24 / 05 / 2024

şirince Şirin Osmanlı Kasabaları projesi

şirince Şirin Osmanlı Kasabaları projesi

Şirince, Birgi, Tire, Ödemiş gibi Osmanlı çizgilerini bugüne taşıyan kasabalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınacak. Sadece mimari değil, kültürel yaşamın korunması için de teşvik verilecek.

Şirin Osmanlı Kasabaları projesi ile mimariler korunacak!

Şirince, Birgi, Tire, Ödemiş gibi Osmanlı çizgilerini bugüne taşıyan kasabalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınacak. Sadece mimari değil, kültürel yaşamın korunması için de teşvik verilecek.

Şirin Osmanlı Kasabaları Projesi ile turizmde teşvik sağlanacak!

Şirince, Mudurnu gibi Osmanlı yaşam tarzını bugüne taşıyan kasabalar koruma altına alınıyor. Hükümet, sadece mimari değil kültürel yaşamın korunması için de teşvik verecek.

Bir Osmanlı köyü: Taraklı!

Sakarya’nın şirin ilçesi Taraklı, karakteristik dokusu bozulmamış eski bir Osmanlı yerleşim yeri. Osmanlı’dan kalma zarif konakları, bozulmamış doğası, şifalı kaplıcalarıyla bilinen Sakarya'nın şirin ilçesi Taraklı, yemyeşil bir adayı anımsatıyor...

Bekir Bozdağ: Bulgaristan'daki Osmanlı eserlerine sahip çıkıyoruz!

Bulgaristan’da Osmanlı döneminden kalan tarihi, mimari ve kültürel mirasına ziyaretlerde bulunan ve TİKA'nın yardımıyla onarım ve bakım konusunda müjde veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “Bulgaristan’daki Osmanlı eserlerine sahip çıkıyoruz” dedi.

Osmanlı İnşaat Yapı Beylik Konakları ödeme planı!

Satış sürecinin devam ettiği Osmanlı İnşaat Yapı Beylik Konakları ödeme planı 'na haberimizin devamından ulaşabilirsiniz...

Bulgaristan'daki Osmanlı camileri restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncü olduğu çalışma ile Bulgaristan'daki Osmanlı camileri restore edildi...

Osmanlı’nın ihtişamlı mücevherleri ArenaPark’ta sergileniyor!

Osmanlı Sarayı’nın en güzel mücevherlerinden oluşan sergi 29-30 Haziran tarihleri arasında ArenaPark’ta ziyarete açılıyor...

Mövenpick Hotel Türk ve Osmanlı mutfağını iftar sofralarına taşıyor!

Mövenpick Hotel Istanbul 11 Ayın Sultanı'nı, Türk ve Osmanlı mutfağından en seçkin örneklerin sunulduğu saraylara layık iftar sofraları ile karşılıyor...

Enez'deki Osmanlı Mezarlığı restore ediliyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminin komutanlarından Has Yunus Bey'in türbesinin de bulunduğu Enez'deki Osmanlı Mezarlığı, İş-Kur'a bağlı 24 işçinin de yardımıyla restore ediliyor.

Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası hizmete açıldı!

Başbakan Erdoğan, Kağıthane'deki Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası'nın açılış törenine katıldı.

Osmanlı Arşivi Merkezi yarın açılacak!

Osmanlı Arşiv Merkezi yarın Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla açılacak

Beylik Konakları Beylikdüzü Osmanlı İnşaat'ta 127 bin 500 TL'ye 2+1!

Osmanlı İnşaat Yapı projesi olarak yükselen Beylik Konakları'nda fiyatlar 105 bin TL'den başlangıç gösteriyor...

Osmanlı Konutları ilk sahiplerini ağırladı!

Murat Kaya'nın projeleri arasında yer alan Osmanlı Konutları 'nda yaşam başladı...

şirince Şirin Osmanlı Kasabaları projesi Haberi

şirince Şirin Osmanlı Kasabaları projesi


Şirince, Birgi, Tire, Ödemiş gibi Osmanlı çizgilerini bugüne taşıyan kasabalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınacak. Sadece mimari değil, kültürel yaşamın korunması için de teşvik verilecek. "Şirin Osmanlı Kasabaları" isimli proje sayesinde İzmir'in turizminde büyük ivme yakalanacağını söyleyen İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, "Gerçekleşecek teşvik sonucunda, hem tarihimiz, hem de kültürel değerlerimiz koruma altına alınacak. Her kasabanın kendine özel hazırlanmış dergisi ve özel mimari yapısı olacak" dedi. 

Öte yandan İzmir'in "Cittaslow" (Sakin Şehir) unvanıyla ünlü Seferihisar ilçesinin örneklerinin de çoğalacağı öğrenildi. Proje doğrultusunda kasabaların sakin şehir haline getirilmesi için çalışmalar yapılacak. "Şirin Osmanlı Kasabaları" projesi kapsamında ilk olarak pilot bölge seçilen Şirince koruma alına alınacak.


Yeni...