07 / 07 / 2024

şilide ters birleştirilen köprünün adı ne

şilide ters birleştirilen köprünün adı ne

Azvi firmasının Valdavia kentinde yapmakta olduğu ve Şili'de bir ilk olan açılıp kapanan köprünün bir tarafının ters yerleştirildiği ortaya çıktı. Sağ tarafında bisiklet yolu bulunan Cau Cau köprüsü, yarısından sonra soldan devam ediyor...

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Birleştirilen daireler için çift aidat bedeli mi ödenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde birleştirilen dairelerden ne kadar aidat hizmet bedeli alınabileceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Binalarda birleştirilen dairelerden 2 adet aidat mı alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda birleştiren dairelerden nasıl aidat alınacağını kaleme aldı.

Binalarda birleştirilen daireler tek tapuya dönüşür mü?

Posta yazarı Tamer Heper, '24 daire olarak projelendirilen binada 2 daire birleştirilerek 22 daireye düşürüldü. Zemin ve bodrumda da 11 tapulu dükkan, 4 dükkana dönüştürüldü. Kat maliki 22+11=33 mü olur yoksa 26 mı?' sorusunu cevapladı.

'Ters ev'lerin sayısı her geçen gün artıyor!

Tavana yerleştirilen koltuk, sehpa, lavabo ve diğer eşyalarla misafirlerin yoğun ilgisini çeken "ters ev"lerin sayısı giderek artıyor.

Denizli Buldan'da birleştirilen hastaneler TBMM gündeminde!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan ilçesinde birleştirilen hastanelerin isim değişikliğine ve ilçeye hastane yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Karşıyaka İlçe Stadı inşaatı sürüyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, yıkımı süren Karşıyaka İlçe Stadı'nda çalışmaların hızlanmasını istedi. Parselleri birleştirilen arazide eski stadın tribünü, kortlar, kayıkhane ve spor salonu tamamen yıkıldı.

Kocaeli'de 2 hastane protokolle birleşti!

Alikahya Kadın Doğum Hastanesi ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, dün gerçekleştirilen protokolle birleşti. Birleşme, dün Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılan protokol ile resmileşti.

Etibank'a ait bin gayrimenkul satışa sunuldu!

2001 yılında Etibank ve bünyesinde birleştirilen İnterbank ve Esbank'a ait olan bin gayrimenkul satışa çıkarılacakmış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2001 yılında Etibank'a ait gayrimenkuller satışa çıkarılacakmış!

2001 yılında Etibank ve bünyesinde birleştirilen İnterbank ve Esbank'ın ihtiyaç fazlası menkul ve gayrimenkulleri satışa çıkarılacakmış. Bankaya ait bin gayrimenkul Eskidji Müzayede Evi'nde satışa çıkarılacakmış.

İdris Güllüce Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Peru’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde temaslarını sürdürüyor.Güllüce Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 20. Taraflar Konferansı Üst Düzey Oturumu’nda konuştu.

Birleşik Krallık’tan Hotel Runner’a özel ödül!

Birleşik Krallık’tan HotelRunner’a özel ödül geldi. Türkiye’deki teknoloji startup şirketlerinden girişimlerin yarıştığı GREAT Startup Yarışması’nda HotelRunner, 27 Kasım’da gerçekleştirilen törende Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Osman Nuri Dilek: İzmir'deki hastaneler birleşince hizmet kalitesi artacak!

Prof. Dr. Osman Nuri Dilek İzmir'deki hastanelerin birleşmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Tepecik Hastaneleri’nin birleşmesi ile sağlıkta hizmet kalitesi daha da artacak” dedi

şilide ters birleştirilen köprünün adı ne Haberi

şilide ters birleştirilen köprünün adı ne


Şili'de Cau Cau nehri üzerine açılıp kapanan köprü inşa eden bir İspanyol şirketinin hatası ülkede polemiğe neden oldu.


Azvi firmasının Valdavia kentinde yapmakta olduğu ve Şili'de bir ilk olan açılıp kapanan köprünün bir tarafının ters yerleştirildiği ortaya çıktı. Sağ tarafında bisiklet yolu bulunan Cau Cau köprüsü, yarısından sonra soldan devam ediyor.


Ocak sonu açılışı yapılması planlanan köprünün maliyeti 30 milyon doları buluyor.


Söz konusu hata yüzünden muhalefet hükümeti hedef alırken, Devlet Başkanı Sebastian Pinera firmanın hatasını düzeltmesi ve maliyeti üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Bayındırlık Bakanı Loreto Silva da, "tecrübeli ve prestijli bir şirketin bu tür hatalar yapmaması" gerektiğini belirterek köprüyü düzgün şekilde teslim etmesi için şirketten talepte bulunacağını ifade etti.


Malatya Son...