07 / 05 / 2024

şile kumbaba tesisi

şile kumbaba tesisi

İstanbul'un en eski ve popüler sayfiye yerlerinden Şile'de bulunan Kumbaba Plajı'ndaki eski dinlenme tesisi yerini büyük bir yıkıntıya bıraktı

Reysaş GYO depolarının üzerine güneş paneli kuracak!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan depoların çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES Tesisi kurulmaya devam ediliyor. Reysaş GYO'nun yeni kurulan tesisi ile 2 milyon 700 bin EURO yıllık Güneş Enerjisi geliri artacak. 

İBB'nin Şile Kumbaba Sahili'ndeki parkına alıcı çıkmadı!

İBB tarafından satışa çıkarılan Şile Kumbaba sahilinde bulunan park alanının ihalesine alıcı çıkmadı. Arsanın satış bedeli 22 milyon 795 bin 836 TL olarak belirlenmişti.

İBB, Şile Kumbaba Sahili'ndeki parkı satıyor!

İBB, bütçeye kaynak oluşturabilmek için Şile’de bulunan Kumbaba Sahili’nde yer alan ve içerisinde park da bulunan araziyi 22 milyon 795 bin 836 TL'ye satışa çıkardı. İhale, yarın gerçekleşecek.

İdil'e 3 bin kişilik stadyum ile spor tesisi!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "İdil'e 3 bin kişilik stadyum ile spor tesisi kazandırıyoruz" dedi.

Bursa Büyük Otel yıkılacak!

Uludağ'daki Büyük Otel, otel kayak sezonunun sonunda yıkılacak. Yerine 2 katlı 2 bin araçlık kapalı otopark, üzerine de futbol sahası ile basketbol tesisi yapılacak.

Şile Kumbaba Moteli 2017'de açılıyor!

24 bin 80 metrekare alan içerisinde ki Şile Kumbaba Motelinin, yapı restorasyonunun bitirilmesiyle birlikte, peyzaj çalışmalarına başlanacak. Motelin 2017 yılında hizmete açılması hedefleniyor.

Kocaeli'de 80 bin konut, evsel atıktan enerji üretim tesisi ile aydınlatılacak!

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.

Melikgazi Kapalı Pazar Yeri bölgeye değer katacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gökkent Mahallesinde yapımı devam eden kapalı pazar yeri ile sosyal tesisi inşaatını teknik ekibi ile gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Mersin Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite artırımı ÇED toplantısı 18 Ağustos'ta

Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi A.Ş., Mersin İli, Akdeniz İlçesi'ne Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite Artışı ve Margarin Üretim Tesisi ile Kojenerasyon Tesisi İlavesi projesinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 18 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Antakya'da 6 yeni spor tesisi inşa edilecek!

Antakya Belediyesi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Spor Tesisi Yapımı Hibe Desteği protokolü imzalayan Başkan İsmail Kimyeci, kente 6 yeni spor tesisini kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Şişecam, PD Group ile cam elyaf tesisi yatırımı için görüşmelere başladı!

Şişecam Topluluğu, Almanya merkezli PD Group ile Türkiye'de ortak yeni bir cam elyaf tesisi yatırımı gerçekleştirmek amacıyla görüşmeler gerçekleştiriyor. Şişecam değerlendirmelerin yapılması için gerekli çalışmalara başladı.

Kumbaba Moteli'nin restorasyonu 2016'da tamam!

İnşaatı hızla devam eden ve restorasyon sürecinde büyük ilerleme katedilen Şile Kumbaba Moteli, tarihi değerlere zarar vermeden ve eski halini koruyacak şekilde restore ediliyor.

Suudiler ile TAV Cidde'de uçak bakım tesisi inşa edecek!

SAUDIA Aerospace Engineering Industries, TAV ile beraber 2.87 milyar riyallik (765.33 milyon dolar) uçak bakım ve onarım tesisi yapımı planlandığını duyurdu.

şile kumbaba tesisi Haberi

şile kumbaba tesisi

Yarım asır önce İstanbul'un sayfiyesinde, Şile'de geniş bir alan üzerine kurulan en popüler dinlenme tesisi, bugün tinerci ve evsizlerin istilası yüzünden güçlükle ayakta duruyor. 1953'te inşa edilen, yaklaşık 24 bin metrekarelik parsel içindeki tesis Kumbaba Tepesi eteklerine bir rehabilitasyon merkezi olarak kuruldu, daha sonraları dinlenme tesisi olarak hizmet verdi. Yıllarca bölgede yerli turistleri ağırlayan Kumbaba Motel adlı tesis 90'lı yılların başında ticari kaygılar nedeniyle kapılarını konuklarına kapadı. Bu tarihten sonra, tek katlı binalardan oluşan Kumbaba Motel'in bahçesinde yer alan heykeller, belki de tarihi eser sayılabilecek, üzerinde çeşitli işlemeler bulunan mermer blok ve sütunlar, çini duvar kaplamaları, ahşap işlemeciliğin en ince örneklerinden tavan süslemeleri tahrip edildi.

BELEDİYEDEN PROJE
Şile Belediyesi alandan yararlanılması amacıyla, "Kumbaba Motel Restorasyonu Projesi" adı altında bir...