28 / 04 / 2024

Antalya Batı Çevre Yolu 5 binlik planı onaylandı!

Antalya Batı Çevre Yolu 5 binlik planı onaylandı!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce, Batı Çevre Yolu ile ilgili olarak Karaman- Çandır Çayı arasındaki alan için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı oy çokluğuyla onaylandı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı devam meclisi Antalya Su ve Atıksu idaresi Genel Müdürlüğü toplantı salonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in başkanlığında toplandı. 

Mecliste Batı Çevre Yolu ile ilgili olarak Karaman-Çandır Çayı arasında kalan 160 hektarlık alan için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı oy çokluğuyla onaylandı. 


Boşu boşuna geçen yıllar


CHP'li Cansel Tuncer, Başkan Muhittin Böcek'in rahatsızlığından dolayı meclise katılamadığını ileterek bölgeyle ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının en kısa sürede hazırlanarak Konyaaltı Belediye Meclisi'ne getireceği şeklindeki sözünü iletti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, oylama sonrası "İçimden 'geçen yıllara yazık' demeden geçemeyeceğim" dedi.


Başkan Türel, "İçimden geçen yıllara yazık' demeden geçemeyeceğim. CHP'li ve AK Partili belediye başkanı önemli bir sorunu çözebilir hale geldi" dedi. 


AK Parti CHP sorunu çözdü


Türel, "Önemli bir karardır. Siyasi polemik değildir. Keşke bu kararlar onca sene beklemeseydi. İki ayrı partinin belediye başkanı yani CHP'li ve AK Partili belediye başkanı önemli bir sorunu birlikte ele alarak Antalya çözebilir hale geldi. Benim bunu söylemem lazım" diye konuştu 


Türel, "Turizm sezondan önce Batı çevre yolunu Antalya'nın hizmetin sunabilir hale geliyoruz. Devamın 2016 yılında bitecek kamyon TIR trafiğinden Konyaaltı sahilini de kurtarmış olacağız. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi. 



Antalya İleri




Geri Dön