28 / 04 / 2024

Şirintepe Ortaokulu yıkım

Şirintepe Ortaokulu yıkım

İstanbul Bahçelievler'de Fikret Yüzatlı İÖO ile Şirintepe Ortaokulu, Bayrampaşa'da Halide Canayakın Anaokulu ve Yıldırım Sağlık Ocağı, Eyüp'te Kılıçaslan İmam Hatip Ortaokulu, Şair Nabi İÖO, Sultangazi'de 50. Yıl İÖO ihaleyle yeniden yapılacak.

Kayseri Dedeman Ortaokulu için yıkım kararı!

Kayseri Melikgazi'de bulunan Dedeman Ortaokulu için yıkım kararı alındı. Yıkılan ortaokulun yerine otopark inşa edilecek. 

Fatih’te önlemsiz yıkım mahalleliyi korkuttu!

Fatih’te depreme dayanıksız ve eski olduğu gerekçesiyle yıkımına başlanan Fatih Hattat Rakım Ortaokulu'nda, yıkım önlemi alınmaması korku dolu anlar yaşattı.

Serik Tekeli Ortaokulu'nun yıkımı başladı!

Antalya Serik’te gerçekleşen kontroller sonrasında depreme dayanıksız olduğu belirlenen 3 okuldan biri olan Tekeli Ortaokulu'nun yıkımı gerçekleşti.

Artvin'de yıkım kararı verilen okul geçici binasına taşındı!

Artvin'de olası bir depremde risk taşıdığı gerekçesiyle yıkım kararı alınarak boşaltılan Gazi Ortaokulu, geçici binasına taşındı...

Manisa Kula’daki ortaokul için yıkım kararı!

Manisa’da kamu ve eğitim binalarında deprem soruşturma raporu hazırlandı. Bu kapsamda Kula'daki 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen Ortaokulu için yıkım kararı alındı.

Manisa İlyaslar İlkokulu ve Ortaokulu yıkılıyor!

Manisa İlyaslar Mahallesi’ndeki İlyaslar İlkokul ve Ortaokulu depremden dolayı zarar gördü. Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri aracılığıyla yapılan inceleme sonucu okulun bir bloğuna ağır hasarlı raporu verildi. Okulda yıkım çalışmalarının en kısa zamanda başlanacağı bildirildi.

Akyazı’daki hasarlı okul için yıkım kararı!

Sakarya Akyazı’daki hasarlı okul Alaağaç İlk ve Ortaokulu binası için yıkım kararı alındı. Öğrenciler yeni okulları yapılana kadar komşu okullara taşınacak.

Gebze Yavuzselim Ortaokulu'nda yıkım başladı!

Yavuzselim Mahellesi’nde bulunan Yavuzselim ortaokulunun dün yıkımına başlandı. Kısa bir süre içerisinde yıkımı tamamlanacak olan okulun yerine yeni bir ortaokul yapılacağı ifade edildi.

Hakkari'deki okul için yıkım kararı alınması protesto edildi!

Yıkım kararı alınan Hakkâri Süleyman Uğur Sıtkı İlk ve Ortaokulu öğrencileri, yeni okul için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Yıkım kararına rağmen eğitim devam edince öğrenciler yürüyüşe geçti.

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Şirintepe Ortaokulu yıkım Haberi

Şirintepe Ortaokulu yıkım


Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Biriminden: (İPKB)

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP)

“EĞİTİM YAPILARI YENİDEN YAPIM İNŞAATI SÖZLEŞME PAKETİ”

(AF-CEB-WB04-YAPIM-02)

1. Türkiye Cumhuriyeti, Dünya Bankası (IBRD), Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB) ve İslam Kalkınma Bankası’ndan (IDB) İstanbul’daki Hastane, Okul ve İdari Binaları İçeren Kamu Binalarının yeniden yapımında kullanılmak üzere kredi almıştır.

2. Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), firmaları aşağıdaki tabloda belirtilen inşaat sözleşme paketi kapsamındaki eğitimyapılarının anahtar teslimi götürü bedel yeniden yapım işleri için Dünya Bankasının satın alma esas ve usulleri doğrultusunda, Uluslararası Rekabetçi İhale – Küçük İşler (International CompetitiveBidding – ICB Smaller Works) yöntemiyle kapalı tekliflerini sunmaya davet etmektedir.

İnşaat Sözleşme Paketi –(AF-CEB-WB04-YAPIM-02)

İstanbul İlinde 6 adet okulun yeniden yapım...