06 / 07 / 2024

Silifke-Mut-Karaman Yolu

Silifke-Mut-Karaman Yolu

Lütfi Elvan, Silifke-Mut-Karaman yolunun ihalesinin yapıldığını anımsatarak, bu konudaki sürecin itiraz nedeniyle henüz tamamlanmadığını anlattı. Elvan,2016 yılında proje çalışmaları tamamlandığında yapım ihalesinin başlayacağını söyledi

Mut ve Silifke için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Mut ve Silifke ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mut ve Silifke için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Silifke'de yol yapımı için acele kamulaştırma!

Silifke-Taşucu-Aydıncık-Anamur-13. Bl. Hd. Devlet Yolu yapımı için bazı gayrimenkullerin acele kamulaştırılmasına karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mersin Silifke-Mut arasına duble yol ve 10 tünel yapılacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erdemli-Ayrancı yolunun ilk etapta Erdemli çıkışından itibaren 10 kilometrelik bölünmüş yol olacağını, Silifke-Mut arasına da duble yol ve 10 tünel yapılacağını belirtti.

Karaman Konya yolunda düzenleme çalışmaları başladı!

Karaman-Konya yolu girişi ve Ereğli yolu girişi üzerinde bulunan kavşaklarda düzenleme çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, ''Düzenlememiz ile şehrimizin her iki önemli girişi üzerinde bulunan kavşaklar, daha gösterişli ve daha anlamlı bir hale gelecek” dedi.

Silifke-Mut-Karaman Yolu ihalesi itiraz nedeniyle tamamlanamadı!

Lütfi Elvan, Silifke-Mut-Karaman yolunun ihalesinin yapıldığını anımsatarak, bu konudaki sürecin itiraz nedeniyle henüz tamamlanmadığını anlattı. Elvan,2016 yılında proje çalışmaları tamamlandığında yapım ihalesinin başlayacağını söyledi

Meramlılar kentsel dönüşüm nedeniyle Karaman Yolu’nu trafiğe kapattı!

Kentsel dönüşüm nedeniyle evlerinin yarı fiyatına alınmak istenildiğini söyleyen bazı Meramlılar, Karaman Yolu’nu trafiğe kapattı. Grup sözcüsü Seyit Yalçın, “Belediye 'özel sektöre yaptırmayız, biz yapacağız' diyor. Hakkımız gasp ediliyor” dedi

Karaman Mut Caddesi'ne üst geçit inşa edilecek!

Karaman Belediyesi, çalışmaları tamamlanan Mut caddesi üzerinde modern bir üst geçit inşa etmeye hazırlanıyor. Yapılacak olan üst geçit sayesinde, Siyahser ve Beyazkent Mahallelerine yaya ulaşımı daha rahat ve güvenli hale gelecek.

Meram'da 25 kaçak yapı yıkıldı!

Meram Belediyesi ekipleri, Konya-Antalya Çevre Yolu üzerindeki 25 kaçak yapıyı yıktı. Karaman Yolu Kavşağı ile Hatıp-Kozağaç Kavşağı arasındaki mevcut kaçak yapıların yıkımı, güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.

Karaman Köprülü Kavşağı Ekim'de açılacak!

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman-Mersin çevre yolu üzerinde yapımı devam eden köprülü kavşak çalışmasını yerinde inceledi.

Antalya Batı Çevre Yolu’nun Karaman Çayı girişi çöktü!

Batı Çevre Yolu’nun 6 kilometrelik servis yolunun Karaman Çayı girişi dün çöktü. Trafiğe kapatılan yolda Karayolları ekipleri tarafından yama yapıldı

Antalya Batı Çevre Yolu 5 binlik planı onaylandı!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce, Batı Çevre Yolu ile ilgili olarak Karaman- Çandır Çayı arasındaki alan için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı oy çokluğuyla onaylandı.

Meram'da imar sorunlarını çözecek planlar askıya çıkıyor!

Meram'da merkezden başlayarak Karaman Yolu, Antalya Yolu ve Selbasan Çayı arasındaki bölgede imar planları revize edildi. Konya Meram'da imar sorunlarını çözecek planlar askıya çıkarılacak...

Gödet Barajı ve Mut yolu arasındaki dere yatağı için taşkın önleme projesi hazır!

Karaman Belediyesi, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile birlikte Gödet Barajı ve Mut yolu arasındaki dere yatağı için taşkın suyu önleme kanal projesi hazırladı. Dere yatağında arazileri bulunan vatandaşlara bilgi verildi...

Silifke-Mut-Karaman Yolu Haberi

Silifke-Mut-Karaman Yolu

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, serbest bölgeler kanununun  önümüzdeki günlerde komisyonda görütşülmeye başlayacağını ve serbest bölgeleri çok daha cazip hale getireceklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi  Elvan,  Mersin Valisi  Özdemir Çakacak, milletvekilleri,  Mersin  Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Hanife Körünoğlu ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyeti Başbakanlıkta kabul etti.


  AB'ye vizesiz seyahat için yasal düzenlemeler konusunda çalışma yaptıklarını bildiren Elvan,  Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı , , topluma büyük katkı sağlayan kadınların iş gücüne ve ekonomiye katkılarının her geçen gün arttığını, kadınların işgücüne katılım oranı açısından  Türkiye'nin AB ülkelerinin seviyesine erişmesi için kat etmesi gereken mesafenin bulunduğunu ifade etti.


STK'lardaki kadın sayısının artmasından memnuniyet duyacağını ifade eden Elvan, . Konuklarının taleplerini dinleyerek  Mersin'e yönelik projelerin son durumuna ilişkin bilgi verdi.


Başbakan Yardımcısı  Elvan, bu...