08 / 05 / 2024

silopş zarar tespit çalışmaları

silopş zarar tespit çalışmaları

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Silopi ile ilgili zarar ziyan tespitlerimiz tamamlanmış durumda. Konutlarımız ile ilgili çevre ve şehircilik bakanlığımız zarar tespitlerini yapmış durumda." dedi.

Akaryakıt sektöründe 5,6 milyar Türk Lirası kamu zararı ortaya çıkarıldı

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele eden Akaryakıt Özel Ekibi, kurulduğu zamandan bu güne 1800 şirkete yönelik çalışma sürdürürken 15,6 milyar Türk Lirası kamu zararı tespit edildi.

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Türkiye'nin çiğ sütte geçtiğimiz günlerde aldığı kararla uyguladığı politika Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'nü süt satışından ciddi anlamda zarar ettiriyor. TİGEM'in yüksek tonajlı kaliteli sütü Türkiye'nin önde gelen bir süt firmasına 9 liradan satıldığı tespit edildi.

Doğu ve Güneydoğu'da 36 bin konut yapılacak!

Terör saldırılarından en çok etkilenen Şırnak il merkezi, Sur, Cizre, Silopi, İdil, Nusaybin ve Yüksekova için önemli yatırımların hayata geçeceğinin müjdesini veren Özhaseki, bölgede yürütülen yeniden imar çalışmaları kapsamında; zarar tespit çalışmalarının tümüyle tamamlandığını ifade etti.

Van'da hasar tespit çalışmaları başladı!

Van'da, terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen saldırıda zarar gören işyerleri için hasar tespit çalışması başlatıldı.

Doğu ve Güneydoğu'da 4 ayda bin konut inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının terör olaylarının en yoğun yaşandığı bölgelerde yürüttüğü zarar tespit çalışmalarında konut ve iş yerlerinin içerisinde yer aldığı toplam 50 bin 728 birim incelenirken, bunların yaklaşık 14 bininin ağır hasarlı ve yıkık durumda olduğu belirlendi.

Mehmet Özhaseki: Sur'da rastgele yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör mağduru bölgelerde zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Haseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde rastgele yapılaşmaya izin verilmeyeceğini bildirdi.

Sur'da zarar tespit çalışmaları Pazartesi başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Sur'daki zarar tespit çalışmalarına ilişkin, "Pazartesi günü sayın valimizin talimatlarıyla birlikte ekiplerimizi Sur'a gönderiyoruz. Orada da zarar tespit çalışmalarına başlıyoruz." dedi.

Silopi’deki zarar tespit çalışmaları tamamladı!

Silopi’de operasyonlar sona erdi. Orda hayat artık normalleşti. Sayın Başbakanımız yarın Allah kısmet ederse Mardin’de eylem planımızın sunumunu yapacak. Biz uzun zamandan beri ilgili bakanlıklar ile birlikte bu konu üzerinde çalışıyoruz.

Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı'nın zararı tespit edildi!

Kanlıca'da Ethem Pertev Yalısı'na çarpan kuru yük gemisinin yalıya verdiği zarar, bilirkişi tarafından 370 bin lira olarak tespit edildi.

Reza Zarrab Kemer Country'deki eve zarar verdi mi?

Ebru Gündeş-Reza Zarrab çiftine kaldıkları Kemerburgaz’daki ev sahipleri, daireye zarar verdikleri gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme ‘eve zarar verdiler’ iddialarının bilirkişi raporunda tespit edilemediğini söyleyerek davayı reddetti.

Marmaris'teki yangında 8 bin 903 ağaç zarar gördü!

Marmaris'teki yangında 8 bin 903 ağaç zarar gördü. Bir evde meydana gelen tüp patlamasında parçanın sıçramasıyla başlayan orman yangınında 8 bin 903 ağacın zarar gördüğü tespit edildi.

Ayıplı konut tespit davası!

Ayıplı malların tespiti halinde, zararın düzeltilmesi veya satıcıdan temin edilmesi için, Tüketici Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Ayıplı konut tespit davası nasıl açılır? İşte ayıplı konut tespit davaları..

Fatih Köprüsü'ne sıkışan tır Adalet Kasrı'na zarar verdi!

Edirne'de, Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan Fatih Köprüsü'ne sıkışan tır, kepçe ve emniyet ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Tırın, köprünün bitişiğindeki Adalet Kasrı'na da zarar verdiği tespit edildi...

silopş zarar tespit çalışmaları Haberi

silopş zarar tespit çalışmaları

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Silopili ve Cizreli gençlerin istihdam edileceğini söyledi


Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde düzenlenen istişare toplantısına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, zarar ziyanı 10 bin lira olan vatandaşların zararlarının hemen karşılanması için çalışma yaptıklarını, Silopi'de bin 200, Cizre İlçesi'nde ise 2 bin gencin toplum yararına hazırlanan projeler kapsamında işe alınacağını söyledi.


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile birlikte istişare toplantılarını yapmak üzere Silopi'ye geldi. Toplantının düzenlendiği otel önünde Silopi Kaymakam Savaş Konak tarafından karşılanan Bakan Cevdet Yılmaz, burada karşılaştığı küçük bir çocuğu kucağına alarak sevdi. Bakan Yılmaz daha sonra istişare toplantısının ilki olan imam ve din görevlileri ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından Bakan Yılmaz sırasıyla, öğretmen,...