06 / 05 / 2024

Sinabung Yanardağı patlamaları

Sinabung Yanardağı patlamaları

Endonezya'da faaliyete geçen Sinabung Yanardağı’nda son iki haftanın en büyük patlaması meydana geldi. Yanardağ çevresindeki kurtarma ekipleri alarma geçti.Yanardağın püskürttüğü küller ise çevreyi olumsuz etkiliyor.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken yanardağ uyarısı: Depremde patlama yapabilir!

Sosyal medya hesabından Türkiye'deki yanardağlara ilişkin paylaşımda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, kritik yanardağ uyarısı yaptı. 

Kanarya Adaları’nda afet konutlarında Karmod çelik evler tercih edildi!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada Cumbre Vieja yanardağındaki volkanik patlama sonrası zarar gören konutların yeniden inşası için La Palma adasında 6 ayrı yerde çelik ev projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Altın kahini İslam Memiş "Altın rekor kıracak" diyerek açıkladı: Son şans o tarihte, mutlaka alın

Altınlarla ilgili yaptığı tahminler nedeniyle artık altın kahini olarak adlandırılan İslam Memiş, altın fiyatlarında rekor patlamalar yaşanacağını ve ağustos ayında alım için son bir şans doğacağını ifade etti.

Ev sahiplerinin yüksek kira pişmanlığı! Kiralar ödenmiyor, evler hor kullanılıyor!

Yüksek kira fiyatları pişmanlıkları da beraberinde getirdi. Yükselen kiraları kar olarak gören mülk sahiplerinin ‘ödenmeyen kiralar' ve ‘hor kullanma' şikayetlerinde patlamalar yaşandı. İşte kiralık konut piyasasındaki son durum...

Ev sahibi ve kiracı davaları patladı!

Konut piyasasında azalan arz ve enflasyonun üstünde yükselen kira fiyatları, mahkemelerde kiracı- ev sahipleri davalarında patlamaları getirdi. Sektör temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu, koşullar değişmezse fiyatların düşmeyeceğine dikkat çekildi.

Sitelerde ortak giderlere katılım arsa payına göre mi belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Biz 254 haneli bir sitede yaşamaktayız. Bazı evler dubleks, bazıları daire. İçme suyu borularımızdaki patlamaların önlenmesi için basınç düşürücü istasyonlar yapılacak. Katılım eşit mi arsa payına göre mi alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

Yanardağ Yapı İnşaat Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yanardağ Yapı İnşaat Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mecit Yanardağ tarafından kuruldu.

ABD'de yıkım faciayla sonuçlanıyordu!

ABD'nin New Orleans bölgesinde 3 kişinin ölümüne neden olan otel patlayıcı kullanıp yıkıldı ancak büyük patlamaların ardından 80 metrelik vinçlerden sadece biri yıkıldı, diğeri binanın üzerine devrildi.  

Ümraniye'deki metro inşaatındaki göçükte dinamit şüphesi!

Dudullu-Bostancı metro inşaat sahasının da olduğu caddede meydana gelen göçük sonrası 2 kişi hayatını kaybetmişti. Göçük altında kalan Mehmet Altun ve Güray Halat'ın daha önce yakınlarına “Dinamit patlamaları duyuyoruz ve çok korkuyoruz” dediği iddia edildi.

Kilauea Yanardağı nedeniyle 1.700 kişi güvenli alanlara taşındı!

Hawaii'de faaliyete geçen ve hayatı cehenneme çeviren Kilauea Yanardağı'ndan püsküren lavlar nedeniyle 1.700'den fazla kişi güvenli alanlara taşındı...

Sultangazi'deki binalar taş ocağının patlamalarından etkileniyor!

İstanbul Sultangazi’nin Cebeci Mahallesi, yıllardır taş ocağı kâbusu yaşıyor. Ocaklardaki kazalara birçok kurban veren mahalleli, toz toprak, kamyon terörü ve durmadan patlayan dinamitlerle yaşamaya çalışıyor.

Benfica Kulübü, Fogo Adası'ndaki binaları yeniden inşa edecek!

Benfica Kulübü, Fogo adasında yanardağ patlamasıyla yok olan binaları yeniden inşa etmek için harekete geçti, 30 milyon euroluk projeye dahil oldu.

Manisa'da yanardağlar turizme kazandırılacak!

MANİSA'NIN Kula ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, küçüklü büyüklü 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeoparkın turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyledi.

Sinabung Yanardağı patlamaları Haberi

Sinabung Yanardağı patlamaları

Endonezya'da faaliyete geçen Sinabung Yanardağı’nda yeni bir patlama meydana geldiği belirtildi.


Patlamanın, son günlerin en büyüğü olduğunu bildirilirken, yanardağ çevresindeki kurtarma ekipleri alarma geçti.


Kurtarma ekiplerinin lideri Teğmen Sukarna, "Patama son iki haftadır görülen patlamaların en büyüğü. Ama ben ve ekibim 24 saat hazırız. Herhangi bir tehlike anında insanlara yardım etmek için bekliyoruz” diye konuştu.


Yanardağın püskürttüğü küller ise çevreyi olumsuz etkiliyor. 3 kilometre yüksekliğe ulaşan küller, 30 kilometre civarındaki yerleşim birimlerine yağmur olarak yağıyor. Kül yağmuru nedeniyle hava kirliliği görülürken, şehirler tamamen gri renge büründü. Sokağa çıkan insanlar kül ve hava kirliliğinden korunmak için maske kullanıyor. Çevrede solunum yolları ve cilt hastalıklarında artış görülürken, kül kitlesinden en çok etkilenen kesimin çocuklar olduğu belirtiliyor.


Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı yetkilileri tarafından yanardağ çevresinde...