26 / 07 / 2024

Sinop kruvaziyer

Sinop kruvaziyer

Kruvaziyer turizmi kapsamında "Voyager" adlı kruvaziyer Sinop'a geldi. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi, Sinop Limanı'nın iskelesine demir attı. Gemide çoğu İngiliz 338 yolcu ve 223 personel bulunduğu belirtildi.

Sinop kruvaziyer turizminde Karadeniz'in lideri!

Sinop Miami'de düzenlenecek olan Kruvaziyer Gemileri Fuarına katılması sebebi ile Sinop Valiliği toplantı salonunda koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda Miami'de yapılacak olan Kruvaziyer Fuarı ile ilgili bilgi verildi.

Sinop'ta kruvaziyer turizmi hız kesmeden devam ediyor!

Kruvaziyer turizmi kapsamında "Voyager" adlı kruvaziyer Sinop'a geldi. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi, Sinop Limanı'nın iskelesine demir attı. Gemide çoğu İngiliz 338 yolcu ve 223 personel bulunduğu belirtildi.

Türkiye'ye 7 ayda 635 kruvaziyer ve yolcu gemisi demirledi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, özellikle Ege'de bulunan limanlara demirleyen kruvaziyer ve yolcu gemileri, ülkemize hatırı sayılır turistin gelmesini sağladı.

Kruvaziyer limanı nedir?

3 Ağustos 1990 tarihinde 20694 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kıyı kanununun uygulanmasına dair yönetmelik gereğince; kruvaziyer limanı nedir? Yönetmeliğe göre kruvaziyer limanı yapı esasları nelerdir?

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi protesto edildi!

İstanbul Kent Savunması adlı grup, Galataport olarak bilinen "Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi" için düzenlenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısını protesto etti. Grup toplantıya katılanlara tepki gösterdi.

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi toplantısı protesto edildi!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi için yapılacak toplantıyı protesto eden Kent Savunması adlı grup, salona girince kargaşa çıktı. Salonda pankart açarak slogan atan eylemciler, toplantının başlamasını engelledi...

Turistler Trabzon'a demir attı!

Trabzon, son yıllarının en yoğun kruvaziyer turizmi sezonunu yaşıyor. Karadeniz turu yapan Bahama bandıralı Seven Seas Mariner isimli kruvaziyer yolcu gemisi Kuşadası ve İstanbul, Sinop'tan sonra Trabzon'a geldi.

Çeşme'de kruvaziyer bereketi!

İzmir'in deniz-güneş-kum turizminde gözbebeği olan Çeşme artık kruvaziyer turizmde de büyüyor. İzmir Ticaret Odası'nın desteği ve katkıları ile Çeşme Ulusoy Limanı, 2012 yılından bu yana kruvaziyer turizminde yaptığı çalışmaların meyvelerini topluyor.

Seven Seas Mariner yolcu gemisi Sinop'a geldi!

Kruvaziyer turizmi kapsamında Bahama bayraklı "Seven Seas Mariner" adlı lüks yolcu gemisi Kuşadasın'dan Sinop Limânı'na geldi. Başta ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Avusturya ve Alman olmak üzere 697 yolcusu bulunan gemi Sinop'a geldi.

Çeşme kruvaziyer turizminde büyüyor!

İzmir'in deniz-kumgüneş turizminde merkezi olan Çeşme, kruvaziyer turizmde de büyüyor. 11 Ağustos'da 3 gemi ile 2400 turist ağırlayan Çeşme Ulusoy Limanı'na ilk seferlerin başladığı 7 Nisan 2012'den itibaren 114 sefer ile 66 bin yolcu geldi.

Fethiye'ye kruvaziyer limanı yapılacak!

Muğla, kruvaziyer turizmdeki payını daha da arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Marmaris ve Bodrum ilçelerinde her yıl kruvaziyer turizmle binlerce turisti ağırlıyor. Bu kapsamda Fethiye'de de kruvaziyer limanı yapılması için çalışmalar yürütülüyor.

Fethiye'ye kruvaziyer limanı yapılacak!

Muğla, kruvaziyer turizmdeki payını daha da arttırmakiçin çalışmalarını sürdürüyor. Marmaris ve Bodrum ilçelerinde her yıl kruvaziyer turizmle binlerce turisti ağırlıyor. Bu kapsamda Fethiye'de de kruvaziyer limanı yapılması için çalışmalar yürütülüyor.

Fethiye'ye kruvaziyer limanı!

Muğla'da kruvaziyer turizmdeki payı arttırmak için liman yapılıyor. Marmaris ve Bodrum ilçeleri, her yıl kruvaziyer turizmle binlerce turisti ağırlıyor. Bu kapsamda Fethiye'de de kruvaziyer limanı yapılması için çalışmalar yürütülüyor.

Sinop kruvaziyer Haberi

Sinop kruvaziyer

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen yolcuların bazıları turlara katılarak çevredeki tarihi ve turistik yerleri gezerken bazıları ise Pervane Medresesi'ni gezerek alışveriş yaptı. Gemi acentesi sahibi Burhan Levend, "Voyager" adlı geminin ilk defa Sinop Limanı'na geldiğini belirterek, "Gemi dün akşam saatlerinde limanımıza geldi ve geceyi Sinop'ta geçirdi. Bu zamana kadar limanımızda geceleyen ilk kruvaziyer gemisi oldu. Bundan böyle bazı gemilerin gece Sinop Limanı'nda kalmasını sağlayacağız. Bunun da ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi. Kruvaziyerin, Trabzon'a gitmek üzere akşam saatlerinde Sinop'tan ayrılacağı bildirildi. AA 

Gerçek...