10 / 05 / 2024

Silkar Turizm iflas erteleme

Silkar Turizm iflas erteleme

Burhan Silahtaroğlu’nun 1980’lerde kurduğu ve ‘Lykia’ ismiyle otelcilikte hızla büyüyen Silkar Turizm, iflas erteleme başvurusu yaptı. Şirketi mali darboğoza sokan ise 120 milyon Euro’ya Antalya’da yaptığı son otel yatırımı oldu.

Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın şirketi Alkoçlar Otelcilik AŞ iflas etti!

Türkiye turizm sektörünün 'en güçlü' markaları arasında yer alan Alkoçlar Otelcilik AŞ iflas etti. İflas kararı ile beraber şirketin tasfiyesine geçildi.

Ünlü turizm firması iflas bayrağını çekti! Tüm çalışanları işten çıkarıldı

Dünya genelinde yayılan işten çıkarma ve iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Konaklama, tur, uçak bileti ve VIP transfer hizmetleri sunan ünlü turizm şirketinin konkordato ilan ettiği ve bütün çalışanlarını işten çıkardığı açıklandı.

İşçiler Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflasını istedi!

Uzun seneler boyunca İstanbul Ticaret Odası’nın başkanlığını gerçekleştiren Mehmet Yıldırım’a ait Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflası talep edildi.

Prestige Grup iflas davası 17 Temmuz'da!

Hasan Ülger, Prestige Grup Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi aleyhine iflas davası açtı. Davanın yargılaması 17 Temmuz günü saat 13:50'ye bırakıldı...

AST İnşaat iflas etti!

İflas eden Antalya’daki Mardan Palace Otel’in sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov’un oğullarına ait olan AST İnşaat Turizm A.Ş de iflasını açıkladı. Şirket, iflas eden ünlü otelin de mülk sahibiydi...

Vural Öger iflasını istedi!

Almanya merkezli seyahat şirketi Öger Turizm'in sahibi Vural Öger'in Münih'teki bir mahkemeye iflas başvurusunda bulunduğu bildirildi

Osman Ayık: Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder!

Sektörde yaşanan sıkıntıları dile getiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2015 yılı kaybının yaklaşık 5 milyar doları bulacağını ifade ederek, "Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder" dedi.

Alışveriş marketler zinciri GENPA'dan iflas kararı!

FİNANSAL sorun nedeniyle kayyuma devredilen Antalya'nın alışveriş marketler zinciri GENPA (Genyapı Mühendislik Hizmetleri İnşaat Gıda Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ) hakkında iflas kararı verildi.

GENPA iflas etti!

Finansal sorunları nedeniyle kayyuma devredilen Antalya’nın alışveriş marketler zinciri GENPA (Genyapı Mühendislik Hizmetleri İnşaat Gıda Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş.) hakkında iflas kararı verildi.

Tez Tour, Türkiye'deki şirketi için iflas erteleme istedi!

RUS turizm devi Tez Tour’un Türkiye’deki şirketi Alkan Grup mali sıkıntıya girdi. Türkiye’ye geçtiğimiz yıl 1 milyonu aşkın turist getiren şirket 322 milyon lira borç ile iflas erteleme istedi. Mahkeme talebi kabul etti; şirkete kayyum atadı.

Rusya turizm şirketleri üzerindeki denetimi sertleştiriyor!

Rusya'da hükümet, son aylarda bazı büyük turizm şirketlerinin iflas etmesinin ardından turizm şirketlerinin yükümlülüklerinin artırılması ve turistlerin haklarının korunmasını öngören yeni bir yasa tasarısını parlamentoya sundu.

Koçoğlu İnşaat iflas erteleme davası 6 Kasım'da!

Turizm, inşaat, enerji ve ulaşım sektörlerinden aktif olarak yer alan Koçoğlu Grubu'nun firmalarından Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Ticaret Anonim Şirketi iflas erteleme davası 6 Kasım'da yapılacak.

Rus turizm şirketi iflas etti, 20 bin turist mağdur!

Rusya'nın en büyük turizm şirketlerinden Neva iflas ettiğini duyurdu.Neva turizm şirketi iflasını duyurmasının ardından 20 bin turistin mağdur olduğu açıklandı.Neva aracılığıyla tatile giden yaklaşık 7 bin kişi mağdur.

Silkar Turizm iflas erteleme Haberi

Silkar Turizm iflas erteleme


Burhan Silahtaroğlu’nun 1980’lerde kurduğu ve ‘Lykia’ ismiyle otelcilikte hızla büyüyen Silkar Turizm, iflas erteleme başvurusu yaptı.


Şirketi mali darboğoza sokan ise 120 milyon Euro’ya Antalya’da yaptığı son otel yatırımı oldu. Silahtaroğlu ailesi konuyla ilgili açıklama yapmadı.


Dünyanın sayılı golf otelleri arasında sayılan ‘Lykia World Antalya’ ve Lykia World Fethiye’nin yatırımcısı olan Silkar Turizm için iflas erteleme başvurusu yapıldığı ortaya çıktı. Yapılan başvuru sonrası mahkeme tedbir kararı verdi. İflas erteleme isteyen iki şirkete kayyum atandı. Yüklü bir borçla mahkemeye giden Silkar’ın yalnızca özel bir bankaya 237 milyon lira borcu bulunuyor. ‘LykiaGroup’ için yapılan başvuru, turizm sektöründe son dönemlerde yapılan en büyük iflas erteleme isteği olarak kayıtlara geçti.

Turizm sektörünün duayen ismi olarak anılan Burhan Silahtaroğlu’nun 1980’lerde giriştiği turizm yatırımları zamanla önemli bir büyüme...