02 / 05 / 2024

İdil'e 3 bin kişilik stadyum ile spor tesisi!

İdil'e 3 bin kişilik stadyum ile spor tesisi!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "İdil'e 3 bin kişilik stadyum ile spor tesisi kazandırıyoruz" dedi.



 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İdil ilçesinde bir kafede düzenlenen programa katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, çıkışta kendisini bekleyen çocuklarla dünya kupası ile ilgili sohbet eden Bakan Bak, onlara forma hediye etti.

Bakan Bak, gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Turgut Özal Mahallesi'nde 3 bin kişilik stadyum inşa edilecek alanda incelemeler yaptı.


- "Buradaki gençler, çocuklar spor yapmak istiyorlar"

Bak, ilçenin gençlerine bir stat kazandırmak için çalışmaları tamamladıklarını söyleyerek, ihalesinin 19 Temmuz'da yapılacağını açıkladı.

20 dönüm araziye 3 bin kişilik stadyum inşa edeceklerini söyleyen Bak, yanına bir de portatif spor salonu ekleyeceklerini, bir kompleks oluşturacaklarını aktardı.

Bak, şöyle devam etti:

"Arzumuz bu gençlerimizin, çocuklarımızın spor salonlarında, futbol sahalarında, yüzme havuzlarında başarılı birer sporcu olması. En azından sağlıklı birer birey olmaları ve bu ülkeye hizmet etmek için çalışmaları. Devletimiz buralara yatırımlar yapıyor. Valimiz konuyu takip ediyor. İnşallah burada güzel bir eseri, kısa sürede başlayıp, bitireceğiz. Gençlerle o zaman bir maç daha yaparız. Şu anda beraber oynadığımız sporcuları gördüm. Gerçekten keyifli bir süreçti. Sözümüzü yerine getirmek için buradayız."

 - "Yeni tesisler kazandırmaya devam edeceğiz"

Terörün izlerini ve buradaki o terör iklimini ortadan kaldıracaklarını söyleyen Bak, devlet olarak buraya tesisler inşa etmeye, yeni tesisler kazandırmaya devam edeceklerini bildirdi. Bak, terörün ortadan kaldırılması için sporun önemli bir argüman olduğunu belirtti.

Bakan Bak, çocukları, gençleri, halkı spor tesislerine beklediklerini belirterek, bölgede yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

 


Geri Dön