04 / 05 / 2024

Simav depremzedeler

Simav depremzedeler

Simavlılar için TOKİ 5.9'luk depremin ardından evleri hasar görenler ilçe dışına konut yaptı. TOKİ'nin konutları uzak olduğu için yol masrafları artan depremzedeler bu kez yaklaşan taksitler nedeniyle endişe duymaya başladılar

Malatyalı depremzedeler 10 aydır evlerinin yapılmasını bekliyor!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen ve Malatya’da ağır hasar aldığı sebebiyle evleri yıkılan depremzedeler 10 aydır evlerinin yapılmadığını ve yetkililerin ise bilgi vermekten kaçındıklarını ileri sürdü. 

İzmir’de depremzedeler 3 bin konutluk proje!

İzmir’de depremzedeler için yapılması planlanan 3 bin konutluk projede, sosyal ve kültürel tesislerin yanı sıra okul, cami ve bir de millet bahçesi bulunuyor.

İzmirli depremzedeler için 35 milyon kira yardımı toplandı!

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; İzmirli depremzedeler için bu zamana kadar 35 milyon lira yardım parası toplandığını açıkladı.

Depremzedeler ne yapmalı hangi yola başvurmalı?

Son olarak İzmir’de meydana gelen depremden sonra Türkiye’deki deprem gerçeği ile maalesef bir kez daha karşı karşıya kaldık. Peki depremzedeler ne yapmalı hangi yola başvurmalı?

İzmir'deki depremzedeler için 20 milyon TL'nin üzerinde kira yardımı toplandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada,  "Bir Kira Bir Yuva" kampanyası kapsamında depremzedeler için 20 milyon liranın üstünde kira yardımı toplandığını belirtti.

Elazığ'daki depremzedeler evlerine kavuşmak istiyor!

Evlerine kavuşmayı bekleyen Elazığlı depremzedeler, "Çadırda kalmaktansa konteynerde yaşamak bulunmayacak bir şey. Şu an Elazığ'ın dört bir tarafında inşa edilen konutlar var. Temennimiz konutların kısa sürede bitirilmesi ve bir an önce evlerimize yerleşmek" dedi.

Bingöl'deki depremzedeler devletten ev istiyor!

Bingöl'de 14 Haziran tarihinde yaşanan 5,7 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören depremzedeler, Devletin desteği ile bir sonraki bayramı evlerinde geçirmeyi umut ettiklerini söyledi.

TOKİ Kütahya Simav kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim listesi!

TOKİ Kütahya Simav kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kütahya Simav kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim listesi ve TOKİ Simav kura sonuçları listesi öğrenme...

TOKİ Kütahya Simav 100 bin konut kura çekimi bugün!

TOKİ Kütahya Simav 100 bin konut projesinde yer alan 255 adet konutun hak sahipleri bugün açıklanacak...

Van'da depremzedeler için çelik konstrüksiyon konutlar inşa edilecek!

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Kaşkol, Gelenler ve Güvenlik mahallelerinde büyük yıkıma sebep olan 5.9 büyüklüğündeki depremde 4 bin 900 konut ağır hasar aldı. Depremzedeler için izolasyonlu, depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon konutlar inşa edileceği belirtildi...

Elazığ'da depremzedeler için yapılan konutlarda son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da depremzedeler için yapılan konutlarda incelemeler yaptı.

Malatya'da depremzedeler için yapılan konutlar 1 yıl içinde teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya'da depremzedeler için yapılan konutlar 1 yıl içinde teslim edileceğini söyledi.

Elazığ'da depremzedeler için yapılan konutların bedelleri yüksek!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasarlanan depremzedeler için yapılan konutların bedellerinin yüksek olduğunu, vatandaşların bu bedelleri karşılayamayacağını söyledi...

Simav depremzedeler Haberi

Simav depremzedeler

19 Mayıs 2011 yılında Kütahya'nın Simav İlçesinde 5.9'luk deprem olmuştu. Artçı depremlerin durmadığı Simav'da deprem uzmanları 'Durum normal' dese de ilçe halkı rahat uyuyamıyor. 3 binden fazla konutun orta ve ağır düzeyde hasar gördüğü simav depreminde TOKİ depremzedeler için 928 dairelik konut yaptı. Ödemeler iki yıl sonra başlamak üzere 20 yıl taksitle depremzedelere teslim edilen konutlar ilçe dışında olduğu için depremzedeleri sıkıntıya soktu. Bir başka problem ise yıllardır yaşadıkları sokak, mahalle, komşu, okul ve işyerlerinden kopmuş oldu çünkü kura çekimlerinde hata olduğu belirlendi.

Simav Afetzedeler Sözcüsü İsmet Ataklı yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi: 


Vatandaşın sıkıntısı TOKİ konutlarının şehir merkezine uzak olması. 928 kalıcı konut yapıldı. Kısa sürede bu konutlara vatandaşlar yerleşmeye başladı. Ancak kura çekiminde yapılan yanlışlıklar Simavlı depremzedenin yaşam...