03 / 05 / 2024

Şili Ekonomi Bakanı Luis Felipe Cespedes

Şili Ekonomi Bakanı Luis Felipe Cespedes

Şili Ekonomi Bakanı Cespedes: "Türk müteahhitlik sektörü çok gelişmiş. Biz bu alanda Türkiye ile işbirliğimizi daha da geliştirebilirsek, Türk firmalar hem Şili’ye yatırım yapabilir, hem de çevre ülkelere açılmak için ülkemizi kullanabilirler" dedi.

Türk müteahhitler yönünü Şili’ye çevirmezse pazar Çinliler’e kalır!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, dünya genelinde yatırımların yavaşladığı ve yeni pazarların şart olduğu böyle bir dönemde bu fırsatın iyi değerlendirilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Bakan Bilgin iki ay sonrasını işaret etti! Asgari ücrete okkalı zam gelebilir!

Milyonlarca asgari ücretli temmuz ayında ara zam olup olmayacağını sorguluyor. Konuya ilişkin Bakan Bilgin'den açıklama geldi. İşte asgari ücrete ilişkin merak edilenler...

Ekonomi Bakanı Nebati’den 1,5 trilyonluk açıklama Paranın kaynağını ne?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada konut hamlesinin 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını belirtirken "Ekonomi politikamızın tek amacı sadece büyüme değil büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak" ifadelerini kullandı.

Arjantin yabancı fonların ekonomi politikalarını belirlemesine izin vermeyecek!

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Yunanistan Ekonomi Bakanı kira yardımı sebebiyle istifa etti!

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriou, kabinede yer alan eşinin aldığı kira desteğinin tartışmalara neden olmasının ardından istifa etti. 

TMSF'ye devredilen şirketlerle ilişkin düzenleme!

OHAL kapsamında yayımlanan yeni KHK ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen veya kayyım olarak atandığı şirketlerde ilişkili bakanın onayı ile yeni şirket kurulmasına karar verilebilecek.

İnşaat demirinde vergi yarıdan fazla indiriliyor!

Demirde yüzde 30 olan gümrük vergisi oranının yarıdan fazla indirilmesine ilişkin kararname Bakanlar Kurulu tarafından imzalandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci açıklamalarda bulundu.

Niğde'deki demiryolu ulaşımına ilişkin 5 soru TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli'ndeki demiryolu ulaşımı ile ilgili bazı ihtiyaçlara ilişkin Bakan Ahmet Arslan'a 5 soru sordu..

Proje bazlı yatırım teşvik sistemi için görüşmeler başladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Zeybekci, proje bazlı yatırım teşvik sistemi için yoğun çalışıldığını söyledi.

Beyaz eşyada ÖTV 30 Nisan'a kadar sıfırlandı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Zeybekci, Bakanlar Kurulu'nun Şubat'ta aldığı bir kararla beyaz eşyada ÖTV'nin 30 Nisan'a kadar sıfırlandığını söyledi.

Nihat Zeynekci: Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Döviz piyasasına klasik müdahaleye karşıyım" dedi. Merkez Bankası`nın faiz artışına ilişkin değerlendirmesinde Bakan, "Faiz artırımı tüketim ve yatırıma zarar verir" değerlendirmesini yaptı.

Serbest bölge arazilerinin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek!

Ekonomi Bakanı Elitaş, Serbest Bölgeler Kanunu, Emlak Vergisi ve Katma Değer Vergisi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngördüklerini belirterek, "Serbest bölge arazilerine ilişkin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek" dedi.

Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanlığı'na vekalet edecek!

Bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek olan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın dönüşüne kadar Ekonomi Bakanlığı'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

UR-GE kapsamında 247 projenin yüzde 86'sı tamamlandı!

Ulurararası rekabetçiliğin gelişitrilmesi kapsamında 135 kuruluşun 247 projesinin kapsama alındığını açıklayan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bunlardan 86’sının tamamlandığını bildirdi.

Şili Ekonomi Bakanı Luis Felipe Cespedes Haberi

Şili Ekonomi Bakanı Luis Felipe Cespedes

Şili Ekonomi Bakanı Luis Felipe Cespedes, Türk müteahhitlik sektörünün çok geliştiğini belirterek, "Biz bu alanda Türkiye ile işbirliğimizi daha da geliştirebilirsek, Türk firmalar hem Şili’ye yatırım yapabilir, hem de çevre ülkelere açılmak için ülkemizi kullanabilirler" dedi.


Cespedes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şili ziyaretinden çok memnun kaldıklarını söyledi.


Ülkesinde istikrarlı bir ekonomi bulunduğunu, enflasyon hedefini tutturan bağımsız bir merkez bankasına sahip olduklarını anlatan Cespedes, "Biz ihracatçı bir ülkeyiz. Uluslararası ticareti daha da geliştirmek ve daha fazla yabancı yatırımcı çekmek istiyoruz. Bunun için de ülkemizde hukuk ve kurumlar tam olarak işliyor" ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin inşaat sektöründe gelişmiş bir ülke olduğunu vurgulayan Cespedes, şöyle konuştu:

"Türk müteahhitlik sektörü çok gelişmiş. Biz bu alanda Türkiye ile işbirliğimizi daha da geliştirebilirsek, Türk firmalar hem...