27 / 04 / 2024

Antalya Batı Çevre Yolu'nda kamulaştırma yapılmayacak!

Antalya Batı Çevre Yolu'nda kamulaştırma yapılmayacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, batı çevre yolunun son durumunu görüşmek üzere STK ve oda başkanları ile bir araya gelerek toplantı yaptı. Antalya Batı Çevre Yolu'nda kamulaştırma yapılmayacak.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, batı çevre yolunun imarlaştırılarak açılabilme durumu varken kamulaştırarak devlet imkanlarıyla ve 35 milyon TL harcanarak yolu açmanın gündemlerinde asla olmadığını söyledi İmar planı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, oda başkanları ve imar komisyonu üyeleri ile birlikte Antalya'nın Batı yakasını doğu yakasına bağlaması planlanan Batı Çevre Yolu'nun son durumu hakkında görüş alış verişinde bulunmak üzere belediye binasında bir toplantı gerçekleştirdi. 


Toplantının başlangıcında konuşan Türel Batı çevre yolunun uzun zamandır kamulaştırılması ya da imara açılması yönünde gündemi meşgul ettiğini söyledi. Türel, ilgili belediyelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na proje sunmadıkları için bakanlığın kanuni yetkilerince bir imar planı hazırladığını söyledi. 


Ortak akıl oluşturacağız Bakanlığın imar planının üzerinde düşünülmesi gerektiğini de belirten Başkan Türel, şöyle konuştu, "Seçimlerden önce ve sonra şeffaf bir anlayış içerisinde yönetim uyguluyoruz. Batı çevre yolu kam ulaştırılsın mı imar mı yapılsın yoksa geniş kapsamlı bir çalışma mı yapılsın diye uzun zamandır bekliyordu. Gündemimizde burası kamulaştırılsın meselesi açık söyleyeyim yoktur" dedi. 


Antalye İleri


Geri Dön