27 / 04 / 2024

Menderes Türel: Antalya Batı Çevre Yolu yıl sonunda tamamlanacak!

Menderes Türel: Antalya Batı Çevre Yolu yıl sonunda tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’ya kadar duble yol olacak. Batı Çevre Yolu da bu yıl sonuna doğru tamamlanma seviyesine gelecek. Konyaaltı’nı ağır tonajlı araç trafiğinden kurtaracağız dedi..



Sanayi ve Düden Kavşağında başlayan çalışmaların trafiğin tıkandığı tüm noktalarda devam edeceğini dile getiren Türel “Toptancı Hal’in devamındaki  Beşkonak köprüsünün önünü açarak havaalanı kavağına birleştireceğiz. Korkuteli kavşağından Varsak indirici trafoya viyadüklere yeni bir yol açıyoruz. Bir diğer tarafta Kuzey Çevre Yolu ihale hazırlıkları da devam ediyor. Bu yol Organize Sanayi’nin arkasından Isparta karayoluna 2016 yılına kadar bağlanacak. Alanya’ya kadar duble yol olacak. Batı Çevre Yolu da bu yıl sonuna doğru tamamlanma seviyesine gelecek. Konyaaltı’nı ağır tonajlı araç trafiğinden kurtaracağız.”


Kavşak çalışmalarının  tek başına yeterli olmadığının altını çizen Türel, açacakları yeni yollarla trafiği rahatlatacaklarını söyledi. Türel şu bilgileri verdi: “Toptancı Hal’in devamındaki  Beşkonak köprüsünün önünü açarak havaalanı kavağına birleştireceğiz. Havaalanına alternatif bir yol oluşturup, sabah ve akşam saatlerinde özellikle Altınova kavşağında oluşan sıkışıklığı azaltmış olacağız. Bu tek başına yeterli değil. Korkuteli kavşağından Varsak indirici trafoya viyadüklere yeni bir yol açıyoruz. 2 hafta önce Ulaştırma Bakanımızla Ankara’da bu projenin kararını verdik. Onlar Korkuteli kavşağından, Varsak indirici trafoya kadar yolu indirecekler, biz de o yolun devamını Havaalanı kavşağına bağlayacağız. Bir diğer tarafta Kuzey Çevre Yolu ihale hazırlıkları da devam ediyor. Bu yol Organize Sanayi’nin arkasından Isparta karayoluna 2016 yılına kadar bağlanacak. Alanya’ya kadar duble yol olacak. Batı Çevre Yolu da bu yıl sonuna doğru tamamlanma seviyesine gelecek. Konyaaltı’nı ağır tonajlı araç trafiğinden kurtaracağız.”


BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞACAK ESNAF KAZANACAK


Bütün bu yatırımların hepsinin iş birliği ve el ele vermek suretiyle olduğunu belirten Türel, “Bu projelerin hepsinin projelendirme safhasında Büyükşehir Belediyesi  olarak bizzat içerisinde oluyoruz. Çalışıyoruz yetkililerin önünü açıyoruz. Bu hizmetlerle birlikte Antalya’nın trafik sorunuyla ilgili sıkıntıları çok daha azalmış olacak. Bunları niye anlatıyorum. Bu hizmetlerin hepsinin karşılığı Akdeniz Sanayi Sitesi esnafımızın gelirini artıracak, evine götüreceği rızkı artıracak yatırımlardır. Bunlardan herkes sebeplenecektir. Bunlara dur demek Akdeniz Sanayi Sitesi’ndeki esnaf kardeşimin işlerine de dur demektir” dedi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön