05 / 05 / 2024

Sinop Sel Köprü

Sinop Sel Köprü

Dikmen ilçesindeki Güzelceçay Köprüsü'nün yıkılması sonucu Samsun-Sinop karayolu ulaşıma kapandı

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Sinop Ayancık'ta sel sonrası yeni ev ve iş yerleri inşa ediliyor!

Sinop Ayancık'ta 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedelerin yaraları sarılıyor...

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Bingöl Şişmantürk Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Bingöl Belediyesi, sel felaketi sonucu yıkılan Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nü yeniden inşa etmek için çalışmalara start verdi.

Ordu Akçaova Köprüsü Nisan'da açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2016 yılı Ramazan Bayramı’nda yaşanan sel felaketinden dolayı yıkılan Akçaova Köprüsü’nün Nisan'da açılacağını belirtti.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Ordu'ya 35 milyon liralık 27 yeni köprü geliyor!

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda yaşanan sel felaketinde yıkılan ve zarar gören köprülerin tamamının ihalesi gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, köprülerin 4 ay içerisinde bitirilerek ulaşıma açılacağını söyledi.

Kocaeli Eşme Maden Deresi Köprüsü’nün kirişleri yerleştirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü inşa ediyor. Proje ile mevcut köprünün kotu yükseltilerek, yağışlarda oluşan sel baskınının önüne geçilecek.

Nevşehir Avanos'a yeni köprü!

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Karaseki Mahallesindeki Aktepe – Zelve sel yatağı deresi üzerinde başlatılan köprü yapım çalışması tamamlanıyor.

Sinop Erfelek-Ayancık yoluna köprülü kavşak inşa ediliyor!

Sinop'un ErfeleK- Ayancık yol ayrımına yapılan köprülü kavşak inşaatı hızla İlerliyor. Kavşak inşaatının Şantiye Şefi Onur Ilgar, konu ile ilgili yaptığı açıklama yaptı.

Ordu'ya 20 milyon TL'lik köprü yatırımı!

Ordu'da yaşanan sel felaketinin ardından yıkılan köprülerin yapımı için 20 milyon lira kaynak aktarıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 150 milyon liralık zarara mal olan sel afeti sonrası kullanılamaz hale gelen 16 köprü için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Sinop Sel Köprü Haberi

Sinop Sel Köprü

Sinop'ta yoğun yağış nedeniyle Dikmen ilçesindeki Güzelceçay Köprüsü'nün yıkılması sonucu, Samsun-Sinop karayolu ulaşıma kapandı. Kentte gece saatlerinde etkisini artıran yağış sonucu Dikmen ve Durağan ilçelerinde su baskınları yaşandı. Dikmen ilçesinde aşırı yağış sonucu yıkılan Güzelceçay Köprüsü, Samsun ile Sinop arasındaki karayolu ulaşımını kesti.


Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Dikmen ve Durağan ilçelerinde yoğun yağış nedeniyle hasar oluştuğunu belirterek, "Biz de kriz merkezi oluşturduk. İlimizdeki yoğun yağış sonucu ilk belirlemelere göre can kaybı bulunmamakta" dedi.


Dikmen'de mahsur kalan 5 kişilik bir ailenin kurtarıldığını dile getiren Cengiz, arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da Sinop'ta yaşanan su ve sel baskınları sonucu arama-kurtarma çalışmaları için Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 olmak üzere toplam...