torun vefat etti!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un babası ve Torunlar'ın kurucusu Osman Torun vefat etti. Osman Torun'un cenazesi bugün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nden ikindi namazına müteakip defnedilecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tacettin Aslan Camisi’ni ibadete açtı. Erdoğan, 18 Mart Şehitler Haftası’nın içinde taçlandırılmış bir günde bir arada olduklarını dile getirdi.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü'ndeki külliye tamamlandı!

12 Bin öğrenciye sahip Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde, 4,5 yıldır yapımı süren 10 bin kapasiteli külliyenin inşaatı tamamlandı. Bir bölümü İlahiyat Fakültesine dönüştürülecek külliye, bölgenin en büyük ibadet evlerinden.

Ömer Faruk Çelik'in acı günü! Annesi Esme Çelik vefat etti!

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik'in annesi Esme Çelik vefat etti. Esme Çelik'in cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nden kaldırılacak.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Haberi

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi temel atma törenine katılan Kalkınma Bakanı  Cevdet Yılmaz, üniversitelere çok ciddi ödenekler ayırdıklarını belirterek,  Siirt Üniversitesi'ne 2007 yılından bu yana 173 milyon lira ödenek aktarıldığını söyledi. Yılmaz, "Bu kadar üniversitelere fedakarlık yapıyoruz, üniversitelerden de 3 şey istiyoruz. Birincisi mevcut bilgiyi yeni nesillere en iyi şekilde aktarmalarını istiyoruz. İkinci beklentimiz, mevcut bilgilerin üzerine yeni bilgi eklemeleridir. Buna araştırma fonksiyonları diyoruz. Üçüncü bir fonksiyonu var üniversitelerin, o bölüm de bakanlığımla ilgilidir. Oda kalkınama fonksiyonudur. Sadece mevcut bilgili aktarmasın üniversite. Bilgiyi de kullanarak sorun çözsün üniversitemiz" dedi.


Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen  Bakan Yılmaz, emniyetin olmadığı yerde hiçbir şeyin olmayacağını da belirterek terör eylemleri yapanlar, insanların canına malına zarar verdiklerini erdikleri gibi bu yörenin gelişmesine kalkınmasına da büyük darbe...