27 / 04 / 2024

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...



Kamulaştırma işlemleri devam eden 13 sanayi parselinin 6’sının tamamlandığını kaydeden Silifke OSB Müdürü Fakih Gürsoy, 7’sinin ise acilen sanayicilerin hizmetine sunulması gerektiğini belirtti. Buna göre, Silifke OSB'de ağırlıklı olarak taş ve toprağa dayalı sanayi (mermer işleme), gıda, içki ve tütün, kimya, petrol ürünlerinin bulunduğuna dikkat çeken Fakih Gürsoy, OSB’de ayrıca; lastik ve plastik, metal eşya ve ulaşım araçları, mantar ürünleri ve mobilya, kağıt ve kağıt ürünleri ile baskı ve baskı sanayisinin de yer aldığını kaydetti.

Silifke de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

YENİ ALANLARIN AÇILMASI GEREKLİ 

dunya.com'dan Müjde DEMİR'in haberine göre; Silifke OSB’nin tek genişleme alanı olan Bozalan Karadağ mevkiinde bulunan orman kadastro haritasında orman alanı ve kadastro paftalarında ise taşlık-çalılık olarak geçen 65 hektarlık alanın OSB’ye dahil edilmesi gerektiğinin altını çizen Gürsoy, “Mersin Çeşmeli mevkiinde biten otoyolun Silifke OSB’ye kadar bağlanması, Mersin Limanı'na ulaşımı kolaylaştıracaktır. Bu üç konunın bir an evvel tamamlanırsa bölgede hizmet veren sanayiciler için fayda sağlayacaktır” diye konuştu. 

Silifke OSB’de çalılma yapan şirketlerin en büyük sorununun kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu belirten Gürsoy, bugün itibari ile  en az 500 kişilik kalifiye eleman ihtiyacı olduğunu dile getirerek, enerji ve işçi maliyetlerinin yüksek olmasının da firmaların yaşadığı sorunların başında yer aldığını söyledi.

FİRMALAR TEŞVİK EDİLMELİ

AYrıca, firmaları enerji konusunda güçleri oranında GES’i kurmaları için teşvik ettiklerine de değinen Gürsoy, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Şu ana kadar 15 GES kuran firmamız oldu. Güneş enerji santrali sayesinde firmaların enerji maliyetlerini en aza indirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Bu doğrultuda da Taşucu TEİAŞ’dan Silifke OSB’ye kadar 6 kilometrelik enerji nakil hattının tamamlandığını belirten Gürsoy, OSB içerisinde kurulan dağıtım trafolarıyla her firmaya trafo güçleri oranında enerji verildiğini ve 2015 yılı içerisinde 3.289,00 m2 alan içerisinde yapımına karar verilen Silifke OSB İdari Bina ve Kültür Kompleksi’nin 2019 yılı Temmuz ayı itibari ile  hizmet vermeye başladığını belirtti.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, 2024 yılında 50 milyon metrekareye ulaşacak...

Zonguldak Gökçebay Organize Sanayi Bölgesi 1. etap OSB ilan edildi!

Acele Kamulaştırma kararı ile OSB'ye toplam 24 arsa! Resmi Gazete'de yayımlandı!


Geri Dön