19 / 05 / 2024

Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm

Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm

İÇ ideniz, yat limanları, otel ve AVM dolu çılgın projelerin konusu olan Seyhan nehri kenarında bulunan Sinanpaşa mahallesi için yıllardır kentsel dönüşüm belirsizliğinin içerisinde boğuşuyor.

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 seneden beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci resmen başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifi ve İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 

Elazığ'da Abdulluhpaşa Mahallesi için kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Elazığ'a bağlı Abdullahpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları için ihale  gerçekleştirildi.

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde yıkım çalışması başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Sinapaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilk etap yıkımları başladı. 

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

Kadıköy Caferağa Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Caferağa Mahallesi, 75 ada, 1 ve 2 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli plan askıya çıktı.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Çatalca ilçesi, Ferhatpaşa mahallesi, 625 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Beyoğlu Pirimehmetpaşa Mahallesi 1/5000  ölçekli plan değişikliği askıda!

Beyoğlu ilçesi, Pirimehmetpaşa Mahallesi, 3003 ada, 12, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 28 parseller ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan askıya çıktı.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Kadıköy İbrahimağa Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda! 

Kadıköy İlçesi, İbrahimağa Mahallesi, 1421 ada, 3 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli plan askıya çıktı.

Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm

Şimdiden mahallede bir AVM ve bir de otel bulunuyor. 7 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sinanpaşa mahallesinde, kentsel dönüşümün hala sonuçlandırılmamış olması mahalle sakinleri için hayatı çekilemez hale getirmiş durumda. Kentsel dönüşüm yapılacağı gerekçesiyle mahalleye yol bile yapılmıyor. Bazı sokaklar hayalet şehir görüntüsü veriyor. Yıkılacak diye kiraya verilemeyen evlerin demirleri, kapıları hırsızlar tarafından yağmalanmış. Mahalleli kendisini güvende hissetmiyor. Evlerinde oturanlar ise "Kentsel dönüşüm ha geldi, ha gclecck" derken boşuna masraf yapmamak için evine çivi bile çakmaya çekiniyor. Onlarca kapalı işyerinin arasında bakkal işleten Dursun Aksu, mahallenin boşalması nedeniyle esnafın da gittiğini söyledi. 


'GÜZEL BİR SEMTTE YAŞAMAK İSTİYORUZ' 

50 yıldır mahallede oturan Ahmet Durmaz da, Yürcğir Belediye Başkanı Mahmut Çclikcan'ın seçim döneminde kentsel dönüşüm için "En iyisini...