19 / 05 / 2024

Sinan Çetinkaya

Sinan Çetinkaya

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Nevşehir Temsilcisi Çetinkaya: Hava aracı sayısı 2006 yılında 45 iken, 2013 yılında 220’ye yükseldi. Buna bağlı olarak 2011 yılında 235 bin olan yolcu sayısı 2013 yılında ise 310 bine ulaştı" dedi

Kayseri Melikgazi Mimar Sinan Mahallesi TOKİ Konutları'nda 68 bin lira!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Kayseri Melikgazi Mimar Sinan Mahallesi Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan ve İdare stokunda yer alan 2 adet konut satışa sunuluyor.

Rüstem Çetinkaya: Azeriler altın işlemeli mermerlere yoğun ilgi gösteriyor!

Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya "Türkiye'den konut alan Azeri müşterilere çok sayıda teklif hazırlamaya başladık. Azeriler, mermeri genellikle konutun içinde dekorasyon aracı olarak kullanıyor" dedi...

1935 yılında Mimar Sinan'ın kafa tası müzede sergilenmek için mezardan .çıkarılmış!

1935 yılında büyük mimar Sinan'ın kafa tası mezardan çıkarılmış. Kafa tası antropoloji müzesinde saklanacakmış. Kafa tasında yapılan incelemelerde Sinan'ın kafa tası brakisefal olduğunu görmüşler. Böylece Türk olduğunu ispatlamışlar.

Çorum Mimar Sinan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı!

Çorum Mimar Sinan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Orman İşletme İl Müdürü Halil Oflu yangının söndürüldüğünü ve hasar tespit çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Ulaş Çetinkaya: Deprem anında toplanma yerleri oluşturulmalı!

CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, 'Deprem anında toplanma yerleri oluşturulmalı. Yapılacak imar planlarında ve alınacak kararlarda bu yaklaşımın süreceğine inanıyorum' dedi.

Gaziantep Sinan Köyü kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Edinilen bilgiye Gaziantep Şehitkamil sınırları içerisinde kalan Sinan köyü, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi. İlan edilen alanın sınır ve koordinatları belirlendi.

Gaziantep Şehitkamil'deki Sinan Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Sinan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yazısı üzerine Bakanlar Kurulu’nca karar verildi...

Tarihi Çetinkaya Köprüsü bakıma alınıyor!

Çetinkaya Köprüsü 250 metre uzunluğunda ve 7 kemerden oluşuyor, kaderine tek edilen tarihi köprü bakımsız görüntüsüyle dikkat çekiyor, Bafralılar köprünün tarihi dokusuna uygun olarak bakımdan geçirilerek ışıklandırılmasını istiyor.

Üçkardeş Değerli Madenler ve Turizm Limited Şirketi Emin Sinan Şubesi açıldı!

Üçkardeş Değerli Madenler ve Turizm Limited Şirketi Emin Sinan Şubesi, Sait Üçkardeş, Münir Üçkardeş tarafından 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 10 Nisan 'da kuruldu.

Mimar Sinan 426. ölüm yıl dönümünde Adana'da törenlerle anıldı!

Adana'da Büyükşehir Belediyesi tarafından 1993 yılında yaptırılan Mimar Sinan Parkı'nda toplanan Mimarlar Odası Adana Şubesi, Mimar Sinan anıtına çelenk koydu, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu...

Mimar Sinan doğum yeri Ağırnas'ta anıldı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül' ün himayelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Mimar Sinan'ı Anma Etkinliklerinin ikinci gününde Sinan'ın doğum yeri olan Ağırnas' ta bir tören düzenlendi...

Uluslararası Mimar Sinan Ödülü'nü kazananlar belirlendi!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başkanlığında, MED 21 Programı ve Akdeniz Mimarlar Birliği iş birliğiyle "Akdeniz Mükemmeliyeti"ni öne çıkarmayı hedefleyen ödül için iki ayrı kategoride değerlendirme yapıldı...

Sinan Uluant kimdir?

Mimar ve aynı zamandan müteahhit olan Sinan Uluant kimdir? Mimar Sinan Uluant hangi üniversitede öğrenimini tamamladı? İşte Mimar - Müteahhit Sinan Uluant'ın biyografisi bu haberde...

Sinan Çetinkaya Haberi

Sinan Çetinkaya


Kapadokya turizminin önemli aktivitelerinden sıcak hava balonlarıyla bölgeyi havadan gezen turist sayısı 2011 yılında 235 bin iken bu rakam geçen yıl 310 bin kişiye çıktı.  


Kapadokya bölgesinin doğal güzelliklerini gökyüzünden seyretmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği sıcak hava balonları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) gerçekleştireceği denetimlerle daha rahat ve güvenli uçuş yapacak.


Bölgenin eşsiz manzarasını havadan görmek isteyen ziyaretçiler için 4 mevsimde balon turları düzenlenirken, turistler kişi başına 110-130 avro ödeyerek katıldıkları balon turlarında unutulmaz bir deneyim yaşıyor.


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Nevşehir Temsilcisi Sinan Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren balon firmalarının son yıllarda uçuş faaliyetlerinde belirgin şekilde artış olduğunu belirterek, 2006 yılında 8 olan işletme sayısının 2013 yılında 22'ye ulaştığını vurguladı. 


- Balon pilotu...