19 / 05 / 2024

Şile Abanoz Sokak adı değişti mi

Şile Abanoz Sokak adı değişti mi

Attila İlhan, Necati Cumalı ve Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerinde geçen ve bir dönem Beyoğlu'nda genelevlerin bulunduğu 'Abanoz Sokağı' ile aynı ismi taşıyan Şile'deki bir sokağın ismi, 'çirkin ve müstehcen bir anlam anımsattığı' gerekçesiyle değiştirildi.

Şile Ahmetli 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Şile ilçesi, Ahmetli Mahallesi, Reform Sokak'ın Güneyinde Bulunan Tescil Harici Alana ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Şile Balibey 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Şile ilçesi, Balibey Mahallesi, Akmercan Sokak'ın Doğusunda Bulunan Tescil Harici Alana ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Haydar Ali Yıldız'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın kentsel dönüşüm açıklamasını ve Zürafa Sokak ile Kadem Sokak'ın akıbetini kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

Pendik Yenişehir Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Beylikdüzü Kavaklı'ya yeni sosyal tesis!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beylikdüzü Belediyesi Kavaklı Mahallesi Çim Sokak ile Burgaz Sokak kesişiminde yeni bir sosyal tesis kazandırıyor.

Silivri Yemeniciler Sokak'ta düzenleme çalışmaları başlıyor!

Yemeniciler Sokak esnafıyla bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bölgede yapılacak düzenleme çalışmaları ile ilgili esnafla görüş alışverişinde bulundu.

Alanya'ya yeni imar yolu!

Alanya Tepe Caddesi ile Bakkallar Sokak arasındaki 15 metrelik imar yolu tamamlanarak hizmete sunuldu.

Manisa'daki sokak sağlıklaştırma çalışmalarında 2. etap başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Anafartalar Mahallesi ile Çarşı Bulvarı arasındaki 9 ada 130 parselde yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmalarının 2’nci etabı gerçekleştiriliyor.

İzmir Torbalı'daki taşıt altgeçidi tamamlanıyor!

İZBAN'ın ilçeye ulaşmasıyla toplu ulaşımda yeni bir döneme giren Torbalı'da, Büyükşehir Belediyesi'nden karayolu trafiğini rahatlatacak bir hamle daha geliyor. 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişimine inşa edilen taşıt altgeçidi tamamlanma aşamasına geldi.

Malatya Doğal Yaşam Alanı projesi tam gaz!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ve ilgili daire Başkanları ile birlikte sokak hayvanları bakım merkezi ve doğal yaşam alanın da yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Ege Yapı'dan sokak hayvanlarına destek!

Ege Yapı’nın destek olduğu proje ile İstanbul’un altı farklı bölgesinde konumlandırılan mama otomatlarıyla geri dönüşüm atıklar kullanılarak sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyacı karşılanıyor.

Şile Abanoz Sokak adı değişti mi Haberi

Şile Abanoz Sokak adı değişti mi

Şile'deki Abanoz Sokağı'nın ismi ismi, ‘çirkin ve müstehcen bir anlam anımsattığı’ gerekçesiyle değiştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Ekim ayı oturumunda, Harita Müdürlüğü’nün teklifi üzerine sokağa oybirliği ile “Asım Sokağı” adı verildi. 


Önce "Okul" sonra "Asım" Sokağı


Şile Belediye Başkanlığı, 18 Ağustos 2014 tarihinde, Abdullah Yılmazçetin’e ait dilekçeyi bir üst yazı ile, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gönderdi. Dilekçede “Şile ilçesi Sahilköy Mahallesinde bulunan ‘Abanoz Sokağı’nın isminin çirkin ve müstehcen bir anlam anımsatmasından dolayı bu sokağın isminin 'Okul Sokağı' olarak değiştirilmesi talep edilmektedir” ifadelerine yer verildi. 


Milliyet'in haberine göre; konuyu inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita Müdürlüğü, teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne iletti. Harita Müdürlüğü’nün görüşünde aynı ilçede “Okul Sokağı”nın bulunması nedeniyle “Abanoz Sokağı” ismi “Okul Sokağı” yerine “Asım Sokağı” olarak değiştirildi. 


Abanoz ne demek?


Sağlamlığı...