27 / 11 / 2024

Denizli Buldan'da birleştirilen hastaneler TBMM gündeminde!

Denizli Buldan'da birleştirilen hastaneler TBMM gündeminde!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan ilçesinde birleştirilen hastanelerin isim değişikliğine ve ilçeye hastane yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı..




Denizli Buldan da birleştirilen hastaneler TBMM gündeminde!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Buldan ilçesinde birleştirilen hastanelerin isim değişikliğine ve ilçeye hastane yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularına Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıt vermesini talep etti.


Basmacı "Denizli İli Buldan İlçesinde hastaneler birleşmeden önce 2 hastane vardı. Bu hastanelerin isimleri Buldan Arif CERİT Devlet Hastanesi ile Dr.Abdullah SAYINER Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ydi. Ancak Sağlık Bakanlığı aldığı bir karar ile bu iki hastanenin isimlerini lağederek Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi (A2 DAL)yaptı. A2 DAL Hastanesi yapılmasına karşın, hala Buldan Halkının ihtiyaçlarına cevap verebilir değildir. Hastalar Denizli şehir merkezine taşınmaktadır." dedi.


İsimleri değiştirilen bu iki hastanenin öncelikle Buldan Halkı ve hayırseverler tarafından yapıldığını dile getiren Basmacı "İmkansızlıklar içinde halkın katkıları ile hayata geçirilmiştir. Göğüs hastanesi 1940 yıllarda verem hastalıklarına karşı Dr.Abdullah Sayıner'in uğraşları ile tam 22 yılda inşa edilmiştir.Keza Arif CERİT ilk hastaneyi yaptıran kişidir.


Ancak geldiğimiz noktada bu iki hayırsever insanın isimleri bir kalemde kaldırılmıştır. Bu durum geçmişte hayırseverler ile yapılan protokollere ve temayüllere aykırı bir durumdur.Bu iki şahsiyetin çocukları ve torunları için üzüntü verici bir durumdur." açıklamalarında bulundu.


Bunların yanı sıra yaklaşık 4 yıl önce bir hayırsever tarafından hastaneye ek bina yapılmak istendiğini, bu durumun protokol yapılarak onaylandığını söyleyen Basmacı "Cari fiyatlar ile 2,5-3 milyon TL olmasına rağmen maalesef Bakanlık izin vermediği için hayata bir türlü geçirilememiştir. Denizli İli Buldan ilçesi 2015 verilerine göre 27.359 kişilik bir nüfusa sahiptir. Hastaneye ihtiyaç olmasına rağmen niçin hala başlanmasına izin verilmediği Buldan Halkı tarafından anlaşılamamıştır." diyerek bu doğrultuda 4 soru sordu.


Soru 1-İlçede daha önce iki hayırsever kişinin isimleri niçin değiştirilmiştir? İsim değiştirme olayı temayüllere aykırı değil midir ?Bu durum yardım yapacak diğer hayırsever vatandaşlarının önünü kesmez mi? İsim değiştirme olayı Buldan Halkına sorulmuş mudur ?


Soru 2-Mevcut hastaneye ek bir bina yapmak isteyen hayırsever kişinin önü niçin kapatılmaktadır. Hayırsever mi,yoksa Buldan Halkımı cezalandırılmaktadır ?Bu durumdan kimler nemalanmaktadır?


Soru 3-Buldan Hastanesi A2DAL Hastanesi olduktan sonra hastaneye ne tür yatırımlar yapılmıştır? Yapılan yatırımların yıllar itibari ile tutarı ve isimleri nelerdir? Mevcut hastanede ne tür hizmetler verilmektedir? Doktorların uzmanlık alanları nelerdir?


Soru 4-Buldan'a ek bina yatırımı bürokrasiye takılmasının sebebi, Denizli'ye şehir hastane yapılması olabilir mi? Denizli'nin diğer ilçelerine hastaneler yapılırken, niçin Buldan'a yapılmamaktadır?





Geri Dön