17 / 05 / 2024

Sinop Güzelkent

Sinop Güzelkent

Türkeli'ne bağlı Güzelkent köyünün bozuk yolları muhtarlık, özel idare ve kooperatif işbirliği ile onarımı için çalışmalar başladı.

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Sinop’ta konut satışında düşüş! Yüzde 2,8 azaldı!

Ekim ayında Sinop’ta 247 adet konut satılırken, konut satışları 2022’nin aynı ayına göre yüzde 2,8 oranında düştü.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

TOKİ, Sinop projesi için düğmeye bastı! Tek bir ilçeye 88 yeni konut geliyor!

TOKİ Sinop 2023 projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin resmi internet sitesindeki detaylara göre, tek bir ilçeye 88 yeni konut geliyor... Bu tarihi kaçırmayın...

TOKİ'den Sinop'a 317 konutluk yeni proje!

250 bin yeni konutun başvuru dönemini geçtiğimiz günlerde sona erdiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop projesinin ihale tarihini açıkladı. TOKİ Sinop projesinde 317 konut yer alacak.

Ruslar Sinop’a nükleer santral için düğmeye bastı

Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev Akkuyu’dan sonra sıra Sinop için de müzakerelere başladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Putin ile bir araya geldiği görüşmede Sinop konusunu gündeme getirmişti.

Sinop'ta yaşanan heyelan dehşete düşürdü! Manzarayı görenler 'Çok büyük afet yaşandı' tespiti yaptı

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Sarmaşık köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 1 ev yıkıldı, 5 ev de kullanılamaz hale geldi. Bölgede inceleme yapan AFAD hasar tespit raporu çıkardı. Heyelan sonrası bölgede yıkımın büyük olduğu dile getirildi.

Sinop Ayancık'ta afetzedeler için yapılan konutlarda son durum ne?

Sinop'ta 10 kişinin yaşamını yitirdiği sel afetinde konutlarını kaybedenler, AFAD Başkanlığınca Ayancık'taki Babaçay köyünde kurulan yaşam konteynerlerine yerleşti. Konteynerlerde 1,5 ayı geride bırakan selzedeler, yeni yapılacak olan konutları için gün saymaya başladı.

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı.

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Sinop'ta yurt binasının kamulaştırılması mecliste!

Sinop'ta bir yurt binasının kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Sinop'ta 10.7 milyon TL'ye satılık fabrika!

Sinop İcra Dairesi, Merkez ilçesi, Ordu Köyü'nde bulunan fabrika ve arsasını 10 milyon 717 bin 400 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 14 Ağustos 2020 günü gerçekleşecek.

Sinop'ta kentsel dönüşüm ile yol sorunu çözülecek!

Sinop Belediye başkanı Barış Ayhan, Aslan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi ile çevre yoluna alternatif bir güzergah belirlendiğini açıkladı.

Sinop Güzelkent Haberi

Sinop Güzelkent


Türkeli'ne bağlı Güzelkent köyünün bozuk yolları muhtarlık, özel idare ve kooperatif işbirliği ile onarımı için çalışmalar başladı. 


Güzelkent Muhtar Vekili Hayri Gürleyen, yaptığı açıklamada, "Köyümüzde kış şartlarından dolayı bozulan cadde ve sokakların onarımı için Güzelkent Su Ürünleri Kooperatifi ile ortak bütçe ile 350 m3 yani 281 kamyon elekaltı ve mıcır malzemesini temin ederek, İlçe Özel İdaremizin araçları ile serme ve sıkıştırma işlerine başlamış bulunmaktayız.  Göreve geleli 3 ay gibi kısa süre olmasına rağmen köyümüzün çoğu sorununun çözümü için uğraştık, halkımızın takdirini kazandık çünkü vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Dedikodulara, boş işlere ayıracak vaktimiz yok. 

Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz misali çalışmalarımıza devam edeceğiz, durmak yok yola devam." ifadelerini kullandı. 


En kısa sürede üç aylık çalışmanın brifing halinde gazetemize açıklamalarda bulunacağını dile getiren Gürleyen,...