29 / 04 / 2024

Dudullu - Bostancı Metrosu'nda deneme sürüşleri başladı!

Dudullu - Bostancı Metrosu'nda deneme sürüşleri başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Dudullu - Bostancı Metrosu'nda deneme sürüşlerinin başladığını müjdeledi.



Yapımı 2019'da durdurulan Dudullu - Bostancı Metro Hattı'ndaki çalışmalara 2020'de yeniden başlanmıştı. Medyatava'da yer alan habere göre; İBB'nin öz kaynaklarını kullanarak yeniden çalışmalara başlamasının ardından sona yaklaşıldı. 

Dudullu - Bostancı Metrosu nda deneme sürüşleri başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Dudullu - Bostancı Metrosu'na ilişkin müjdeyi verdi. Murat Ongun, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İstanbullulara bir müjde verelim. Göreve geldiğimizde yüzde 50’si tamamlanmış ve inşaatı durmuş Dudullu-Bostancı metrosunu bitirdik. Deneme sürüşleri başladı. Duran metrolar birer birer bitiyor, bitecek."

Dudullu - Bostancı Metrosu nda deneme sürüşleri başladı!

Dudullu - Bostancı Metrosu toplam 13 adet istasyondan meydana geliyor. 4 ilçeden geçecek olan metro hattında Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlâna, İmes, Modoko, Dudullu, Huzur, Parseller durakları yer alacak. 

Dudullu - Bostancı Metrosu nda deneme sürüşleri başladı!

Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinden geçecek olan Dudullu - Bostancı Metro Hattı, Dudullu istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile Kozyatağı istasyonunda M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı ile Mevlana istasyonunda Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı ile Bostancı istasyonunda ise  Marmaray  ile entegre edilecek. 

 

İstanbullulara bir müjde verelim. Göreve geldiğimizde %50’si tamamlanmış ve inşaatı durmuş Dudullu-Bostancı metrosunu bitirdik. Deneme sürüşleri başladı. Duran metrolar birer birer bitiyor, bitecek.

— Murat Ongun (@Mrt_Ongun) December 14, 2021

 

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Alpkökin: İstanbul'da durdurulmuş bir metro hattı yok!


Geri Dön