14 / 05 / 2024

Şırnak Eruh karayolu yapımı

Şırnak Eruh karayolu yapımı

Şırnak-Eruh karayolunun yapım süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şırnak-Eruh karayolunun yapım süreci meclis gündeminde!

Şırnak-Eruh karayolunun yapım süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şırnak-Cizre karayolu açılışa hazır!

21 yıl önce ihalesi gerçekleştirilen Şırnak-Cizre karayolunda sona geliniyor. Şırnak-Cizre arasındaki 45 dakikalık mesafeyi 20 dakikaya düşürecek proje 2 hafta içerisinde açılacak.

Şırnak-Cizre karayolu Haziran'da açılıyor!

Yoğun bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğü Şırnak-Cizre karayolunun yapım çalışmalarında sona gelindi. Karayolu Haziran ayında trafiğe açılacak..

Eruh-Fındık Yolu için acele kamulaştırma kararı!

Eruh-Fındık Yolu (Bağgöze Bağlantısı Dahil), Ilısu-Güçlükonak Yolu ve Ilısu-Güçlükonak Ayrım-Fındık Yolu Yapım Çalışmaları için Siirt ve Şırnak'ta acele kamulaştırma yapılacak..

Balıkesir-İzmir karayolu ulaşıma kapandı!

Balıkesir-İzmir karayolu ulaşıma kapandı. İstanbul'u Ege bölgesine bağlayan Balıkesir-İzmir karayolunda yağış nedeniyle ulaşım durdu. Ekipler, Çanakçı mevkisinde yolu açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Şırnak'ta bir yurtta yangın çıktı!

Şırnak'ta kız yurdunda yangın çıktı. Elelektrik kontağındaki arıza nedeniyle çıktığı bildirilen yangın yurdun güvenlik elemanları ve diğer görevliler tarafından söndürüldü. Dumandan etkilenen 12 öğrenci Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sinop-Samsun Karayolu inşaatında bulunan tarihi köprü ne olacak?

Sinop- Samsun Karayolu yapım çalışmaları sırasında, geçen ocak ayında ortaya çıkan tarihi köprünün başka bir yere taşınmasına karar verilerek, numaralandırılan taşları tek tek söküldü...

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı'nın inşaatı 2015'te başlıyor!

Proje, yapımı devam eden 40 inç çapındaki Mardin Doğalgaz Boru Hattı’ndan çıkış alarak, Mardin'in Savur, Midyat ve Nusaybin ilçeleri ile Şırnak'ın İdil, Cizre ve Silopi ilçeleri üzerinden geçerek Türkiye-Irak sınırında son bulacak.

Şırnak İdil TOKİ Evleri kuralları!

TOKİ Şırnak İdil projesi kapsamındaki 7 adet konutun başvuruları 19 Kasım ve 2 Aralık tarihleri arasında kabul edildi. İşte Şırnak İdil TOKİ Evleri kuralları detayları..

TOKİ Şırnak İdil kura çekimi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Şırnak İdil'de yer alan 7 adet konut kura yöntemiyle satışa sunuldu. Projenin başvuru süreci tamamlandı. İşte TOKİ Şırnak İdil kura çekimi detayları...

TOKİ Şırnak İdil 7 konut başvurusu için bugün son!

TOKİ Şırnak İdil 7 konut başvurusu için bugün son. Projede satışa sunulan dairelerin fiyatları 106 bin 323 TL ile 116 bin 588 TL arasında farklılık gösteriyor.

Konya-Afyonkasarhisar karayolu ulaşıma kapandı!

KONYA'da önceki gün gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Konya - Afyonkarahisar karayolu ulaşıma kapandı. Yolun Ilgın kesiminde yaklaşık 7 kilometre araç kuyııığıı oluştu..

Antalya-Konya karayolu ulaşıma açıldı!

Antalya'nın Akseki ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan Akseki-Seydişehir karayolu, ulaşıma açıldı.Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda ulaşım yeniden sağlanmaya başladı

Şırnak Eruh karayolu yapımı Haberi

Şırnak Eruh karayolu yapımı

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Şırnak-Eruh karayolunun yapım sürecine ilişkin soru önergesi verdi. Tutdere, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ve talep ederim'' diye konuştu.

Tutdere, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Türkiye'nin dört bir yanındaki pek çok yüksek hızlı tren projesi Cumhurbaşkanlığı 2021 yılı yatırım programına göre TCDD'den alınarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne (AYGM) devredilmiştir. 2020 yılı yatırım programında TCDD tarafından öz kaynak kullanılarak yapılması planlanan projelerinin 2021 yılında AYGM'ye devredilirken finansmanının dış kredi olarak belirlenmesinin maliyetleri rekor oranda yükseltmiştir. 2020 ve 2021 yılları karşılaştırıldığında söz konusu YHT projelerine ayrılan maliyet 36,5 milyar TL'den 133,9 milyar TL’ye...