03 / 05 / 2024

silivri Danamandıra Parkı

silivri Danamandıra Parkı

Danamandıra Mahallesi’nde bulunan ve köylülerin yıllardır gözü gibi koruyup kolladığı Danamandıra Tabiat Parkı 49 yıllığına Esenyurt Belediyesi’ne tahsis edildi.

Silivri Danamandıra Parkı yenilendi!

Silivri Danamandıra Mahallesi’nde atıl ve bakımsız halde bulunan, kış aylarında kullanılamaz hale gelen Büyük Şehir Çocuk Parkı’nda yenileme çalışması gerçekleştirildi.

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığına dikkat çekerek bir uyarı mesajı paylaştı. İşte detaylar...

Türkiye'nin ilk kripto kiosku Marmara Park'ta!

Kripto para piyasası Türkiye'de büyük rağbet görmeye devam ediyor. Ülkemizin ilk kripto para alışveriş standı Marmara Park Alışveriş Merkezi' nde kurulacak.

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkıldı!

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm çalışmaları için yıkımlara başlayan İBB tüm tepkilere rağmen ilçede yer alan Gençlik Parkı'nın yıkımını gerçekleştirdi.

İBB Dikilitaş Parkı’nı 175 milyon TL’ye satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  Beşiktaş'ta bulunan Dikilitaş Mevkii 25. adada 77 parsel arsayı Belediye Meclisinin park alanı olarak tescil etmesine rağmen 175 milyon TL'ye ihaleye çıkardı. 

Acıbadem Tibaş Parkı inşaatında gerginlik yükseliyor!

İstanbul Üsküdar'daki Tibaş Parkı’nda yapılan yurt inşaatın yargının durdurma kararına rağmen devam edilmesine mahallelinin tepsi artıyor. Mahalle halkı "Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen,  Üsküdar ilçemize vermiş olduğu kamusal zararların hesabını verecek" dedi..

Üsküdar Tibaş Parkı'nda durdurma kararı verilen inşaat devam mı ediyor?

İstanbul Üsküdar'daki Tibaş Parkı’nda yapılan yurt inşaatın yargının durdurma kararına rağmen devam edilmesi vatandaşlardan tepki alıyor. Avukat Onur Cingil, "Devletin mahkemesini tanımayanlar bu kaçak inşaata devam ettiler" dedi...

Silivri’de mühüre rağmen ağır hasarlı evlere geri döndüler!

İstanbul Silivri’deki 5.8 büyüklüğünde depremden ağır hasar gören ve ‘oturulma’ raporu ile mühür vurulan 22 dairelik apartmana 18 aile ölümü göze alarak evlerine geri döndü.

Silivri'nin parselleri lüks sitelerin kullanımına açıldı!

Sayıştay, Silivri Belediyesi’ne ait 60 arsanın satışından sonra rapor hazırladı. Raporda, imar planlarında park, yeşil alan, yol, otopark olması gereken yerlerin n lüks sitelerde oturan vatandaşların kullanımına açıldığı belirlendi.

Silivri Danamandıra 1/5000 plan tadilatı askıda!

Silivri İlçesi, Danamandıra Mahallesi kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı 5 Ekim 2018 Cuma günü askıya çıkarıldı...

Silivri Danamandıra'da imar barışı konuşuldu!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve teknik ekibi mahallelerde imar barışı konusunda vatandaşları bilgilendirmeyi sürdürüyor. 

Makro İnşaat'tan Silivri'ye 616 konut geliyor! Yeni proje!

Bahçetepe İstanbul, Mavera Başakşehir ve Park Mavera gibi projelere imza atan Makro İnşaat, Silivri'nin Ortaköy Mahallesi'nde yeni konut projesi inşa etmeye hazırlanıyor..

Panorama Park Silivri fiyatları!

Panorama Park Silivri fiyatları metrekare bazında değerlendiriliyor. Ölçer İnşaat tarafından geliştirilen projede 90 daire ve 24 ticari alan bulunuyor. 

Ataşehir Park Yaşam 2017 güncel fiyat listesi!

Ataşehir Park Yaşam 2017 güncel fiyat listesi 298 bin TL'den başlıyor. 1+1'den 3+2'ye kadar konut seçenekleri sunulan projede konutların yanı sıra villalar da yer alıyor...

silivri Danamandıra Parkı Haberi

silivri Danamandıra Parkı

Silivri Danamandıra Tabiat Parkı Esenyurt Belediyesi tarafından kiralandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün inisiyatifinde bulunan Danamandıra Tabiat Parkı'nın 49 yılığına kiralandığı öğrenilirken, mahalle sakinleri, "Esenyurt nere, Danamandıra nere” yorumunda bulundu. 


Zemin etüdüne başladılar

Yaklaşık 600 - 700 dönümlük ormanlık alana sahip olan Danamandıra Tabiat Parkı'nın içinde 2 ayrı gölet bulunuyor. Esenyurt Belediyesi'nin Tabiat Parkı'nda çalışmalara başladığı öğrenilirken, parkın hemen yanıbaşında da şantiye kuruldu. Şantiye görevlileri zemin etüdüne başladıklarını ifade ederek, 1 Mayıs itibariyle de restorasyon çalışmalarına başlanacağını belirtti. 


Doğaya uygun malzeme

Esenyurt Belediyesi'nin Danamandıra Tabiat Parkı'nı hazineden 49 yılığına kiraladığını ifade eden şantiye görevlileri, parkın içinde yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Tabiat Parkı'nın içinde, yürüyüş ve bisiklet yolları, oturma alanları ile birlikte konaklama alanlarının...