04 / 05 / 2024

sinop ngs

sinop ngs

Sinop'a yapılacak nükleer güç santrali (NGS) için yürütülen teknik müzakerelerde son imzalar, bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe tarafından atılıyor...

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Sinop’un hal binası kentin gelişimine hizmet edecek!

Sinopale Uluslararası Sinop Bienali önerisiyle Sinop’un kent belleğinde önemli bir yer tutan eski hal binasında, kentin gelişimine hizmet eden ılması yönünde Sinop Belediye Başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı.

Sinop Belediyesi'ne devredilen tarihi ev kültür merkezine dönüşecek!

Geçen yıllarda emekli öğretmen Ayşe Semra Genç tarafından annesine ait Kuruçeşme Sokak’ta bulunan tarihi ahşap ev, annesinin adı ile yaşatılarak kültür merkezi yapımı koşulu ile Sinop Belediyesi’ne devredilmişti.

Yaşam endeksine göre en mutlu il Sinop oldu!

Yaşam endeksinde Isparta ilk sırada yer aldı. Gelir ve servette İstanbul birinciyken, yaşamından en memnun il Sinop oldu. İlk defa yayımlanan illerde yaşam endeksiyle bireylerin ve hane halklarının yaşam koşulları ortaya koyuldu.

Sinop arsa yatırımında hareketli günler yaşıyor!

Sinop'ta nükleer santral kurulmasına yönelik yatırımların açıklanmasının ardından kentte arsa satışları arttı, fiyatlar yükseldi.

Sinop Nükleer Santrali için şirket kuruldu!

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Japonya’nın, Türkiye ve Fransa ile inşa edeceği Sinop Nükleer Santrali için gereken “off-shore” şirketi resmen kuruldu.

Sinop Erfelek Devlet Hastanesi'nin dış cephesi yenilendi!

Sinop’un Erfelek İlçe Devlet Hastanesi ana binasının dış cephesi genel bakım, boya, ve revizyon çalışmaları tamamlanarak modern bir görünüme kavuştu.

Emlakkulisi.com editörü Merve Sinop, Tarık Üzgün ile nişanlandı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com'un editörlerinden Merve Sinop, Tarık Üzgün ile dün nişanlandı. Nişan töreni Esenler'de gerçekleşti.

Sinop Boyabat'taki tarihi konaklar restore ediliyor!

Sinop’un Boyabat ilçesindeki tarihi konaklar restore edilerek turizme kazandırılıyor. Boyabat’ı turizme kazandırma çalışmaları kapsamında yapılan restorasyonlarla daha önceden ilçe merkezinde birçok konağın yapımı gerçekleşmişti.

Sinop nükleer santraline, Japonlar'dan ret!

Sinop’ta kurulması planlanan ikinci Nükleer Güç Santrali’ni yapacak Japon Konsorsiyumu, yerli üretici için kendilerine gönderilen 300 firmanın bilgilerini eksik görüp iade etti.

Sinop Belediyesi parklarda yenileme çalışması yapıyor!

Sinop Gazi Caddesi üzerinde yer alan ve yıllardır vatandaşların yaşam alanı olarak hizmet veren ve artık yıllara yenik düşerek işlevini yitiren Atatürk Parkı yer döşemeleri yenilenme çalışmaları hızla sürüyor.

Sinop'ta apartmanın istinat duvarı çöktü!

Sinop'ta bir apartmanın yapımı süren istinat duvarı çöktü. Olay, dün Ada Mahallesinde meydana geldi. İstinat duvarı için inşaata kurulan iskele kaydı..

Sinop Melia Kasım Oteli'nin inşaatı durduruldu!

Sinop'un merkezine gidenler ilin tek dört yıldızlı oteli Melia Kasım Oteli'nde başlayan tadilat çalışmaları durduruldu. 2016 yılının başından itibaren otelle ilgili sıkıntıların çözüm noktasına gelebileceği belirtiliyor.

sinop ngs Haberi

sinop ngs


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ve Japonya Başbakanı Abe bu akşam bir araya gelerek Sinop'a yapılacak nükleer santral için önemli bir aşamayı tamamlayacak.  


Erdoğan ve Abe, Nükleer Enerji, Bilim ve Teknoloji Alanında İşbirliğine Dair Türkiye Cumhuriyeti ve Japonya Hükümetleri Tarafından Hazırlanan Ortak Bildirge'ye imza atacak. 


Bildirgede, mayıs ayında Abe'nin Türkiye ziyaretinde imzalanan hükümetlerarası anlaşmanın ardından başlatılan Evsahibi Hükümet Anlaşması'na dair teknik müzakerenin bitirildiği ifade edilecek.  


Bildirge, aynı zamanda iki ülkenin Sinop'a yapılacak nükleer güç santrali konusundaki kararlığını da en üst seviyede ortaya koymuş olacak. 


Ve imzalar atıldı...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nükleer santral yapımı konusunda, "Kaza hiçbir zaman yüzde 100 yoktur' denilemez, milyonda 1 de olsa böyle bir tehlike, böyle bir kaza olabilir. Bunları da görmemezlikten...