17 / 05 / 2024

Silivri bina boyama

Silivri bina boyama

İstanbul Silivri Belediyesi’nin Sokak İyileştirme Projesi'ne göre Boğluca Deresi etrafında bulunan sokak ve caddelerdeki binalar rengarenk boyandı.

Avcılar ve Silivri’deki 500 bina incelendi: Her 5 binadan 1’i yıkılacak!

İBB'nin Avcılar ve Silivri’de gerçekleştirdiği yapı tarama testi, incelenen 500 binanın yüzde 20’sinin yıkılma riski bulunduğunu ortaya çıkardı. Bazı bina sakinlerinin ise tarama çalışmasına ‘Yıkım kararı çıkar’ diye izin vermediği öğrenildi.

Büyükçekmece'de depremden hasar gören 8 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de geçen yıl eylül ayında merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören 8 bina ve 100 bağımsız bölümün yıkımı gerçekleşti.

Silivri Mimarsinan Mahallesi'ndeki metruk bina yıkıldı!

Silivri Belediyesi ilçe genelinde tehlike arz eden metruk binaları yıkımını sürdürüyor. 

Avcılar ve Silivri’deki 32 bin 377 bina mercek altına alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar ve Silivri’deki 32 bin 377 binanın deprem risk performanslarının belirlenmesi için ihale gerçekleştiriyor. 

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi Silivri'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mesuda Sarı tarafından kuruldu.

Arnavutköy'de 15 bina ve 1 okul mühürlendi!

Silivri açıklarında oluşan deprem sonrasında hasar tespit çalışmalarını tamamlayan Arnavutköy Belediyesi ekipleri, hasarlı 15 bina ve 1 okulu tahliye etti. Binaların akıbeti ise incelemelerin ardından belli olacak.

Silivri'deki 23 kaçak bina yıkıldı!

Silivri Belediyesi ekipleri, imar barışı düzenlemesinin geçerli olduğu tarihten sonra yapıldığı inşa edilen 23 kaçak binanın yıkımını tamamlandı.

Silivri Akören Spor Sahası açıldı!

Silivri'nin Akören Mahallesi’ndeki mera, Silivri Belediyesi tarafından halı saha, idari bina ve seyirci tribünü ile modern bir tesis haline getirildi ve hizmete açıldı.

Silivri'nin 1/1000'lik planı onaylandı!

Silivri Emniyet Müdürlüğü'ne yeni bina yapılması tahsis edilen yerin 1/5000’lik planlarından sonra 1/1000’lik imar planı da İBB Meclisi'nden oy çokluğuyla geçti.

Silivri Boğluca Deresi'ndeki harabe bina yıkılmayı bekliyor!

Boğluca Deresi ıslah çalışmaları kapsamında yıllarca kamulaştırılması yılan hikayesine dönen bina şimdi de yıkılmayı bekliyor. Harabe haline gelen binanın çatısından düşen beton parçaları ise ölüme davetiye çıkarıyor.

Silivri-Danamandıra Tabiat Parkı'na bina yapıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralanan Silivri- Danamandıra Tabiat Parkı'nda betonarme bina yapılması çevrecilerin tepkisine yol açtı. 3 metreye 7 metre uzunluğunda yapılan binayla ilgili çevreciler Silivri Belediyesine şikayette bulundu.

Silivri Belediyesi'nin arazisi İlçe Emniyet Müdürlüğü için tahsis edildi!

Maliye hazinesine ait olan ve kültür merkezi yapılması için Silivri Belediyesi'ne tahsis edilen iki dönüm arazi, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bina yapılması için tahsis edildi.

Silivri'deki 3 tarihi bina Fenerbahçe Üniversitesi’nin!

YÖK’ün kuruluşunu onayladığı Fenerbahçe Üniversitesi, Sultan Abdülmecit'in başhekimliğine kadar gelen Silivri’nin Selimpaşa Mahallesi'nde Rum Dr. Sarandi Arhiyeni’nin yaptırdığı 159 yıllık binada eğitim verecek.

Silivri bina boyama Haberi

Silivri bina boyama

İstanbul Silivri Belediyesi’nin Sokak İyileştirme Projesi kapsamında Boğluca Deresi etrafında bulunan sokak ve caddelerdeki binalar rengârenk boyandı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bina sahipleriyle gerçekleşen istişarelerin ardından dere etrafında da yeşillendirme yapılması planlandı. 

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise şu açıklamalarda bulundu: “Bu kanalın etrafının cazibe merkezi olmasından hareketle bu binaları rengârenk boyadık. Amacımız, burada gökkuşağı gibi rengârenk, insanın içinin açıldığı, sabah kalktığında veya burada yürüdüğünde içine enerji dolan atmosfer yaratmak. Bu projenin devamı da olacak. Tabelaları kaldırıp, minimal düzeyde tek tip tente koyacağız. Tenteleri de yaptıktan sonra Boğluca Deresi’nin etrafı cazibe merkezi...