07 / 05 / 2024

Sincan Uygur Özerk Bölgesi altyapı yatrımı

Sincan Uygur Özerk Bölgesi altyapı yatrımı

Sincan Uygur Özerk Bölge Yönetimi, onayladığı çalışma raporuyla 2017 yılında bölgesel kalkınmanın canlandırılması için geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Almanlardan Volkswagen'e o ülkedeki fabrikanı kapat çağrısı! İşte gerekçesi

Almanya'da çelik işçilerinin örgütlü olduğu IG Metall Sendikası Başkanı Jörg Hofmann, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik insan hakları ihlali iddiaları nedeniyle Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’e bölgedeki fabrikasını kapatması çağrısı yaptı.

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin 72 milyar yuanlık alt yapı projeleri için ilk kazma vuruldu!

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde 72 milyar 27 milyon RMB tutarında yatırım projeleri için düğmeye basıldı...

Xinjiang’da inşaat sektörü 200 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde inşaat sektöründe üç yılda 200 bin yeni istihdam yaratılması hedefleniyor...

Taşkorgan Havalimanı'nın inşaatı başladı!

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin güneyinde yer alan Kaşgar kentine bağlı Pamir Yaylası'nda Taşkorgan Havalimanı'nın yapımına başlandı.

ABD 28 Çinli şirketi kara listeye aldı!

ABD Ticaret Bakanlığı, "Sincan Uygur bölgesinde hak ihlallerine karıştığını" iddia ettiği 28 Çinli kurumun kara listeye alındığını söyledi.

Asya Kalkınma Bankası'ndan Sincan'a yatırım!

Asya Kalkınma Bankası (ADB), Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ne 150 milyon ABD Doları yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Çin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne 218 milyar altyapı yatırımı!

Sincan Uygur Özerk Bölge Yönetimi, onayladığı çalışma raporuyla 2017 yılında bölgesel kalkınmanın canlandırılması için geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Çin’e mermer ihracatı tehlikede!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sincan Uygur Bölgesi’ndeki Uygur Türklerine yönelik baskıları, Türkiye'de protestolara yol açtı. Türkiye’den ithalat yapan bazı Çinli firmalar da Türkiye ziyaretlerini iptal etti.

Alkut Kızılcahamam'a turizm yatırımı yapacak!

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Urumçi Şehrinde faaliyet gösteren Xinjiang Alkut Şirketler Grubu Ankara İli Kızılcahamam İlçesi'nde Sağlık ve Turizm Alanında yatırım faaliyetlerine başladı.

Çin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5 büyüklüğünde deprem!

Çin Deprem Ağları Merkezi, 5 büyüklüğündeki sarsıntının merkez üssünün bölgedeki Şavan kasabası olduğunu bildirdi. Depremde ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Sincan Saraycık ve Ulubatlı Hasan mahalleleri için TOKİ ile protokol imzalandı!

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna radyoya konuk oldu. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna " Yıllardır kanayan yara haline gelen Saraycık ve Uliubatlı Hasan Mahallelerine sonunda neşter vuruluyor. " dedi...

Dönüşüm başlıyor, Sincan yenileniyor!

Sincan'da Kentsel Yenileme Projesi hayata geçiyor, Ankara Sincan yenileniyor. Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallelerindeki kentsel yenileme projesinde sona yaklaşıldı, vatandaş görüşmeleri de çok yakında başlıyor.

Sincan'da kentsel dönüşüm anlatıldı!

Sincan'da kentsel dönüşüm anlatıldı. Vatandaş tarafından detayları merakla beklenen Kentsel Yenileme Projesi hakkında Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna Kanal 5 televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi altyapı yatrımı Haberi

Sincan Uygur Özerk Bölgesi altyapı yatrımı

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi, bu yıl altyapı projelerine 1,5 trilyon yuan (218 milyar dolar) harcayacak.


Sincan Uygur Özerk Bölge Yönetimi, onayladığı çalışma raporuyla 2017 yılında bölgesel kalkınmanın canlandırılması için geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Altyapı projeleri için 218 milyar dolarlık bütçe ayrılırken, harcamaların ağırlıklı olarak ulaştırma kalemlerinde yoğunlaşacağı vurgulandı.


1,6 milyon kilometrekarelik alanı kapsayacak altyapı yatırımları kapsamında karayolu projelerine 29,1 milyar, demiryolu ağı projelerine 5 milyar, başkent Urumçi'deki havalimanına yönelik iyileştirme projesine ise 3 milyar dolar harcanacak. Diğer bütçe kalemlerini ise sulama, bilişim ve yenilenebilir enerji yatırımları oluşturacak.


Yerel hükümet, geçen yıl ulaştırma ve enerji alanlarındaki 62 projeye 145 milyar dolar harcama...