19 / 05 / 2024

Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın şirketi Alkoçlar Otelcilik AŞ iflas etti!

Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın şirketi Alkoçlar Otelcilik AŞ iflas etti!

Türkiye turizm sektörünün 'en güçlü' markaları arasında yer alan Alkoçlar Otelcilik AŞ iflas etti. İflas kararı ile beraber şirketin tasfiyesine geçildi.



Türkiye turizm sektörünün 'en güçlü' markaları arasında yer alan Alkoçlar Otelcilik AŞ’nin konkordato talebini geri çevirdi. Mahkeme, 4 Nisan tarihinde söz konusu şirketin iflasına karar verdi. İşte detaylar...

Sanatçı Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar’a ait, Alkoçlar Otelcilik AŞ (Yeni unvanı Amaç Otelcilik AŞ) içine düştüğü mali darboğazdan sonra  konkordato talebinde bulunmuştu. Yargılama devam ederken, ünlü otelin şubeleri de tek tek kapatıldı.

TASFİYE SÜRECİNE BAŞLANDI

Mahkeme 4 Nisan tairhinde şirketin iflasına karar verdi. İflas kararı ile beraber şirketin tasfiyesine geçildi.

Hülya Koçyiğit in damadı Ender Alkoçlar ın şirketi Alkoçlar Otelcilik AŞ iflas etti!

TEMELİ 75 SENE ÖNCE ATILDI

Halktv'de yer alan habere göre Temeli 75 sene kadar önce atılan Alkoçlar Otelcilik, sektörün en güçlü markaları arasındaydı. Söz konusu grubun, Bursa Uludağ, Bodrum ve Antalya’da 10’u aşkın oteli bulunuyordu.

Alkoçlar Otelciliğin veda mesajında “70 senede; 21 yurtiçi ve yurtdışı otel işletmesi yaparak, konaklama ve eğlenceyi birleştirerek her zaman ilkleri yapmaya çalışmıştır. Alkoçlar Otelleri Yönetim Kurulu 2020'de turizm ve konaklama bölümünden çıkma kararı alarak ve elindeki otelleri devrederek turizmi konaklama bölümünü kapatmaya karar vermiştir.” ifadeleri yer alırken, iflastan önce ellerindeki otellerin elden çıkarıldığı belirtildi.

İNŞAAT DEVİNDEN DE İFLAS KARARI GELMİŞTİ

Bursa ve çeşitli ülkelerde inşaat faaliyetlerini sürdüren Taham İnşaat da ekonomik sıkıntılar nedeniyle iflas etmişti. Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 33 sene devam eden global tecrübesiyle tanınan şirketin iflası, devam eden inşaat çalışmalarının durmasına sebep olmuştu.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Taham İnşaat, konkordato süresinin uzatılması talebinin reddedilmesi üzerine iflasını açıklamıştı. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararıyla 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın iflası da kesinleşmiş oldu.

33 senelik uluslararası deneyim sahibi olan Taham İnşaat’ın iflası mahkeme kararıyla resmiyet kazanmıştı. Bursa İflas Müdürlüğü, Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflas kararını duyurmuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! Kurban kesim bedeli belli oldu! İşte 2024 kurban kesim bedeli

Benzine de motorine de indirim geliyor! Fiyatlar tam bu kadar düşecek: Akaryakıt indirimi! 

Konut krizinde son nokta: Salonuna kurduğu çadırları kiralamaya başladı! İstediği rakam dudak uçuklattı


Geri Dön