30 / 04 / 2024

sinop valisi Yasemin Özata Çetinkaya

sinop valisi Yasemin Özata Çetinkaya

Yasemin Özata Çetinkaya, 19 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Sinop Valisi olarak atandı. Peki, Yasemin Özata Çetinkaya kimdir? İşte Yeni Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya..

Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi 2018'de açılacak!

Sinop Valisi Haşan İpek ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan, Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. 18 derslik ve 300 Kişilik pansiyon kapasiteli proje 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yetişecek.

Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. Cirit, "Bunu çok inceleyerek dile getirdiğim bir şey değil. Demek ki dışarıdan gelen bir kişi böyle görüyorsa herhalde dışardan buraya turist olarak gelenlerde de bu algı biraz vardır" dedi.

Sinop'a ilk 5 yıldızlı otel geliyor!

Türkiye’nin en kuzeydeki ili Sinop’un kadın Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, kent için büyük potansiyel taşıyan turizm sektörü için harekete geçti.

Sinop'ta kültür merkezi inşaatında tarihi mezarlar bulundu!

Sinop’ta yapımı planlanan Kültür Merkezi inşaatı sırasında çok sayıda tarihi eser ve mezarlar ortaya çıktı. Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, konuyla ilgili açıklama yaptı..

Yasemin Özata Çetinkaya kimdir?

Yasemin Özata Çetinkaya, 19 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Sinop Valisi olarak atandı. Peki, Yasemin Özata Çetinkaya kimdir? İşte Yeni Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya..

11 ilin valisi değişti!

VALİLER Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameye göre, 6 ilin valisi merkeze alınırken, 11 ili kapsayan görev değişikliği yapıldı. Kararname ile Türkiye'nin üçüncü valisi Sinop'a atandı.

Sinop Havalimanı'na yeni terminal binası yapılacak!

Sinop'ta bulunan mevcut havalimanı terminal binasının yetersiz olduğunu dile getiren Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "Son yıllarda ulaşım sektöründe büyük yatırımlar alan ilimizde 39 milyon TL’lik yeni bir yatırım daha gerçekleştiriliyor.

Yavuz Selim Köşger: Sinop'a Nükleer OSB kurulsun!

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, “Nükleer santral yapımında kullanılacak malzemeler Sinop’ta üretilsin. Bunun için de burada Nükleer OSB kurulmasını istiyoruz. Santralin şehre bir külfeti olacaksa, nimeti de olmalı” dedi.

Sinop Valisi: ‘Nükleer OSB istiyoruz’

Sinop Valisi Köşger, “Nükleer santral yapımında kullanılacak malzemeler Sinop’ta üretilsin. Bunun için Nükleer OSB kurulmasını istiyoruz. Santralin şehre bir külfeti olacaksa, nimeti de olmalı” dedi.

Sinop-Kastamonu-Çankırı Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı askıya çıktı!

Sinop-Kastamonu-Çankırı Planlama Bölgesi 1/100 000 ölçekli Çevre Düzeni Planı"nda Kastamonu il sınırları içerisinde kalan " sanayi alanı "na ilişkin plan değişikliği bugün askıya çıktı...

New Hampshire Eyaleti Valisi Maggie Hassan Türkiye’deki teknoparkları gezecek!

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye’nin dış ticaretine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği organizasyonlara bir yenisini daha ekledi. New Hampshire Eyaleti Valisi Maggie Hassan İstanbul’a geldi.

Seha Yasemin Evleri’nde Komşular Tanışıyor etkinliği düzenlendi!

İttifak Holding’in inşaat şirketi Seha Yapı, Konya’ nın Selçuklu Yazır Bölgesinde inşa ettiği 160 konutluk Yasemin Evleri Projesi’ nin sakinlerini düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi.

Konya Yasemin Evleri sakinleri düzenlenen etkinlikte bir araya geldi!

İttifak Holding'in inşaat şirketi Seha Yapı, Konya 'nın Selçuklu Yazır Bölgesinde inşa ettiği 160 konutluk Yasemin Evleri Projesi 'nin sakinlerini düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi

sinop valisi Yasemin Özata Çetinkaya Haberi

sinop valisi Yasemin Özata Çetinkaya

Yasemin Özata Çetinkaya kimdir?

Yasemin Özata Çetinkaya, 1976 Yılı Ankara doğumlu olup; ilk, orta, lise ve üniversite tahsilinin tümünü Ankara’da tamamladı.


1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu ve aynı yıl İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı Sınavı’nı kazanarak, Kırıkkale Kaymakam Adayı olarak mülkî idare amirliği mesleğine başladı.


Kaymakam adaylığı döneminde 8 ay süreyle İngiltere’de dil eğitimi aldı.

Isparta-Gönen’de Kaymakam vekilliği görevinde bulundu ve Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı.


Kaymakam adaylığının bitimini müteakiben sırasıyla; Rize-Kalkandere, Ağrı-Hamur, Bilecik-Gölpazarı ilçelerinde Kaymakamlık görevini yürüten Sayın ÖZATA ÇETİNKAYA 2008 - 2011 yılları arasında Batman Vali Yardımcılığı görevini yürütmüş, 14.09.2011 tarihinde Hacılar Kaymakamı olarak görevine başlamıştır.


2013 yılı mia kararnamesiyle,Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü...