23 / 07 / 2024

silifke mermeri kalitesi

silifke mermeri kalitesi

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki dağlardan çıkarılan mermer, başta doğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok bölgesine ihraç ediliyor

Tebernüş Kireçci sordu: Türkiye'de konut kalitesi iyiye mi gidiyor, kötüye mi?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye'de konut kalitesi ile ilgili açıklama yaptı ve kalitenin kötüye gittiğine dikkat çekerek, nedenlerini açıkladı. İşte o paylaşım...

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

TOKİ Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor! Silifke'ye 447 konutluk dev proje geliyor! 

Toplu konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin projesinin inşaatı resmen başlıyor. Silifke'de hayata geçirilecek olan proje 444 milyon 258 bin 890 TL'ye mal olacak.

Silifke Belediyesi Mersin'de 9 arsa satacak! İhalesi 27 Eylül'de!

Mersin İli Silifke Belediye Başkanlığı, Mersin Silifke Atayurt'ta yer alan 9 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların alanları 2 bin 658 metrekare ile 6 bin 37 metrekare arasında değişiyor. 

TOKİ Mersin Silifke 2023 projesinde son dakika! Tam 447 yeni konut için beklenen tarih geldi!

TOKİ Mersin Silifke 2023 projesi için beklenen tarih geldi. 447 adet konutun yer alacağı TOKİ Silifke projesinin ihalesi yarın yapılacak...

TOKİ Mersin 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! Silifke'deki 447 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Mersin 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu.... Silifke'deki 447 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın...  İşte TOKİ Mersin 2023 projesi detayları...

Bakan Nebati açıkladı! Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu seyahat süresi 18 dakika olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nin trafik problemini ortadan kaldıracağını 2,5 saate çıkan seyahat süresini 18 dakikaya düşüreceğini belirtti.

Sağlam yapı kalitesi ile Kia Sorento uygun fiyatla satışta! İşte 10 Nisan 2023 fiyat listesi

Sağlam yapı kalitesi: Kia, yüksek kaliteli araçlar üretme konusunda bir üne sahiptir ve Sorento da bir istisna değildir. Günlük kullanım taleplerine dayanacak şekilde üretilmiştir ve çeşitli koşullarda test edilmiştir.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Kahramanmaraş merkezli depremler için bir rapor daha! KTÜ açıkladı: Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

Trabzon’dan afet bölgesine giden KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşleri Daire Başkanlığı öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik uzman heyet, ön verileri paylaştı. Beton kalitesi limitlerden çok düşük!

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

TOKİ Mersin Silifke’de 2+1 konutlar ne kadar?

TOKİ'nin Mersin projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Mersin Silifke projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Mersin Silifke TOKİ'ye nasıl başvurulur? Mersin Silifke TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

silifke mermeri kalitesi Haberi

silifke mermeri kalitesi

Doğu Akdeniz'de, dağlardan çıkarılan mermer, doğal görünümü, bej rengi ve cilalanmış gibi parlak olması nedeniyle özellikle iç dekorasyonda kullanılıyor.

         

Medmar Mermer ve Madencilik Sanayi A.Ş. Şirketi Müdürü Ahmet Muhsin Bingöl, Silifke mermerinin bej olarak sınıflandırıldığını, buradan çıkan mermerin kaliteli ve farklı olduğunu söyledi.

         

2004 yılında faaliyete geçen ocakta şu an ayda yaklaşık 5 bin metreküp üretim yaparak, Türkiye'nin bej mermeri ihracatı konusunda büyük bir pay yakaladıklarını ifade eden Bingöl, şu şekilde konuştu:

        

Genellikle blok bazında ihracatına çalıştığımız taşlarımızda en büyük alıcı Çin, daha sonra Hindistan ve Tayvan gibi Uzakdoğu ülkeleridir. Ayrıca Ortadoğu ülkelerine de belirli şekilde ebatlandırılmış blok mermer gönderiyoruz. Aynı zamanda bölge bazında iç piyasada büyük bir potansiyel yakalamış bulunmaktayız.

 ...