02 / 05 / 2024

Simavdaki kaplıcalar

Simavdaki kaplıcalar

Simav'da 800 yatak kapasiteli Eynal Kaplıcaları başta olmak üzere 400 yataklı Çitgöl ve 200 yataklı Naşa Kaplıcaları belediyeler tarafından profesyonelce işletilince şifa ve tatili bir arada yakalamak isteyen turistlerin akınına uğruyor.

Simav'daki kaplıcalar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Simav'da 800 yatak kapasiteli Eynal Kaplıcaları başta olmak üzere 400 yataklı Çitgöl ve 200 yataklı Naşa Kaplıcaları belediyeler tarafından profesyonelce işletilince şifa ve tatili bir arada yakalamak isteyen turistlerin akınına uğruyor...

1938'de otel, kaplıca ve eğlence merkezlerinden alınan kazanç vergileri yarı yarıya düşmüş!

1938 yılında eğlence yerleri, kaplıca ve otellerden alınan kazanç vergilerinde yüzde 50 indirime gidilmiş.

Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası 3 yıllığına kiraya verilecek!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası'nı 3 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık tarihinde yapılacak.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Çalışanlara müjde! Ücretsiz izin desteğinde kapsam değişti!

Aylık bin 500 liralık ücretsiz izin desteğinin kapsamı bilardo, düğün, spor, güzellik salonları, kaplıcalar ile internet kafeleri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Adana'da sarmaşık kaplı binada daire fiyatları 1 milyon TL'yi aştı!

Bu binayı gören durup bir daha bakıyor. Adana'da sarmaşıklarla kaplı bina herkesin ilgisini çekiyor. 10 katlı binada konut fiyatları 1 milyon TL'yi aştı...

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

İzmit Sarıcalar'ın tapuları hazır!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Sarıcalar'daki yapılan şuyulandırma çalışmaları tamamlandı.

İzmit Sarıcalar’da tapular dağıtılıyor!

İzmit Sarıcalar’daki şuyulandırma çalışması tamamlandı.İzmit Belediyesi yetkilileri, 802 hak sahibine tapularının dağıtılmaya başlandığını müjdeledi.

İhlas Kaplıca Evleri'nde aidat isyanı!

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’ndeki Kuzuluk Kaplıca Evleri’nde yaşayanlar isyan etti. İhlas’a bağlı bir şirketin, site yönetimini yaptığı Kuzuluk’ta, tek bir devre mülkten 1500 lira aidat aldığı ve 1470 daireden yılda 27 milyon lira kazandığı ortaya çıktı.

İzmit Sarıcalar'da tapular hazırlanıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Kabaoğlu (Köyü) Mahallesi Sarıcalar bölgesinde şuyulandırma çalışması yaptı.

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

Simavdaki kaplıcalar Haberi

Simavdaki kaplıcalar


Simav'daki 3 ayrı kaplıcadaki yüzde 100'e varan orandaki doluluk esnafların yüzünü güldürüyor.


Simav'da 800 yatak kapasiteli Eynal Kaplıcaları başta olmak üzere 400 yataklı Çitgöl ve 200 yataklı Naşa Kaplıcaları belediyeler tarafından profesyonelce işletilince şifa ve tatili bir arada yakalamak isteyen turistlerin akınına uğruyor.


Birbirlerine çok yakın mesafedeki her üç kaplıcadaki yıl boyu süren yüzde yüze varan orandaki doluluk belediyelerin kasasını doldururken alışveriş için ilçe merkezine çıkan tatilciler aynı zamanda esnafların da yüzünü güldürüyor.


Belediyeler tarafından işletilen Eynal, Çitgöl ve Naşa Kaplıcalarında yer altından çıkan 160 derecelik şifalı sular romatizma başta olmak üzere, siyatik, lumbago, cilt ve deri, kırık ve çıkıklar, ekzama, nevrit, nevralji, kireçlenme, mide ülseri, böbrek taşlarının dökülmesi, ameliyatlar sonrası rehabilitasyon, ruhen ve bedenen görülen yorgunlukların yanı sıra cinsel rahatsızlıklara da...