03 / 05 / 2024

Simav Afetzedeler Sözcüsü İsmet Ataklı

Simav Afetzedeler Sözcüsü İsmet Ataklı

Kütahya, Simav depremi sonrasında TOKİ depremzedeler için 928 kalıcı konutu hayata geçirdi...

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değişti! TDK tek tek açıkladı: O sözcükler artık bu şekilde yazılacak! 

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değiştirildi. TDK tarafından yazımı değişen sözcükler tek tek açıklandı. İşte o sözcükler...

Çiftçiler bu rakamlara göz atın! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? 10 Temmuz 2023 fiyat listesi

Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov, Rusya’nın tahıl anlaşmasına ilişkin söyleyecek yeni bir şeyi olmadığını belirtti. Peki Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? İşte 10 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Dolar 6 aydan kısa sürede 30 TL olacak! Duyan şok geçirdi! Hemen siz de tıklayıp öğrenin!

Ekonomist Dr. Nedim Türkmen, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi ve doların 29-30 lira bandına geleceği öngörüsünde bulundu. İşte ayrıntılar...

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.

En çok satılan modeldi! Ford’dan elektrikli kamyonet kararı! Ford sözcüsü Emma Berg açıkladı!

Ford’dan elektrikli kamyonet kararı geldi! Ford sözcüsü Emma Berg şirketin aldığı kararı duyurdu.

Asgari ücret kaç TL olacak? EYT'de son durum ne? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi

Asgari ücret ve EYT konusu gündemdeki yerini koruyor. Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katıldığı canlı yayında televizyon programında konuyla ilgili önemli ifadeler kullandı.

Değerli Konut Vergisi'nin 2 yılda bütçeye katkısı 3.5 milyon dolar oldu! Vergi kaldırılacak mı?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde Değerli Konut Vergisi'ni kaleme aldı. Türkmen, Değerli Konut Vergisi'nin kaldırılması gerektiğini dile getirdi. İşte o yazı...

Yüzde 25'lik kira artışı sınırı Anayasa'ya aykırı mı? Ev sahipleri dikkat!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde kira artışlarına getirilen sınırı kaleme aldı ve Anayasa'ya aykırı olup olmadığını değerlendirdi...

Asgari ücrete ara zamla ilgili sıcak gelişme! AK Parti'den açıklama geldi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?" sorusuna yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Her türlü talebi değerlendiriyoruz" dedi.

Sözcü enflasyon zammı yaptı haberi "Artık sözün bittiği yerdeyiz ya var olacağız ya yok olacağız"diyerek duyurdu

Türkiye'de dolar kurunda yaşanan yüksek enflasyonun en fazla etkilediği kesimlerin başında yazılı medya geldi Kağıdın ithal olması nedeniyle fiyatının dolara endeksli artması Sözcü Gazetesi'nin fiyatına zam yapmasına neden oldu. Gazete haberi 'Sözün bittiği yer' diye duyurdu.

Meslek Odalarından 'Zorlu Konak'ın ruhsatı iptal edilsin' çağrısı!

İzmir Zorlu Konak Projesi'nde sular durulmuyor. TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Aykut Akdemir ve Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman' da Zorlu Konak tartışmalarına dahil oldu.

Dudullu - Bostancı Metrosu'nda deneme sürüşleri başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Dudullu - Bostancı Metrosu'nda deneme sürüşlerinin başladığını müjdeledi.

Yabancıya konut satışı için sınırlama talebi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Ege Cansen bugün kaleme aldığı "Müteahhit grevi" yazısında  müteahhitlerin grevini kaleme aldı.

Simav Afetzedeler Sözcüsü İsmet Ataklı Haberi

Simav Afetzedeler Sözcüsü İsmet Ataklı

Geçtiğimiz yıl 19 Mayıs'ta Kütahya'nın Simav İlçesi 5.9'luk depremle sarsıldı. Sesiz sakin Simav o günden bir türlü normale dönemiyor. Aradan geçen sürede artçı depremler devam etti. Deprem uzmanları 'Durum normal' dese de ilçe halkı tedirginliğini üzerinden atamadı. Depremde 3 binden fazla konut orta ve ağır düzeyde hasar gördü.


TOKİ depremzedeler için harekete geçerek ilçe dışına 928 dairelik konut yaptı.

Ödemeler iki yıl sonra başlamak üzere 20 yıl taksitle depremzedelere teslim edildi. Ancak, yıllardır yaşadıkları sokak, mahalle, komşu, okul ve işyerlerinden kopan ilçe halkı bu kez başka bir sorunla boğuşuyor. 


Simav Afetzedeler Sözcüsü İsmet Ataklı yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi: Vatandaşın sıkıntısı TOKİ konutlarının şehir merkezine uzak olması. 928 kalıcı konut yapıldı. Kısa sürede bu konutlara vatandaşlar yerleşmeye başladı. Ancak kura çekiminde...