27 / 04 / 2024

Sinop Nükleer Santrali için şirket kuruldu!

Sinop Nükleer Santrali için şirket kuruldu!

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Japonya’nın, Türkiye ve Fransa ile inşa edeceği Sinop Nükleer Santrali için gereken “off-shore” şirketi resmen kuruldu.



Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Japonya'nın, Türkiye ve Fransa ile inşa edeceği Sinop Nükleer Santrali için gereken “off-shore” şirketi 23 Kasım 2015'te resmen kuruldu. Fizibilite çalışmaları devam eden Sinop Nükleer Santrali'nde ilk ünitenin 2023'te devreye alınması planlanıyor. Japonya, yurt dışında yapılacak diğer enerji yatırımlarıyla yakından ilgileniyor. Ülkenin, yüksek verimlilik ve düşük emisyon sağlayan santraller kurma konusunda kararlı olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda Japonya, Türkiye'de nükleer enerjiden sonra güneş ve jeotermal enerji yatırımlarına da yüzünü çevirdi. Yenilenebilir enerjiye büyük önem verilen bu dönemde, güneş ve jeotermal kaynaklar, Japon iş çevrelerinin ilgisini çekiyor. Bu anlamda Türkiye, Japonya'daki firmaların yatırım yapacağı en önemli ve yüksek potansiyelli destinasyonlardan biri olarak öne çıkıyor.


JAPON ŞİRKETLERE TÜRKİYE ANLATILIYOR

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayiden Sorumlu Devlet Bakanı Junji Suzuki, geçen yıl Kasım'da Paris'te dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile görüşmesinde, gelecek dönemde Tokyo'daki geniş kapsamlı konferansta, Japon şirketlere Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyelinin anlatılacağını ifade etmişti.



Yeni Şafak


Geri Dön