29 / 04 / 2024

Yozgat Yeni Hal Binası'nın 2. ihalesi tamamlandı!

Yozgat Yeni Hal Binası'nın 2. ihalesi tamamlandı!

Yozgat Belediyesince 2 ay önce yapılan ihalede yüklenici firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle iptal edilen hal projesinin 2. İhalesi bayramdan tamamlandı.İhaleyi üstlenen yeni firma 1 ay içinde sebze halinde çalışmalara başlayıp projeyi 550 günde tamamlayacak.



Yozgat Belediyesi, yaklaşık 40 yıl önce hizmete sunulan ve bugün şehir merkezinin gelişmesinde ciddi engel taşıyan sebze halini ıslahına yönelik hazırladığı projeyi hayata geçirmek üzere. Daha önce ihalesi gerçekleştirilen ancak müteahhit firmanın sorumluluğunu yerine getirmediği gerekçesiyle ihale iptal edildi ve geçtiğimiz Cuma günü ise yeni bir ihale yapıldı. Yaklaşık 1 ay sonra sebze halinde çalışmaların başlayacağını söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, projenin ihale sürecini ise 550 gün olarak açıkladı. 


Yaklaşık 1 yılda sebze hali projesinin hazırlık aşamasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Arslan: “Yozgat’ın önemli ihtiyaçlarından birisi de şehrin merkezinde fonksiyonunu yitirmiş olan hal binasının yenilenmesiydi. Bu maksatla eski halin tamamen yıkılarak yerine yeni bir hal ve işyeri yapılmasını gündemimize almıştık. Yaklaşık 1 yıl süren bir proje hazırlık safhası oldu. Çünkü bir takım bürokratik işlemler bizim işimizi geciktirdi. Anıtlar Kurulundan izin alınması gerekiyordu. Sit alanı olduğu için Anıtlar Kurulu doğrultusunda projede birtakım tadilatlar yapıldı. Ama neticede Anıtlar Kuruluda projemizi onayladı ve geçtiğimiz Cuma günü de ihalesini yaptık.” şeklinde konuştu. 


Sebze halinde bulunan esnafların büyük bir kısmı ile anlaştıklarını hatırlatan Arslan, anlaşılamayan kısımlarda ise kamulaştırma ile meseleyi çözeceklerini söyledi. 



Yozgat Gazetesi


Geri Dön