29 / 04 / 2024

Silivri arazi parsel satışı

Silivri arazi parsel satışı

Sayıştay, Silivri Belediyesi’ne ait 60 arsanın satışından sonra rapor hazırladı. Raporda, imar planlarında park, yeşil alan, yol, otopark olması gereken yerlerin n lüks sitelerde oturan vatandaşların kullanımına açıldığı belirlendi.

Müstakil parsel nedir?

Müstakil parsel, gayrimenkul ve arazi mülkiyeti kapsamında önemli bir rol oynamaktadır. Önemli bir konu olan müstakil parselin ne olduğu ve bu arazinin üzerine ev yapılabilir mi konuları hakkında bilinmesi gereken detaylar haberimizde.

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü Patara antik kentini de içeren Gelemiş Mahallesi’nde yer alan iki ayrı parsel arazi Kaş Belediyesince ihale yoluyla satılacak.

Silivri'de 14 arsa ile 1 adet arazi satılıyor! Yazlık yerde arsa arayanlara müjde! 

İstanbul Silivri Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Silivri ilçesi, Çanta, Gümüşyaka, Kavaklı ve Değirmenköy mahallelerinde yer alan 14 arsa ile 1 adet araziyi satıyor. Peki Silivri'deki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Silivri Selimpaşa'daki rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 6593 Ada 3 Parsele (Eski 9374 parsel) İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Silivri'deki 63 bin metrekarelik parsel TOKİ tarafından konut imarına açıldı! 

Silivri’de “ağaçlandırılacak alan” şeklinde ifade edilen 63 bin metrekare büyüklüğe sahip parselin TOKİ tarafından konut imarına açıldığı gündeme geldi. 

Silivri Balaban Mahallesi parselasyon planı askıda!

Silivri İlçesi, Balaban Mahallesi, 551 ada, 19 ve 31, 553 ada, 1 parsel ile 558 ada, 1, 2, ve 24 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması sonucunda düzenlenen Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Silivri Bekirli Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Silivri İlçesi, Bekirli Mahallesi, 367 parsel ile Kurfallı Mahallesi, 1920 parselin arasındaki kadastral boşluğun bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.10.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Silivri Selimpaşa Mahallesi parselasyon planı askıda!

Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi, 3613 ve 3617 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında düzenlenen Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Maxicells İlaç'a İstanbul Silivri'de arazi tahsisi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Maxicells İlaç şirketi için Silivri'de yer tahsisi gerçekleştirildi.

Parsel sorgulama e-devlet!​​​​​​​

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki parsel sorgulama e-devlet üzerinden nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Parsel sorgulama 2021!

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konuların başında geliyor. Peki parsel sorgulama 2021 yılında nasıl yapılacak? İşte parsel sorgulama 2021 işlemleri...

Silivri arazi parsel satışı Haberi

Silivri arazi parsel satışı

Sayıştay, Silivri Belediyesi ile ilgili satışların raporlarını hazırlandı. 60 milyon TL’ye elinden çıkardığı arsaları, Danıştay’ın satışı iptal etmesi sonucu 200 milyon TL ödeyerek geri alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın imar planlarında park, yeşil alan, yol, otopark olması gereken yerlerin özel sitelerin kullanımına açtığı belirlendi. 

Akşam Gazetesi'nden Ercan Öztürk'ün haberine göre, Kamu kurumlarıyla ilgili incelemelerini tamamlayan Sayıştay, tespit ettiği olumsuzlukları bir rapor haline getirdi. Silivri Belediyesi hakkında ise sayfalarca rapor hazırlandı. Raporda, 53 adet yeşil alanın sosyal tesislere dönüştüğü belirlendi. 

Belediyenin tasarrufunda olup imar planında yeşil alan, park, yol veya otopark olarak ayrılan yerlerin Silivri’deki özel konut siteleri tarafından bedelsiz kullanıldığını tespit eden Sayıştay, raporunda “Kamu idaresinin söz konusu işgalli alanlardan sadece 2 site için ecrimisil tahakkuk işlemi yaptığı diğer 53...