06 / 05 / 2024

Şile Osmangazi barajı

Şile Osmangazi barajı

Şile’de 1960’larda yapımı planlanan ama yılan hikayesine dönen Osmangazi ve Sungurlu Barajları’nın yapımına başlanacak.

Osmangazi Barajı çevresinde tahliye edilen köylülerin sorunları TBMM'de!

Osmangazi Barajı yapım çalışmaları kapsamında yerleşim yerleri boşaltılan çevre köy sakinlerinin sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Osmangazi'ye yeni dönemde dev projeler inşa edilecek!

Bursa Osmangazi ilçesi son 10 yılda birbirinden farklı projelerle büyük bir gelişim gösterdi. 10 yılda 936 projeyi hayata geçiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni projeler ile Osmangazi'ye yeni bir vizyon kazandırmaya hazırlanıyor.

Mega projelerin yapıldığı şehirler oy ile karşılık verdi!

Seçimde AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu önemli oranda artırdığı yerlerin başında mega projeler olarak adlandırılan Kanal İstanbul ile Osmangazi ve Yavuz Sultan köprülerinin yapıldığı yerler ile Çanakkale geliyor.

Osmangazi Barajı için geri sayım başladı!

DSİ’nin 2015’te projesini çizdiği Şile Ağva yakınında yapılacak Osmangazi Barajı için yeni adım daha atıldı. 

Osmangazi Köprüsü ile Bursa'da konut fiyatları uçtu!

Osmangazi Köprüsü ile Bursa’da konut fiyatları uçtu. Bursa Emlakçılar Odası Başkan Erdal Çelebi “Son 3 yılda Bazı ilçelerde yüzde 100, bazısında yüzde 200 değer artışları yaşandı” dedi.

İznik Barajı ile 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek İznik Barajı ile ilçenin 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Şile'de yapılacak barajın etkileri meclis gündeminde!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Şile'de yapılması öngörülen baraj projesinden etkilenecek köylere ilişkin 9 sorudan oluşan önerge hazırladı..

Şile Osmangazi ve Sungurlu barajlarının inşaatı başlıyor!

Şile’de 1960’larda yapımı planlanan ama yılan hikayesine dönen Osmangazi ve Sungurlu Barajları’nın yapımına başlanacak.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli atıldı!

Türkiye’deki kentsel dönüşüme ışık tutan Soğanlı Projesi’nde ikinci perde açıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın temelini attığı proje 2017’de bitirilecek.

Sancaktepe'ye iki yeni cami geliyor!

Sancaktepe Belediyesi ve hayırseverlerin katkıları ile Osmangazi Mahallesinde yapımına başlanan A.Turan Karakoç ve Hacı Müslüm Yıldız Camii’nin temeli, dualarla atıldı.

Osmangazi Köprüsü ile İstanbul-İzmir arası 1.5 saat kısaldı!

İstanbul’dan Eskihisar’dan feribot kullanıldığında 6 satte, körfez geçişiyle 8 saatte gidilen İzmir, Osmangazi Köprüsü ile 1.5 saat daha yakın.

Planlı yapılaşmanın öne çıktığı Osmangazi oluşturduk!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçedeki mahalle muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi. Muhtarların sorunlarını, görüş ve önerilerini dinleyen Başkan Dündar, sıkıntıların giderilmesi noktasında fikir alış verişinde bulundu.

Şile Osmangazi barajı Haberi

Şile Osmangazi barajı


Şile Sungurlu, İsaköy, Gökmaslı, Göçe köylerinde baraj projesi gerekçesi ile yıllardır tek çivi çakılamıyordu. Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve Silivrililerin yoğun uğraşları ile artık sorunlar aşılıyor. İstişare toplantısında yaşanılan sorunlar ve köylünün düştüğü zor durumlar dile getirilirken köylünün mağduriyetini gidermek için çabalayan Belediye Başkanı: “50’li ve 60’lı yıllarda hazırlanan projelerle Sungurlu barajı ve Osmangazi barajının yapımı planlandı. O gün bugündür köylerimizde baraj alanları ve taşkın alanları hesaplamalarından ötürü tek bir çivi bile çakamaz olduk. Nüfusumuz arttıkça köylerimizde yaşayacak yer kalmadı. Köylülerimiz göç etmek durumunda kaldı. DSİ Müdürlüğümüz ve Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonrası artık barajlarımızın yapımına başlanacak ve tüm sorunlarımızı ortadan kaldıracağız. 50 yıldır bekleyen sorunlarımız çözüme kavuşacak. Bundan sonrası için karar artık köylülerimizin...