07 / 07 / 2024

şilide ispanyol firmanın ters yaptığı köprü hangisi

şilide ispanyol firmanın ters yaptığı köprü hangisi

Azvi firmasının Valdavia kentinde yapmakta olduğu ve Şili'de bir ilk olan açılıp kapanan köprünün bir tarafının ters yerleştirildiği ortaya çıktı. Sağ tarafında bisiklet yolu bulunan Cau Cau köprüsü, yarısından sonra soldan devam ediyor...

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığına dikkat çekerek bir uyarı mesajı paylaştı. İşte detaylar...

Bilişim Vadisi için 61 firmanın başvurusu alındı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Kocaeli Bilişim Vadisi'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Özlü, "Şu an itibarıyla baktığımızda 61 firmanın başvurusu alınmış, 37 firmanın projesi onaylanmış, 6 firma da Bilişim Vadisi'nde faaliyetlerine devam etmektedir." dedi.

Kepezaltı Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Sur Yapı yapacak!

Açık usulle ihale edilen Kepezaltı Santral Kentsel Dönüşüm Projesi kat karşılığı yaptırma işini Sur Yapı aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ihaleye iki firmanın katıldığını ama diğer firmanın teklif vermediğini kaydetti

Samsun Çay Mahallesi'ndeki dönüşüm ne durumda?

Samsun’daki ilk kentsel dönüşüm projesi olan Çay Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi üstlenici firmanın iflas etmesinden sonra atanan kayyum ile inşaatta bir ilerleme olacağını ümit eden hak sahipleri yine hüsrana uğradı.

Akhisar Stadyum inşaatını May İnşaat yapacak!

Spor Toto Akhisar Stadyumu ve Spor Salonu ihalesi yapıldı. 4 firmanın katıldığı ihaleyi 71 milyon 240 bin TL ile May İnş. Taah. Ltd. Şti kazandı.

Kentsel dönüşümde hak sahipleri önce firmaya bakıyor!

Vatandaş kentsel dönüşümde öncelikli olarak projeyi yapacak firmanın geçmişini titizlikle araştırıyor. Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, vatandaşın firma sonrasında ise proje detaylarını bilmek istediklerini söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesinin kazananı belli oldu!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesine 15 firmanın oluşturduğu 4 ortak girişim grubu teklif verdi. İhaleyi Türk Kore ortak girişimi, Kore firması Daelim ve SK ile Türkiye'den Yapı Merkezi ve Limak'tan oluşan de ortak girişim grubu kazandı.

Malatya Arena Stadı'nın inşaatı ne durumda?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, yapımı süren Malatya Arena Stadı'nda incelemelerde bulundu. Turan, stat inşaatını devralan firmanın çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Katarlılar Empire State'in yüzde 10 hissesini satın aldı!

Katar Yatırım Fonu Empire State’in sahibi olan şirketin yüzde 10’unu satın aldı. New York’lu firmanın Manhattan’da dokuz ofis binası var ve bunlardan biri de, “dünyanın en tanınmış binası” unvanına sahip olan Empire State Building.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Sivas'ın yeni stadyumu için toplandılar!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın talimatıyla Sivas'a yapılan yeni stadyum için bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Sivas Valisi Davut Gül, TOKİ Başkan Yardımcısı Orhan Yüce, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ile stadyumu yapan firmanın yetkilileri katıldı.

Yozgat Yeni Hal Binası'nın 2. ihalesi tamamlandı!

Yozgat Belediyesince 2 ay önce yapılan ihalede yüklenici firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle iptal edilen hal projesinin 2. İhalesi bayramdan tamamlandı.İhaleyi üstlenen yeni firma 1 ay içinde sebze halinde çalışmalara başlayıp projeyi 550 günde tamamlayacak.

Arçelik, Pakistan'daki Dawlance’ı 258 milyon dolara satın aldı!

Arçelik, Pakistan’ın en büyük beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi Dawlance’ı 258 milyon dolara satın aldı. Üç üretim tesisi de olan firmanın satın alınmasıyla Arçelik yedi ülkede 18 tesise ulaşacak

şilide ispanyol firmanın ters yaptığı köprü hangisi Haberi

şilide ispanyol firmanın ters yaptığı köprü hangisi


Şili'de Cau Cau nehri üzerine açılıp kapanan köprü inşa eden bir İspanyol şirketinin hatası ülkede polemiğe neden oldu.


Azvi firmasının Valdavia kentinde yapmakta olduğu ve Şili'de bir ilk olan açılıp kapanan köprünün bir tarafının ters yerleştirildiği ortaya çıktı. Sağ tarafında bisiklet yolu bulunan Cau Cau köprüsü, yarısından sonra soldan devam ediyor.


Ocak sonu açılışı yapılması planlanan köprünün maliyeti 30 milyon doları buluyor.


Söz konusu hata yüzünden muhalefet hükümeti hedef alırken, Devlet Başkanı Sebastian Pinera firmanın hatasını düzeltmesi ve maliyeti üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Bayındırlık Bakanı Loreto Silva da, "tecrübeli ve prestijli bir şirketin bu tür hatalar yapmaması" gerektiğini belirterek köprüyü düzgün şekilde teslim etmesi için şirketten talepte bulunacağını ifade etti.


Malatya Son...