28 / 04 / 2024

silivri Tarihi Kaleiçi Projesi son durum

silivri Tarihi Kaleiçi Projesi son durum

Fatih Mahallesi Yarbaşı ve Yoğurtçu Sokak’ta devam eden imalat çalışmalarını inceleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, çalışmalar tamamlandığında Fatih Mahallesi’nin birçok ilçeye örnek olacak bir çekim merkezi olacağını söyledi.

Selçuk Geçer dolarda tarihi zirve için tarih verdi! O gün cebinde 1 doları bile olan köşeyi dönecek

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, piyasaları değerlendirerek dolarda tarihi zirve için tarih verdi. İşte doların şahlanacağı o tarih...

TOKİ Silivri 2023 projesinde son dakika! Tam 257 yeni konut için beklenen tarih geldi, kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Silivri 2023 projesi için beklenen tarih geldi, kaçırmayın... İşte TOKİ Silivri 2023 detayları...

TOKİ Silivri 2023 projesi için beklenen tarih resmen açıklandı! TOKİ'nin İstanbul'daki bu yeni projesini kaçırmayın!

TOKİ Silivri 2023 projesi için beklenen tarih resmen açıklandı... TOKİ'nin İstanbul'daki bu yeni projesini kaçırmayın... İşte Silivri TOKİ projesi ile ilgili detaylar...

Çatalca Kaleiçi Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 191 ve 192 adalar arasında kalan tescil dışı alana ve Merkez ile Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul TOKİ Silivri ve Çatalca projeleri için başvurusu kabul edilenler peş peşe belli oldu! Hemen bakın!

İstanbul TOKİ Silivri ve Çatalca için başvurusu kabul edilenler peş peşe belli oldu... Hemen bakın...

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı değişikliğine itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 250 ada, 3 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliklerine itiraz askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri Bayıraltı Mevkii'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı. Ş.PLN askıya çıkarıldı.

İstanbul Silivri ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili Silivri ilçesi sınırları içerisinde tesis edilecek olan trafo binasının yapımı amacıyla konumu belirtilen taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırmasına karar verildi. 

Siirt'teki tarihi çarşı için yıkım kararı!

Geçtiğimiz yıl Siirt Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından restore edilen tarihi Helvacılar Çarşısı için yıkım kararı alındı.

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda! 

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 250 ada, 3 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 27.01.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Silivri Belediyesi kapalı iş yerlerinden kira almayacak!

Silivri Belediyesi, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, salgın şartları sebebiyle kira alacaklarında düzenlemeye gidiyor. Bu düzenlemeler dahilinde belediye, kapanan iş yerlerinden kira almayacak.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

silivri Tarihi Kaleiçi Projesi son durum Haberi

silivri Tarihi Kaleiçi Projesi son durum


Silivri Belediyesi Tarihi Kale İçi Projesi çalışmaları devam ediyor. Fatih Mahallesi Yarbaşı ve Yoğurtçu Sokak’ta devam eden imalat çalışmalarını inceleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, çalışmalar tamamlandığında Fatih Mahallesi’nin birçok ilçeye örnek olacak bir çekim merkezi olacağını söyledi. Başkan Yardımcısı Hasan Solak ile birlikte imalat çalışmalarını inceleyen Başkan Işıklar, ardından Lütfi Yetkin’in kahvehanesinde mahalle sakinlerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.



FATİH MAHALLESİ’NDE NELER YAPILACAK?


Tüm cadde ve sokaklarının modern kent mobilyalarıyla, estetik aydınlatmasıyla tarihi dokusuna uygun olarak yenileneceği Fatih Mahallesi’nde; Boyacı Bayırı Meydan Düzenlemesi, Turgut Reis İ.Ö.O Bahçe Duvarı ve Kaldırım Düzenlemesi, Havuzlu Meydan Belediye Kültür Evi, Eşref Çavuş Sokak Meydan Düzenlemesi, Fatih Camisi Çevresi, Aziz Nektaryus’un Evi, Tarihi Sarnıcın Bulunduğu Alan ve Tarihi Hamamın Restorasyonu yapılacak. Fatih Mahallesi Tarihi Kale...